İddianın ispatı için tam zamanı.!
Haber
04 Nisan 2022 - Pazartesi 14:12 Bu haber 2836 kez okundu
 
İddianın ispatı için tam zamanı.!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.
Siyaset Haberi
İddianın ispatı için tam zamanı.!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 22 Mart 2022'de TBMM'de partisini grup toplantısında yaptığı konuşma ve aynı gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle, Cumhurbaşkanının kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Canlı yayında son bilgileri aktaran CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu hakkında tedbir kararı verilmesi ve Kılıçdaroğlu'nun söz konusu ifadeleri kullanmasının durdurulması talep edildi. 1 Nisan'da mahkeme bir ara karar verdi. İhtiyati tedbir talebi kabul edildi. Mahkeme, CHP liderinin uyarılmasına karar verdi. " dedi.

 

ERDOĞAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu hakkında ihtiyati tedbir kararı aldırıldığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sistematik şekilde dile getirdiği ve dile getirme ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğu 'Beşli çetenin hamisi ve pazarlamacısı', 'Beşli çetenin tahsildarı' ve 'Tefecilere hizmet eden' ifadeleri için Sayın Cumhurbaşkanımızın kişilik haklarına yönelen saldırının önlenmesi ve kişilik haklarının korunması amacıyla Türk Medeni Kanunu'nun 24 ve 25'inci maddeleri kapsamında tedbir kararı verilmesi ve davalının söz konusu ifadeleri kullanmasının tedbiren durdurulması talep edilmiştir. Ankara 16'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi, 01 Nisan 2022 tarihli ara kararı ile ihtiyati tedbir talebimizin kabulüne karar vererek, Türk Medeni Kanunu 24 ve 25'inci maddeler kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında 'Beşli çetenin hamisi ve pazarlamacısı', 'Beşli çetenin tahsildarı' ve 'Tefecilere hizmet eden' ifadelerini kullanırken davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması yönünde ihtiyati tedbiren uyarılmasına karar vermiştir" ifadelerini kullandı.

"AĞIR İTHAMLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Ocak'ta Twitter hesabından yayınladığı videodaki iddialar nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Doç.Dr. Hüseyin Aydın tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dava dilekçesinde, "Sayın Cumhurbaşkanımıza iftira atmak için yalanlarla dolu bir mizansen yazmış ve bu mizansen sanki gerçekmiş gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın kişilik haklarını ağır bir şekilde zedeleyen fevkalade ağır ithamlarda bulunmuştur" denilmişti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İddianın, ispatı, için, tam, zamanı.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı