Esnafın tasarruf arayışı
Haber
06 Nisan 2022 - Çarşamba 05:47 Bu haber 2247 kez okundu
 
Esnafın tasarruf arayışı
REM People’ın 700 bakkal ile yaptığı çalışmaya göre, esnafın yüzde 60’ı soğutucu dolaplarını kapattı. Daha az stokla çalışan bakkallar, ısıtıcı ve klima kullanımını azaltırken LED aydınlatmaya geçti. Çalışmaya göre küçük esnaf, artan faturalara karşı kendi önlemlerini aldığını söyledi.
Ekonomi Haberi
Esnafın tasarruf arayışı

REM People’ın 700 bakkal ile yaptığı çalışmaya göre, esnafın yüzde 60’ı soğutucu dolaplarını kapattığını bildirdi. Daha az stokla çalışan bakkallar, ısıtıcı ve klima kullanımını azaltırken LED aydınlatmaya geçti. Çalışmaya göre küçük esnaf, artan faturalara karşı kendi önlemlerini aldığını söyledi. Bakkallar, elektrik faturalarında yılbaşından sonra gelen zamlarla birlikte net bir artış yaşadıklarını bildirdi. Daha önce yüzde 25’ine 500-bin TL arasında fatura gelirken artık elektrik faturaları yüzde 34’ünde 2 bin TL ve üzerine çıktı.

Alınan önlemler arasında 3-4 markanın ürününü tek dolaba sığdırmak gibi uygulamalar var. Günün belli saatlerinde soğutucu dolapları çalıştırmak da kullanılan yöntemlerden biri oldu. Esnafın yüzde 20’si ise yeterli olmadığı için önlem almıyor. Yüzde 8’i daha az stok yaptığını belirtirken yüzde 3’ü ısıtıcı, klima ya da elektrikli soba kullanmadığını anlatıyor. Bakkalların yüzde 45’i iskonto, indirim ve maddi destek beklediğini vurgularken üretici firmaların sözlerini tutmadığını düşünüyor. Esnafın yüzde 15’i dolaplar için elektrik desteği beklerken yüzde 10’u vadelerin uzatılmasını istiyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Esnafın, tasarruf, arayışı,
Yorumlar
Haber Yazılımı