İBRAHİM PALAZ KATI ATIK BEDELLERİNE İSYAN ETTİ
Haber
15 Ocak 2022 - Cumartesi 14:03 Bu haber 3304 kez okundu
 
İBRAHİM PALAZ KATI ATIK BEDELLERİNE İSYAN ETTİ
Su faturalarına yansıtılan Katı Atık bedelleri, ilçe belediyelerini sıkıntıya sokuyor. BASKİ’nin faturalarına yansıtılan Katık Atık bedellerinin yüksekliğine halktan gelen tepkiler, ilçe belediye başkanlarını açıklama yapmaya mecbur ediyor.
Bölge Haberi
İBRAHİM PALAZ KATI ATIK BEDELLERİNE İSYAN ETTİ

Su faturalarına yansıtılan Katı Atık bedellerinin ilçe belediyesi tarafından tahsil edildiği yönündeki algı yüzünden halkın tepkisiyle karşı karşıya kalan Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, “bu bedeli biz belirlemiyoruz, Gönen Belediyesi tahsil etmiyor, BASKİ tarafından belirleniyor” dedi.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, daha önce bu konuda Büyükşehir Meclisi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’la da tartışmış, ilçe halkından toplanan Katı Atık bedellerinin ilçe belediyelerine ödenmemesinden şikayet etmişti.

İbrahim Palaz yaptığı paylaşımda Katı Atık için toplanan bedellerin ilçe belediyelerine bir an önce ödenmesini de istedi.

Palaz’ın konuyla ilgili paylaşımı şöyle:

 

 

“BASKİ tarafından yazılan su faturalarındaki “Gönen Belediyesi Katı Atık Toplama Ücreti Bildirimi” konulu yaklaşık 70 TL’lik bedel Gönen Belediyesi tarafından tahsil edilmemektedir. Bu belirtilen bedel Gönen Belediyesi tarafından belirlenmemiş, daha önce aylık olarak toplanan Katı Atık bedellerinin 6 aylık toplanması kararı da Gönen Belediyesi tarafından alınmamıştır.

Katı Atık Bedelleri Büyükşehir Belediyesi tarafından su faturalarının içine yansıtılarak toplanır ve daha sonra ilgili İlçe Belediyesine ödemesinin yapılması gerekir. Gönenli hemşehrilerimizden tahsil edilen Katı Atık Bedelleri Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) tarafından 2019 yılının Nisan ayından beri Gönen Belediyemize her türlü başvuru ve taleplerimize rağmen ödenmemiştir. Bu ödemenin tarafımıza bir an önce yapılmasını buradan bir kez daha tüm hemşehrilerimizin huzurunda talep ediyoruz.

Ayrıca; Gönenli hemşehrilerimize Katı Atık Bedelinin Gönen Belediyesi tarafından faturalara yansıtıldığı algısını yapmak doğru değildir. Gönenli hemşehrilerimize ve kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: İBRAHİM, PALAZ, KATI, ATIK, BEDELLERİNE, İSYAN, ETTİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı