EMITT ve ‘Balıkesir Sokağı’
Haber
14 Şubat 2022 - Pazartesi 16:34 Bu haber 4081 kez okundu
 
EMITT ve ‘Balıkesir Sokağı’
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı..
Manşet Haberi
EMITT ve ‘Balıkesir Sokağı’

9-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul uluslararası EMIIT Fuarı ile ilgili  Valimiz Hasan Şıldak, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Valilik temsilcilerinden fuarla ilgili bilgiler aldıktan sonra, etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Baştan vurgulayalım: Eksiği fazlasıyla, doğrusu  yanlışlarıyla Balıkesir ve ilçeleri açısından fuara katılım  önemli  ve stantlarımız , tanıtım ile sergilenen etkinlikler başarılıydı. Çünkü, Balıkesir olarak coğrafi, tarihi, kültürel, folklorik, turizm, sağlık, gastronomi veya diğer alanlarda öneminizi, vazgeçilmezliğinizi, farklılıklarınızı bilmeniz yetmez. Mevcut zenginliğinizi ve becerilerinizi  bilmenin ötesinde, ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtmak, ekonomik açıdan değerlendirmek bir anlamda pazarlamak, markalaşmak zorundasınız.

Vali Şıldak, EMITT fuarı öncesi üç ay kamu kurum ve yöneticileri yanı sıra Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ,  Oda ve Borsa başkanlarıyla, özel işletmelerle kapsamlı ve ciddi bir kollektif organize bir çalışma sergileyerek, fuara hazırlandıklarını belirterek, burada en önemli konunun, hedefi iyi belirlemek, doğru stratejileri uygulamak ve İldeki bütün kurumların birlikte çalışmasını sağlamak olduğunu vurgulayarak, İldeki bütün kurumların birlikte çalışmasını sağlamayı amaçladıklarını ve valilik olarak bunu gözettiklerine dikkat çekiyor.

Bu önemli.!

Çünkü, bir şeyi birlikte organize etme ve başarma alışkanlığımız yok! Ne yazık ki, kurumları  ve kişileri de  içine alan siyasi  ve toplumsal kutuplaşma, ötekileştirme; kırsaldan başlayarak ilçe ve büyükşehiri de sarmalayan bölgesel ve yerel feodal ve şoven anlayış ve egosantrik  eğilimler birlikte iş yapma, birlikte başarmayı örseliyor.

Vali Şıldak, bu gerçeği de görerek, EMITT’te,  gelecek yıl yapılacak etkinlikte ilçelerimiz ayrı stantlarda yer alsalar bile hepsinin birbirine yakın lokasyonlarda, mümkün olduğunca aynı sokakta bulunmasını sağlanacağını ve amacın, her türlü zenginliğe sahip İlimizi  bütünlük içinde temsil etmek ve gücüne güç katmak olacağını vurguluyor.

Doğru söze ve tespite ne denebilir ki.!

Kaynak: Editör:
Etiketler: EMITT, ve, ‘Balıkesir, Sokağı’, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı