Döviz işlemlerinde kimlik şartı esnetildi
Haber
18 Kasım 2021 - Perşembe 11:36 Bu haber 3407 kez okundu
 
Döviz işlemlerinde kimlik şartı esnetildi
Döviz satışında 100 doların altında işlemler için kimlik tespiti zorunluluğu kaldırıldı, işlem limitlerini artık bakanlık belirleyecek
Ekonomi Haberi
Döviz işlemlerinde kimlik şartı esnetildi

NKARA (DÜNYA) - Resmi Gazetede yayımlanan 32 Sayılı Karara ilişkin tebliğde değişiklik yapan tebliğ ile tüm döviz alış-satışlarında ilgilinin kimlik bilgisinin kaydedilmesine yönelik 12 Ekim’de getirilen düzenleme değiştirildi. Yeni düzenleme ile 100 dolar ve 100 dolar karşılığı TL ve üzeri işlemlerde kimlik bilgileri kaydedilecek.

Ayrıca tebliğ ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na limitleri belirleme konusunda yetki verildi. Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamayla, limit belirleme yetkisinin sadece kimlik bilgilerinin istenmesine yönelik limitlerin belirlenmesini düzenlediği belirtilerek, işlem tutarı belirlemeyle ilgili olmadığının altı çizildi. Bakanlık açıklamasında “Döviz alım satımı piyasada alıcılar ve satıcılar arasında serbestçe gerçekleşmektedir. Düzenlemenin serbest piyasaya müdahalesi kesinlikle söz konusu değildir” ifadesine yer verildi.

12 Ekim’de yayımlanan bir tebliğ ile döviz işlemlerinde ilgililerin vergi numarası, pasaport ya da kimlik numarasıyla kayıt tutulması kuralı getirilmişti.

Öteyandan, 32 sayılı karar çerçevesinde döviz ve altın işlemi yapmaya yetkili olan “yetkili müessese” hisse devirlerine ilişkin düzenleme de tebliğde yer aldı. Yetkili müessese olup, hisse devirleri Hazine ve Maliye Bakanlığı iznine tabi olanların hisse devirler başvurularında sadece miras veya alt soy-üst soy olması durumunda ücret alınmayacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Döviz, işlemlerinde, kimlik, şartı, esnetildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı