HDP İLE İŞBİRLİĞİNİZİ DEVAM ETTİRECEK MİSİNİZ?
Haber
02 Ağustos 2022 - Salı 13:11 Bu haber 2023 kez okundu
 
HDP İLE İŞBİRLİĞİNİZİ DEVAM ETTİRECEK MİSİNİZ?
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelttiği sorulara ilave yaparak bu kez 6’lı masanın tamamına sorular yönelterek gerçek niyetlerinin ortaya çıkarılmasını istedi.
Siyaset Haberi
HDP İLE İŞBİRLİĞİNİZİ DEVAM ETTİRECEK MİSİNİZ?

Basın toplantısına geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaşanan Cemevlerine yönelik düzenlenen hain saldırıyı kınayarak başlayan Milletvekili Yavuz Subaşı, artık bu türlü hain saldırıların devrinin bittiğini ifade ederek; “Bu alçak saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum. Bu tür saldırıların artık devri bitmiştir. Cami, Cemevi, Kilise, Havra gibi ibadet ve toplanma amaçlı yerlerin birbirinden farkı yoktur. Saldırganı en kısa sürede yakalayan Emniyet güçlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

BİZİM ADAYIMIZ BELLİ

Seçimlere her geçen gün biraz daha yaklaşıldığını dile getiren AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, AK Parti ve MHP olarak Cumhurbaşkanı adaylarının belli olduğuna dikkati çekerken; “AK Parti olarak, MHP olarak, Cumhur İttifakı olarak, TBMM’nin kapandığı 1 Temmuz’dan itibaren sahalardayız. Seçmenlerimizle, hemşerilerimizle birlikteyiz. Bizim adayımız belli. Adayımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Sayın Cumhurbaşkanımızın rakibi ise henüz belli değil, net değil. 6+1 ittifak, Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun ittifakının adayı ise hala belli değil. Kendi aralarında yaptıkları gölge boksu sürüyor. Geçtiğimiz hafta Balıkesir’de CHP ve İp Genel Başkanlarının katılımları ile mitingler yaptılar. Kuvâ-yi Milliye Şehri Balıkesirli hemşerilerimizden yeterli ilgi ve alakayı göremeden gittiler. Hüzünlü gittiler çünkü Balıkesir kararını vermiş. Balıkesir AK Parti demiş. Balıkesir MHP demiş. Balıkesir Cumhur İttifakı demiş. Balıkesir Recep Tayyip Erdoğan demiş” şeklinde konuştu.

6’LI MASAYA SORUYORUM

Geçtiğimiz günlerde yayınladığı yazılı basın açıklaması aracılığı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sorduğu soruları, bugünkü basın toplantısında da tekrar ifade eden Vekil Subaşı, bu kez 6’lı masanın ortaklarına sorular yönelterek cevaplarını beklediğini dile getirdi.

Konuya ilişkin açıklamalarına şu ifadelerle devam eden Yavuz Subaşı sözlerini şöyle noktaladı;

“CHP Genel Başkanı’na Balıkesir ziyareti nedeniyle medya aracılığı ile bazı sorularım olmuştu. Kuvâ-yi Milliye Şehri Balıkesir, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevdalısı bir şehirdir. PKK destekçisi, teröre yakın olan, PKK’yı kınayamayan ve terör örgütü olarak görmeyen HDP ile işbirliğinizi hala devam ettirecek misiniz? Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?

CHP’de belediyelerde olan yolsuzluklarla ilgili neden bir şey yapılmadı, bir işlem yapmayı düşünmüyor musunuz? Devletimize seri katil dediği için ceza alan İstanbul İl Başkanınız Canan Kaftancıoğlu’ na destek için CHP-HDP ortak miting yapmıştı. Bu miting sizin talimatınızla mı yapılmıştı?

HDP ile ortak miting yapan parti görevlileriniz, belediye başkanlarınız, milletvekilleriniz hakkında ne gibi bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz? İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun finansal desteği ile Balıkesir’de CHP teşkilatları gayrimenkul alıyorlar. Balıkesir’de hangi ilçelerde, kaç lira bedelle gayrimenkul alındı, bu gayrimenkullerin tapuları partiniz adına mı, şahıslar adına mı tescil edildi? Maalesef bu sorularımla ilgili hiçbir cevap alamadım. 6+1 İttifak toplanıp toplanıp dağılıyor, toplantıları ile ilgili metinlerini medyadan görüyoruz. Şimdi buradan ilave sorularım olacak: Sadece CHP Genel Başkanına değil 6‘lı masanın diğer temsilcilerine de soruyorum: Anayasa’da ilk 4 madde hakkında düşünceleriniz nedir? Düşünceleriniz neden açıklanan bildirilerde yer almıyor?

Sık sık af çıkaracağınızı söylüyorsunuz. FETÖ/PKK/PYD mensuplarını af kapsamına alacak mısınız? Yerel yönetimlere özerklik verecek misiniz? Özerklik vermeyi düşünüyorsanız içerik ne şekilde olacak? HDP’ye iktidar olmanız halinde bakanlık verecek misiniz? SP, GP, Deva, DP liderlerini CHP veya İP listelerinden hangi şehirlerde listeye koyacaksınız? CHP ve İP kontenjanından hangi partiye kaç adet Milletvekili vermeyi düşünüyorsunuz?

Allah korusun! Milletsiz ittifak üyeleri iktidara gelirlerse ellerindeki belediyeler gibi, ülkeyi ne hale getirecekler varın siz düşünün!”

Kaynak: Editör:
Etiketler: HDP, İLE, İŞBİRLİĞİNİZİ, DEVAM, ETTİRECEK, MİSİNİZ?,
Yorumlar
Haber Yazılımı