İP' te ipi Sert göğüsledi
Haber
04 Aralık 2022 - Pazar 03:38 Bu haber 1572 kez okundu
 
İP' te ipi Sert göğüsledi
İYİ Parti Bandırma İlçe Kongresinde ilçe başkanlığını 266 oy ile kazanan Necmi Sert Oodu.
Siyaset Haberi
 İP' te ipi Sert göğüsledi

İYİ Parti Bandırma olağan İlçe Kongresi Bandırma Eken Prestij  Otelde gerçekleştirildi. Önceki dönem başkanı Necmi Sert ve Faruk Tan'ın başkan adaylığı ve listelerinin yarıştığı  iki adaylı seçimin kazananı Necmi Sert oldu. 320 delegenin oy kullandığı seçimde Necmi Sert 266 oy alırken, Faruk Tan 54 delegenin oyunu aldı. Divan Başkanlığına Ali Lapanta, Divan Başkan Yardımcılığına Mehmet Yağcı'nın seçildiği kongrenin  Katip Üyeliklerine Arif Demir, Asım Yalçınkaya ve Necdet Karabulut seçildi.  Kongreye İYİ Parti Genel Başkan  Baş Danışmanı Turan Çömez ve Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural katıldı.  İlk olarak kürsüye gelen  Ural konuşmasında kongrenin hayırlı olmasını dilerken " İki, üç hatta dört adayın yarıştığı ilçelerimiz var. Bu iktidara yürüyüşümüzün ayak sesleridir. gidenler olsa da katılanlarla daha güçlüyüz Aramıza katılan herkese hoş geldiniz bize güç kattınız diyoruz" dedi.

Genel Başkan Baş Danışmanı Turan Çömez konuşmasında tarihi bir seçimin arifesinde olduklarının altını çizerken  Bu seçimlerde Türkiye bir siyasi iktidar değişikliğini oylamayacak. Bu seçimlerde Türkiye kaderini, istikbalini ve yavrularımızın geleceğini oylayacak. Bu seçimlerde sadece iktidar ve muhalefet yarışmayacak. Bu seçimlerde cesaretle korkaklık, iyilikle kötülük, demokrasiyle despotizm, hakkaniyetle yanlışlık yarışacaktır. Biz İyi Parti’nin iyi ve cesur kadroları, ortaklarımızla, yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızla beraber hep birlikte Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz.”  dedi.

Başkan adaylarından Faruk Tan aday olma nedenleri üzerinden başladığı konuşmasına eski yönetime eleştirilerle devam etti. Tan   " Her gün büyüyen  İyi Parti ne yazık ki ilçemizde yeterince temsil edilememektedir. 200 bine yakın nüfusa sahip ilçemizde 780 üyeyle partimizi yönetmek mümkün değildir. Arkadaşlarımızla seçim çalışmalarımızda İyi Parti’ye karşı büyük bir sempati ve ilgi olduğunu gördük. Halkımızla yaptığımız sohbetlerde partimizin yeterince iyi temsil edilmediğine dair eleştiriler aldık. Daha da ilginci bazı mahallelerde üye bile yapılmadığını ve bundan dolayı delege çıkarmadığımızı fark ettik. Aday olmamızın önemli faktörlerinden biride bu olmuştur. "ifadesini kullandı. 

 Necmi  Sert, konuşmasında Tan’ın suçlamalarını kabul etmediğini söyleyerek başladı. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi genel idare kurulumuzun aldığı  olağan kongre kararı sonrası  5 Kasım 2022 Cumartesi günü çarşaf listeyle demokratik bir delege seçimi yaptık. Bu delegeler bugünkü kongremizde 2023 ve 2024 seçimlerini göğüsleyecek yönetim kadrolarını seçeceklerdir. "dedi. Bu başarıların  tesadüf olmadığını belirten   Sert konuşmasının devamında her geçen gün hem Bandırma’da hem de Türkiye genelinde büyüyor ve gelişiyoruz. Tabi ki bu başarılar asla tesadüf değildir.  16 Aralık 2017 tarihinde bana Bandırma’da partiyi kurma görevi verildiğinde elimizde bir toplu iğne bile yoktu. Oradan buralara geldik. Ben delegelerimizin vicdanlarına sesleniyorum. Tarafıma yapılan suçlamaların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Partimizin Türkiye genelinde yüzde 20 bandında, Bandırma’da da yüzde 25-30 bandında olmasında emek vardır. Özveri ,maddi manevi fedakârlıklar vardır. Bugünde olduğu gibi dik bir duruş var. Yoksa bu parti Bandırma’da yüzde 30’lara gelemezdi. Bandırma’da  partimizi  1. parti konumuna getirmek ve yarım kalan projelerimizi tamamlamak için yeniden ilçe başkanlığına aday oldum. Bu kutlu yolda beni yalnız bırakmayan görev teklif ettiğim yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederim. "dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: , İP', te, ipi, Sert, göğüsledi,
Yorumlar
Haber Yazılımı