Farkında mısınız?
Haber
04 Temmuz 2022 - Pazartesi 14:03 Bu haber 3016 kez okundu
 
Farkında mısınız?
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun'un adım adım değişen hizmet ve yatırım anlayışını değerlendirdi.
Manşet Haberi
Farkında mısınız?

2019 yılı Mart'ında gerçekleşen Yerel Seçimlerde Bandırma'da 'Millet İttifakı'nın CHP'li Başkan adayı Av.Tolga Tosun ile 'Cumhur İttifakı'nın  AK Partili Başkan adayı Alp Bostancı arasındaki  iktidar mücadelesini ezici bir oy farkıyla  Av.Tosun kazandı ve iktidarda üçüncü yılını tamamladı.

 

Farkında mısınız?

 

İktidarının ilk günleri ve ayları  'hayırlı olsun' ziyaretleri ile geçirilirken  ardından tüm ülkeleri de ülkemizi de kasıp kavuran ve binlerce can alan COVID-19  salgını ile kapanma dönemi kabus gibi üzerine çöktü. Bir anlamda hayat durdu.! Pandemi ve kapanma sürecinde Bandırma'da yerel yönetimin hizmetleri açısından hemen hemen ciddi hiçbir sorun, sıkıntı yaşanmadı.

 

Ülke açısından da kentimiz açısından da 2020 ve 2021 yılının yaklaşık ilk altı ayı,bu nedenle kent tarihimize kayıp yıllar olarak geçti. Kriz dönemleri bir başkan ve yönetimi açısından imtihan sayılır ve bu imtihanı Başkan Tosun ve yönetiminin(kendisi de  Cıvıd19'a yakalanmış olmasına karşın) başarıyla geçtiğine inanıyorum.

 

'Başkan kerametin ne' tartışmalarının ve sorgulamalarının yaşandığı bu intibak günlerinde Başkan Tosun, pandemi ve kapanmanın  yarattığı ve dayattığı kentsel sorun ve sıkıntılarla  uğraşmanın yanı sıra, başkan olarak kalan hizmet döneminde bir yönetim stratejisi geliştirerek, aynı yerel seçim arifesinde vaat ettiği gibi, bütçesine ve teknik olanaklarına uygun hizmet ve yatırım alanlarını belirleyerek bunları, açılışlarını bile yapmadan bir bir hizmete almaya başladı. Bu yönü ile 2022 yılı seçim sathına yavaş yavaş girildiği  için önemli olduğundan ve muhalefet yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ile ne zaman her hangi bir konuda bir polemik yaşansa 'iktidarında ne hizmet verdin ve ne yatırım yaptın' sorusuna artık muhatap olmamak için hizmet ve yatırım çıtasını hızla yükseltmeye başladı. Verilen hizmetler ve gerçekleştirilen yatırımlar konusunda tanıtım-reklam açısından kronikleşmiş sorunlar yaşasa da başta Malta Deresi Projesi olmak üzere bir çok projeyi gündemine almanın ötesinde, işe başladı!

 

Farkında mısınız, dememin nedeni bu.!

 

Malta Deresi Projesinden sonra Başkan Tosun'un Çinçukuru alanına da dalarak, bir şekilde çalışmalara başlayacağını biliyorum. Yani yerel düzeyde hep konu edilmiş, tartışılmış  çok konuşan ama iş üretmeyen, yatırım yapmayan, hizmet kalitesini yükseltemeyen CHP'li Başkan ve yönetim anlayışından hızla uzaklaşan, farklı  ve  üretim odaklı ıdık bıdıkla mesaisini tüketmeyen bir yönetim anlayışı biçimlenip, gelişiyor!

Kaynak: Editör:
Etiketler: Farkında, mısınız?,
Yorumlar
Haber Yazılımı