Kahvenin hatırı falan kalmadı..!
Haber
18 Kasım 2021 - Perşembe 11:55 Bu haber 2659 kez okundu
 
Kahvenin hatırı falan kalmadı..!
Bir fincan Kahvenin 40 yıllık hatırından vazgeçtik,günlük hatırı bile kalmadı.Kahve fiyatları, sene başından bu yana yüzde 90 civarında yükselerek 10 yılın zirvesine ulaştı.
Ekonomi Haberi
Kahvenin hatırı falan kalmadı..!

Kahve fiyatları, küresel tedarikte darboğaz yaşanabileceğine dair endişelerle 10 yılın zirvesine tırmanarak kilogram başına 5,07 dolara yükseldi. Arabica vadeli kontratları, Brezilya’daki üretimin azalmasıyla sene başından bu yana yüzde 90 civarında yükseldi.

Bloomber HT'nin haberine göre, yüksek gübre fiyatları ve tedarik maliyetleri fiyatların yükselişinde rol oynarken Avrupa ve ABD gibi tüketiciler Kolombiya ve Vietnam gibi üreticilerden kahve tedarik etmek konusunda sıkıntı yaşadı.

Sucden Financial Araştırma Müdürü Geordie Wilkes, “Piyasalar şu an için sıkışmış durumda ve kahve üreticileri tedarikin güvenliğini sağlamak konusunda geride kalmış durumdalar” dedi.

Brezilya’da gübre fiyatlarının ciddi derecede yükseldiğini ve çiftçilerin bir anda daha fazla kahve üretmekte zorlandığını belirten Wilkes, “Gelecek sene Arabica üretimi daha iyi olsa bile en fazla dengelenmiş bir piyasayla karşı karşıya kalırız” diye ekledi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kahvenin, hatırı, falan, kalmadı..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı