İlginç ve düşündürücü polemik
Haber
25 Mayıs 2022 - Çarşamba 17:05 Bu haber 2952 kez okundu
 
İlginç ve düşündürücü polemik
Gönen Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilen ilçenin sorunları ve çözüm yolları konulu toplantı da Fakülte inşaatına katkı konusunda Ticaret Borsası Başkanı Mutlu ile Ticaret Odası Meclis Başkanı Hasip Özcan arasında Odalar olarak yapılacak maddi katkı ve bağış konusunda yaşanan polemik, hem Dr. Yurt’un hem de tüm katılımcıların dikkatini çekti.
Bölge Haberi
 İlginç ve düşündürücü polemik

Borsa Başkanı Mutlu; herkes taşın altına elini koymalı.!

 

Toplantı da söz alan Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Sayın Kaymakamım, sayın Vekilim, sayın Belediye Başkanım, kıymetli Arkadaşlar, bizim yarım kalan bir üniversite inşaatımız var. Bizim bunu bitirmemiz lazım. Tabi piyasa koşullarını hepimiz biliyoruz. Hepimiz zor günler geçiriyoruz. Biz daha önce de Ticaret Borsası olarak, iki senelik harcama bütçemizi Üniversite için kullandık. Üniversiteye 600 bin lira destek verdik. Paramızın tamamını ödedik. Yeniden destek olmak, vermek istiyoruz. Ancak, bizimle aynı bütçeye sahip başka odalarımız da var. Eğer, bu odalar da elini taşın altına koyacaksa, biz meclisimizde bunu görüşüp, bir 400 bin lira daha veririz  ama herkes elini taşın altına koyacaksa! Biz geçtiğimiz günlerde konuyu meclise getirdik ve bir 500 bin lira daha verelim diye görüştük,  meclisteki arkadaşlar da, “biz öncelikle 100 bin lira verelim” dediler. ‘Neden’ dedim. ‘Diğer odalar da verirse biz ondan sonra verelim, sadece Borsa ile olmaz bu iş’ dediler.  Yani herkes elini taşın altına koyarsa, ben konuyu meclise götüreceğim,  biz Borsa olarak, 400 bin lira daha destek vereceğiz. Meclis, 1 milyon lira verelim derse, biz 1 milyon lira da veririz. Herkes elini taşın altına koyarsa tabi ki. Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının bütçeleri  aynı. Bakabilirsiniz sayın Kaymakamım.”

Gözler doğal olarak, Ticaret Borsası Başkanı Mutlu’nun konuşması sonrası söz alan  Ticaret Odası Meclis Başkanı Hasip Osman’a çevrildi. Oda Meclis Başkanı Hasip Ozcan, konuşmasında şöyle dedi:

Ticaret Odası Meclis Başkanı Hasip  Özcan: Bizim böyle gelirimiz yok.!

“Defalarca ifade ettik, Ticaret odası olarak bizim böyle bir maddi gelirimiz yok. Bütçe olarak, belli bir bütçemiz var. Ayırdığımız bütçeden bir rakam belirledik ve onu Kaymakam Bey’e ilettik. Başkan(Ahmet Sever) bey dönsün konuşuruz. Eğer, elimizden gelen başka bir katkı olacaksa, tekrar katkı vermeye devam ederiz. Gönen için hayırlı bir proje. İnşallah bundan sonra da sizlerin vasıtasıyla, esnafın vasıtasıyla, sanayicilerin vasıtasıyla devam eder, biter.”

Kaymakam Dr.Yurt: Siz,Meclis Başkanı değil misiniz?

Kaymakam Dr.Arslan Yurt,bu konuşması sonrası Oda Meclis Başkanı Hasip Osman’a  dönerek, “Burada az bir şey  de olsa  bir rakam söyleyin de gerisini mecliste çıkaracağız deyin” teklifine Hasip Osman, “Sayın kaymakamım başkan olmadan,  biz burada rakam veremeyiz” şeklinde yanıt verdi. Kaymakam Yurt, gülümseyerek, “siz meclis başkanı değil misiniz” diyerek hatırlatmada bulundu.

“Başkana sormadan veremem” diyen Ticaret Odası Meclis Başkanına, işadamı İsmet beyden ders niteliğinde cevap gecikmedi. İsmet Bey,yaptığı konuşmada şöyle dedi:

İşadamı İsmet: Gönenli olmasam bile olmaya çalışıyorum,50 bin TL..!

Fakülte inşaatı için daha önce 50 bin lira destek veren, 12 yıldır Gönen’de hayvancılık yapan iş adamı ismet Bey, “Kaymakam Bey  daha önce köye gelerek destek istemişti ve 50 bin lira destek vermiştim. ve şimdi de  50 bin lira daha destek vereceğim. Ben sizler kadar Gönenli olmasam bile olmaya çalışıyorum. 12 yıldır Gönen’de hayvancılık yapıyorum. Ben bir şey anlatmak istiyorum size; Erol Tezman’la benim ortak bir çiftliğim var, Kocapınar köyünde. Kaymakam Bey geldiği zaman bana dedi ki, ‘İsmet Bey, Erol Bey için ne yazalım” dedi. ‘Ona da 50 bin lira yazın’ dedim ama Erol Bey’e sormadan. Kaymakam Bey şahit. Başkan Bey şahit. Dedim, ‘50 bin lira yazın. Erol Bey 50 bin lirayı kabul etmezse ben kendimden vereceğim’ dedim. Söz senettir. Aradan zaman geçti Erol Bey fabrikanın bir kısım hisselerini Almanlara sattı. Ben kendisine dedim ki ‘50 bin lira yazdırdım’ dedim. Kaymakam Beye gitmiş, 600 bin lira parayı götürmüş ve Kaymakam Bey’e vermiş. Kaymakam Bey bana dedi ki, ‘sen 50 bin lira yazdırdın, Erol Tezman 600 bin lira verdi’ dedi. Aradım Erol Tezman’ı ‘sen ne yaptın, ben sana 50 bin lira yazdırdım, niye 600 bin lira verdin’ dedim. Ne dedi biliyor musunuz; ‘Gönen’imize feda olsun” dedi. Rakam ne olursa olsun, azıcık bir rakam bile olsa, kumbaraya attığınız zaman birikir. Gönen’i seviyorum, sizleri seviyorum.”

Mutlular Grup 2.Başkanı İsmail Mutlu: 500 verdik bir 500 bin  TL. daha.!

İsmet Bey, sonrası söz alan Mutlular Grup 2. Başkanı İsmail Mutlu da, yaptığı konuşmada şöyle dedi:

Daha önce 500 bin lira bağışta bulunduk. Şu anda ne bulunalım sayın kaymakamım? Sayın kaymakamımızı kırmayacağız. 500 bin lira daha bağışta bulunacağız.” sözleri alkışlarla karşılandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: , İlginç, ve, düşündürücü, polemik,
Yorumlar
Haber Yazılımı