Hindistan Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan helikopter düştü
Haber
08 Aralık 2021 - Çarşamba 13:38 Bu haber 2299 kez okundu
 
Hindistan Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan helikopter düştü
Hindistan'ın güneydeki Tamul Nadu'da ormana çakılan Hindistan ordusuna ait helikopterde Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat'nın bulunduğunu bildiriyor.
Dünya Haberi
Hindistan Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan helikopter düştü

 

Hindistan Hava Kuvvetleri, Tamil Nadu'daki Coonoor yakınlarında bugün bir askeri helikopterin düştüğünü açıkladı. Mi-17V5 model helikopterde Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat bulunuyordu.

İlk bilgilere göre, Nilgiris bölgesindeki ormana çakılan Rus üretimi Mi-17 helikopterde en az üç kişi hayatını kaybetti. Yerel kaynaklar, yaralıların Coonoor'daki hastanelere taşındığını söylüyor.

 

Agence France-Presse (AFP) haber ajansı, 2019'dan bu yana Genelkurmay Başkanlığı koltuğunda oturan Rawat'ın Başbakan Narendra Modi'ye yakın bir isim olduğunu aktarıyor.

Hint medyası, 14 kişi taşıyan helikopterde Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat'ın yanı sıra, ailesi ve diğer komutanların bulunduğunu bildiriyor.

Helikopter, Sulur Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan Çarşamba günü öğleden sonra havalanmıştı.

osyal medyada paylaşılan görüntülerde, ormanlık alana düşmüş helikopter ve yükselen alevler yer aldı.

Kazanın gerçekleştiği Tamil Nadu eyaleti, Hindistan'ın en güney ucunda bulunuyor. Hindistan ordusu, helikopterin düşmesiyle ilgili soruşturma yürüttüğünü belirtiyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hindistan, Genelkurmay, Başkanı'nı, taşıyan, helikopter, düştü,
Yorumlar
Haber Yazılımı