Diyarbakır Anneleri, ABD'nın elinden bir kişiyi daha kurtardı
Haber
22 Kasım 2022 - Salı 10:40 Bu haber 1459 kez okundu
 
Diyarbakır Anneleri, ABD'nın elinden bir kişiyi daha kurtardı
HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde 3 Eylül 2019’ta başlayan evlat nöbeti dördüncü yılında da kararlılıkla, büyüyerek, başarılarla devam ediyor.
Türkiye Haberi
Diyarbakır  Anneleri, ABD'nın elinden bir kişiyi daha kurtardı

Bir yandan 39’uncu aile de evladına kavuşma müjdesini aldı bir yandan da nöbete katılan aile sayısı artıyor. Terör örgütü PKK’da kaçan 1 örgüt mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan örgüt mensubunun ailesinin Diyarbakır'da evlat nöbetinde olduğu açıklandı. Teslim olan örgüt mensubunun 2013 yılında terör örgütüne katıldığı, Suriye ve Irak’ta faaliyet yürüttüğü, "Terör Arananlar Listesinde" gri kategoride yer aldığı, ailesinin Diyarbakır’da devam eden evlat nöbetinde bulunduğu belirlendi.

Bedia-Cemal Adıgüzel Erzurum’un Karayazı ilçesinden Diyarbakır’a gelerek evlat nöbetine katıldı. Kızları Arzu’nun 2000 yılı doğumlu olduğunu ve 2015 yılında ortaokul öğrencisiyken kandırılarak kaçırıldığı bilgisini veren aile burada yaptıkları açıklamada kızlarına güvenlik güçlerine teslim ol, dön çağrısı yaptı. Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti bir yeni başarıya daha imza attı. 39. Aile de evladının döndüğü müjdesini aldı. Aile bugünlerde evladına kavuşacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Diyarbakır, , Anneleri,, ABD'nın, elinden, bir, kişiyi, daha, kurtardı,
Yorumlar
Haber Yazılımı