HDP:Barışın teminatı Apo'yu serbest bırakın.!
Haber
29 Mayıs 2022 - Pazar 15:17 Bu haber 2220 kez okundu
 
HDP:Barışın teminatı Apo'yu serbest bırakın.!
Terör örgütü ile ilişkisinden dolayı kapatma davası açılan HDP, Türkiye'de barışı sağlayacak kişi olarak PKK terör örgütü elebaşını gösterdi.
Siyaset Haberi
HDP:Barışın teminatı  Apo'yu serbest bırakın.!

 

HDP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen parti sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay, Türkiye’de barışın yolunun terör örgütü lideri Öcalan’ın tutulduğu İmralı’dan geçtiğini öne sürdü.

HDP’nin Twitter üzerinden de paylaşılan açıklamasında Günay şunları söyledi:

‘Bu topraklar üzerinde yaşayan halkların en acil ihtiyaçlarından birinin barış olduğunu hepimiz biliyoruz. Barış olmadan demokrasi olmaz, barış olmadan özgürlük de olmaz. Bu topraklara barış gelebilmesinin de tek bir yolu var. O da İmralı kapılarının açılarak Sayın Öcalan’ın kurucu barış rolünü tekrar oynamasından geçiyor. Tüm dünyanın şahitlik ettiği gibi biliyoruz ki, İmralı’nın kapısı ne zaman aralansa bu coğrafyada yaşayan tüm halklar için barış imkânı yaratılıyor. Halkların birlikte yaşama umudu yeniden yeşermeye başlıyor.’

SINIR ÖTESİ OPERASYONLARA ‘SOYKIRIM’ DEDİ

Terör örgütüne karşı yeni bir operasyondan rahatsızlık duyan HDP’nin Sözcüsü Ebru Günay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri harekatlarını ‘soykırım’ olarak niteledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: HDP:Barışın, teminatı, , Apo'yu, serbest, bırakın.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı