Emekçi Kadınlar Platformu: Hazallar ölmesin.!
Haber
17 Şubat 2022 - Perşembe 12:41 Bu haber 3037 kez okundu
 
Emekçi Kadınlar Platformu: Hazallar ölmesin.!
Hazal Alpyörük’ün birlikte yaşadığı imam nikahlı eşi tarafından 19 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi Bandırma’da protesto edildi. Bandırma Emekçi Kadın Platformunun çağrısı üzerine Cumhuriyet Meydanında toplanan yüzlerce kadın son yıllarda ilçede yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekti.
Bandırma Haberi
Emekçi Kadınlar Platformu: Hazallar ölmesin.!

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, burada yaptığı konuşmada, son 1 yılda Bandırma’da iki kadın cinayetinin yaşandığını söyledi. İlçe olarak en hassas oldukları konuların başında kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin geldiğinin altını çizen Tosun “Tüm dünyanın ortak sorunlarının başında olan şiddet, ülkemizde ve ilçemizde de çok canlar yakıyor, çok canlar alıyor… 1 yıl içinde 2 genç kızımızı, çocuğumuzu yitirdik; kurban verdik şiddete. Onlardan biri de Hazal Alpyörük’tür. Henüz 19 yaşında, insanlıktan nasibini almamış vicdansız bir cani tarafından katledildi. Şiddetin karşısında söylenecek sözün, bu acılara dayanacak gücün kalmadığı günlerden geçiyoruz. En büyük temennimiz şiddetin karanlık gölgesinin kadınlarımızın üzerinden kalkmasıdır” dedi.

 

Ülkemizde ve dünya da tüm şiddet vakalarının son bulması çağrısında bulunan  Tosun, “Tüm bu duygu ve düşüncelerle Hazal Alpyörük kızımız ile şiddete kurban verdiğimiz tüm kadınlarımızı rahmetle anıyor, herkesi kadına yönelik şiddetle mücadeleye davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Protestolara Belediye Başkanı Tolga Tosun, Belediye Meclis Üyeleri Merve Polat, Fatma Sibel Salı, Nüvit Erten, Aydın Yağar, Aydilek Gönenç,  CHP İlçe Başkanı Dr Selim Panç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Simge Gürkan Çavuşoğlu, Genç Parti İlçe Başkanı Ali Karaaslan, Sol Parti İlçe Başkanı Ferhat Kaya, Demokrasi Platformu Erdal Doğru, SES Bandırma Temsilcisi İpek Çetinkuş,  Emekli Sen Şube Başkanı Erdal Erdoğan, Kadın Der Başkanı Esen Ersoy, Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Muazzez Palta ve çok sayıda katın katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emekçi, Kadınlar, Platformu:, Hazallar, ölmesin.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı