Dr.Panç: Kutlu olsun.!
Haber
25 Nisan 2022 - Pazartesi 01:26 Bu haber 3329 kez okundu
 
Dr.Panç: Kutlu olsun.!
Bandırma CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.
Siyaset Haberi
Dr.Panç: Kutlu olsun.!

dr.Panç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
 
"Bugün Cumhuriyetimizin Kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yılı.
 
Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu kutlu ve ileri adımı da çocuklara armağan ettiği gün yani Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.
 
Meclisi, yani Cumhuriyet'in kalbini çocuklara armağan etmek, aynı zamanda onu ve kazanımlarını çocuklara emanet etmek anlamını taşımaktadır.
 
Bu açıdan bakıldığında, padişahın kullarım dediği toplumu "efendiler" olarak anmanın devrimi; çocuklarımızın, geleceğimizin teminatıdır.
 
Ne yazık ki çocuklara bayram armağan edilen ülkemiz, bugün çocukların yatağa aç girdiği, eğitimden maruz kaldığı, çocuk gelinlerin fetvalarla savunulduğu ayıplı ve hastalıklı bir dönemden geçiyor.
 
Çocuklara gelecekte ne olmak istediklerini sorduğumuz dönemden, çocukların çocukluklarını yaşayamadıkları bir döneme geçiş yaptık.
 
Bu durumu ne biz ne de vicdan sahibi, akıl sahibi, insanlık sahibi hiç kimse kabul etmiyor.
 
Öte yandan ucube bir başkanlık sistemi ile de Cumhuriyet'in kalbi TBMM'nin yetkilerinin elinden alındığı, bir kişinin iki dudağı arasından çıkan cümlelerle ülkenin kaosa sürüklendiği bir dönemi de beraber yaşıyoruz.
 
Ekonomik, sosyal ve siyasal olarak hem ulus içinde, hem de uluslararası anlamda bu ucube sistemin bedellerini ödüyoruz.
 
Bu gidişe dur demek, Ortak aklı yeniden ülkemizde tahsis etmek görevi önümüzde duruyor.
 
Cumhuriyet'i hak ettiği demokratik düzleme yeniden getirmek, egemenlerin çiftliği olarak gördüğü ülkemizi yeniden kimsesizlerin kimsesi haline getirmek bizim çocuklarımız için verdiğimiz kavgamızdır.
 
Ülkemizin Kuzeyinde Rusya-Ukrayna arasında süren savaş, Ortadoğu'da bitmeyen mezhep ve etnik çatışmalar sebebiyle kulağımıza gelen çocuk feryatları, bebek ağlamaları canımızı yakıyor.
 
Çocukları tek ayrıcalıklı sınıf olarak kabul edecek bir demokrasiye, bir etik birlikteliğe hem ülkemizde hem de dünyada ihtiyaç var.
 
Bu sebeple Mustafa Kemal Atatürk'ün ve TBMM'nin kurucularının hatıralarını saygı ve minnetle anarken, yarını bugünden kurmak için çocuklarımıza, demokrasimize ve ilkelerimize daha çok sarılmak gerektiğini vurguluyoruz.
 
Çocukların yatağa aç girmediği, geleceklerinin çalınmadığı, eğitim ve sağlığa adaletli bir biçimde erişebildiği bir ülkeyi Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurmanın sözünü tüm halkımıza veriyoruz.
 
Sevgi ve saygılarımla..."
Kaynak: Editör:
Etiketler: Dr.Panç:, Kutlu, olsun.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı