Haydi hayırlısı
Haber
23 Mayıs 2022 - Pazartesi 00:46 Bu haber 3647 kez okundu
 
Haydi hayırlısı
Gönen’in sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantı da Başkan Palaz,Belediye olanak Haziran’da güneş enerjisi ilgili ihalenin gerçekleştirileceğini, Gündüz Bakım Evi’nin de yer teslimi ile ihalesinin gerçekleştirileceğini belirterek, Kaplıcalar A.Ş.nin kiralanmasıyla birlikte Gönen’de Kaplıcalar ile ilgili yeni bir dönemin başladığına dikkat çekerek, Denizkent’te 2923 yılı başında belediyenin arazisine bir sosyal tesis ve havuz inşaa edileceğini, Tabakhane alının ticaret ve konut alanı olarak planlara işlendiğini, eski garajın da pancar kantar alanında yapılacağını söyledi.
Bölge Haberi
Haydi hayırlısı

 

Gönen’in sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla Mutlular Gönen Yıldız Termal Otel’de gerçekleşen toplantıda ilk sözü Belediye Başkanı İbrahim Palaz alarak, şöyle konuştu.

“Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz,”Bu akşam aile toplantısındayız. Bu akşam aile ile birlikteliğimiz var. Belediyecilikte sorun başka bir şeydir. Sorun biterse hayat biter. Biz yaşadıkça sorunlarımız devam edecek.  bir sorun oldukça sorunları çözmeye çalışacağız. Belediyecilik böyle bir şey. Biz Gönen’de iktidara geldiğimizden beri yani üç seneden beri çalışmalar yapıyoruz. Tabii, en büyük çalışmalarımızda şu anda parke taşı ve asfalt, kavşak çalışmaları. Bunların dışında keşke farklı çalışmalar yapabilseydik ama maalesef iki senedir pandemi süreci bazı çalışmalarımızı olumsuz etkiledi.

Güneş enerjisinin ihalesi Haziran da

Önemli bir projemiz daha var. Ben sizlere 6.ayın 3’ünde güneş enerjisi projesinin ihalesine çıkacağımızı burada ilk defa söylüyorum. Güneş enerjisi projesi benim için belediyecilik anlamında araştırdığınızda  hakikatten çok önemli bir proje. Neden derseniz 25 yıllık bir ömrü var.25 yılda kendisini amorti ediyor.25 yılın  5 yılında kendisini amorti ediyor,20 sene de belediyeye çalışıyor. ilk projede mahsuplaşma olarak geçiyor. Onun için öncelikle bunu yapmak istedim. Bu projede önemli olan hesap olayı. Bunun en önemli nedeni benim aylık elektrik tüketimim 350 bin lira. Yani yılda 4 milyon liraya yakın bir elektirik tüketimimiz var. Belediyenin karı olacak bir proje ve bunu da hayata geçirmek istiyoruz. Bu yatırımın hayırlı olacağını düşünüyorum.

Gündüz Bakım Evi

Onun haricinde şu anda yıkılmış olan hastanenin orada milli emlak müdürlüğünden gelecek bir yazıyı bekliyoruz. Oraya gündüz bakımevi kazandırmayı düşünüyoruz. İnşallah, yakın zamanda oranın da yazısı geldiğinde  çok kısa bir süre içerisinde onu da ihaleye çıkacağımızı buradan  duyurmak istiyorum. Gündüz bakımevinin önemi şu arkadaşlar Eskiden herkesin ailesi evindeydi ama şu anda ki genç nesil çalışıyor. Çalıştığı içinde bu gündüz bakımevi Gönen’de büyük bir ihtiyaç haline geldi. Biz hem yıkılan hastanenin yerini hem de Karşıyaka’da kendi  belediyemize ait araziyi gündüz bakımevi yapmak istiyoruz.

Kaplıcalar İşletmesinde yeni dönem

Onunla birlikte Gönen Kaplıcalarının belli bir dönem geçirdiğini biliyorsunuz.. Gönen Kaplıcaları kiralama süreci yaşadı. Bu süreç içerisinde de  borcumuzun yarısı da kıdem tazminatı diye bir şey çıktı karşımıza.. Normal Gönen Kaplıcalarının borcu kadar bir de kıdem tazminatı çıktı. Çok Şükür Nisan ayının 20’sinde kıdem tazminatlarının hepsini ödedik ve önce işçinin hakkını verdik. Şu anda da  normal şartlarda Gönen Kaplıcaları bundan sonraki süreçte normal borcunhu ödeyip, Gönen’e ne katkıda bulunur onun çalışmasını yapacağız. Bundan sonra da Gönen Kaplıcalarının jeotermal anlamda neler yapabilirizi düşünme noktasına geldik. Eskidan bunu düşünemiyorduk. Eskiden sadece Kaplıcalar’a gelip bugün kime ne ödenecek sıkıntılarımız vardı. Bunu artık bir kenara koyduk, bundan sonra jeotermal ve Kaplıcalarla ilgili Gönen’e ne katkı sunabiliriz artık bu süreci yaşayacağız.

 

Denizkent’e sosyal tesis ve yüzme havuzu

Gönen Kaplıcalarının ilk projesi uzun zamandır ben her yerde gündeme getiriyorum Gönen Belediyesinin arazisini Gönen Kaplıcalarına tahsis  ettik ve bu saatten sonra da  Denizkent’te, daha önce de Denizken sakinleri ile bir toplantı yapmıştık, Denizkent’in biraz daha canlanıp, hareketlenmesi için  Denizkent’in orada  bir  sosyal tesis ve  havuz projesinin olması gerektiğine inanıyor Denizkentliler. Biz de   Gönen Kaplıcalarına tahsis ettiğimiz yerle  en kısa zaman da oraya da bir 400 m2 civarında bir resturant onun yanına da 16x32 yanılmıyorsam bir havuz kazandırmayı düşünüyoruz. Bu da 2023’ün başlarında olacak diye ümit ediyorum. Hesaplar kitaplar bu şekilde arkadaşlar.

 

Tabakhane bölgesi ticaret+konut alanı oldu

Onlarla birlikte tabakhaneler bölgemiz kentsel dönüşüm içersindeydi. Büyükşehirle işbirliği içerisine girdik, tabakhaneler  bölgesini ticaret+konuta çevirttik. Bunun anlamını belki hepiniz bilmiyorsunuz ama tabakhaneye yakın olan oradaki arkadaşlarımız sorabilirler. Tabakhanede arsası olan kişi benim arsam var burada diyemiyor. Orası ayrı bil bölgeydi ve hiç kimse hiçbir şey yapamıyordu. Biz de diyoruz ki, şu anda tabakhanede kimse yok, bir-iki tabakhane kaldı ve onlarda kısa süre içinde gidecek ve Gönen tabakhaneleri tamamen karma organizeye geçiyor. Gönen’de tabakhane sorunu bitiyor ama normal koşullarda oradaki arsa sahibi benim burada arsam var diyemiyorsa yine sıkıntı var. Neyin sıkıntısı var? Yarın  orası harabelik halinde kalacak. Orada yaşayan fareler var. Bu fareler nereye gidecek? Bunları da düşünmek zorundayız. Yarın öbür gün bir çok sorun yaratacak. Onun için büyükşehir belediye başkanım  Yücel Yılmaz’a da ilettik konuyu kendisi de uygun gördü. Yüz binlik planlarda orasını ticaret ve konuta çevirdik, Bakanlıktan da yazısı yakın zamanda gelir, ondan sonra oraya 18 uygulaması yapacağız, bu 18 uygulamasından sonra da  çok güzel bir alan ortaya çıkartacağız. Çünkü, bakın orası tamamen Gönen’in göbeği olacak.

 Otogar pancar kantarı alanına yapılacak

Bununla birlikte büyükşehirle birlikte hareket edip garaj yerini değiştirmeye çalıştık. 1/5000’likler de garaj yerine şu anda pancar kantar dediğimiz  bölgeye değiştirdik. Onu da 5000 ‘lik planlara işlettirdik. Çünkü, garaj esnafının şu anda imar planlarında, beşbinliklerde garaj alanı olarak gördüğünüz Prima’nın karşısındaki yeri garaj yeri olarak istemediklerini biliyoruz. Yazıhanecimizden tutunda minibüsçüsüne otobüsçüsünden hiç kimse  oranın garaj olmasını istemiyor. Neden? Oraya garaj olarak gidildiğinde en azından şu san ki haliyle önüne bir dönemeç yapamıyorsunuz. İki kavşak arası çok yakın olduğu için karayolları buna da izin vermiyor. En yakın Tuzakça çatrağından döneceksiniz. Düşünün, Biga tarafından gelen bir otobüs, Tuzakça çatrağından dönecek Gönen garajına girecek, oradan çıkıp yeniden Gönen istikametine girecek, yeniden dönecek Bandırma’ya gidecek. Hiçbir yazıhane, otobüs şirketi bunu kabul etmiyor. Onun için otobüsler Gönen’e bile girmiyorlar. Biz de onun için, şu köşesinde kavşağı olan Şeker pancarının olduğu yeri ve şeker işletmelerini de Yücel başkanla da görüştük, özelleştirme idaresinden biz bu yeri alırız, dedi kendisi. Onun için orayı uygun gördük. Belediyemiz 270 dönüm arazinin içerisinde olan yeri de , garaj yeri oyarak işlettik. Şu an ki garaj yeri de Gönen Belediyesinin yeri. Bu garaj yeri de artık tam şehrin göbeğinde kaldı. Ve hiçbir şekilde hiçbir işe yaramamaya başladı. Dökülmeye başladı. Yarın öbür gün oradan da daha büyük sıkıntılar gelmeye başlayacak. Görev de Büyükşehirin. Biz de bunu Büyükşehire ilettik. Onlar da  planlarda Şekerpancarı’nın olduğu yere garajı 5 binlik plana  işlediler. Garaj yapılacaksa bundan sonra Pancar kantarının olduğu yere geçecek.

Gönen-Büyükşehir işbirliği

Büyükşehirle diyaloglarımız iyi. Herkes istediği bir yerlere çekebilir ama istediği yere çeksin biz Büyükşehirle iyi görüşüyoruz. İlçelerin istekleri bitmez. Bizim Büyükşehirden istediğimiz; 90 tane köyümüz var, bu köy yollarını istiyoruz. Köy yolların bir an önce yapılırsa, köydeki vatandaşımız rahat edecek, onun için istiyoruz. Garaj yerini zaten söyledim.

Gönen’in sorunlarını konuşurken, en son geleceğimiz nokta, şu an yapılması gereken, yapım aşamasındaki Fakültemiz. Fakülte inşaatına İnşallah elbirliğiyle hepimiz katkıda bulunuruz diyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Haydi, hayırlısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı