Kılkışlı: Şimdilik aday olmayı düşünmüyorum.!
Haber
23 Şubat 2022 - Çarşamba 12:48 Bu haber 3614 kez okundu
 
Kılkışlı: Şimdilik aday olmayı düşünmüyorum.!
2022 yılı içinde gerçekleşmesi beklenen Ticaret Odası Kongresi’nde Kılkışlı,’benden bu kadar’ diyerek bugün için başkanlığa aday olmayı düşünmediğini açıkladı. Kongreye kadar geçen zaman da yine de mevcut durumu değerlendirecek. Kulislerde başkanlığa aday iki isim var: Bahadır Çolak ve Adem Yılmaz.! Herkes seçim takviminin ilan edilmesini bekliyor.
Bandırma Haberi
Kılkışlı: Şimdilik aday olmayı düşünmüyorum.!

Bandırma Ticaret Odası’nda kongre takviminin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenmesiyle TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından ilanına yönelik heyecanlı bekleyiş sürerken, başkan adayları öne çıkmaya başladı.

Başarılı bir biçimde Oda başkanlığını 22 yıl sürdürmüş olan Osman Kocaman’ın 9 Mayıs 2013’te gerçekleşen kongrede başkanlığa aday olmaması ve Nihat Yazıcı ile Mehmet Kılkışlı arasında yaşanan başkanlık yarışını Meslek Komitesi seçimlerini kazanan Kılkışlı’nın Oda Başkanlığı’nı kazanmasıyla sonuçlanmış 9 Nisan2018  tarihinde de gerçekleşen Ticaret Odası seçimlerini Kılkışlı kazanmıştı.

Kılkışlı: Oda başkanlığına aday değilim.!

2022 yılı içinde gerçekleşecek Oda seçimleri ile ilgili Mehmet Kılkışlı, gazetemize yaptığı açıklamada, ‘Benden bu kadar ve kongrede aday olmayı düşünmüyorum’ dedi. Bandırma Ticaret Oda Başkanı Mehmet Kılkışlı şöyle dedi:

“Bugün iuçin söylemek gerekirse Kongrede kesinlikle başkanlığa aday olmayı düşünmüyorum. Ticaret Odası’nda  başkanlığım öncesinde 8 yıl yönetimde bulundum ve yaklaşık 10 yıldır başkanım. Yönetim kurulumuz yanı sıra Meclisimizle, üyelerimizle karşılıklı saygı ve uyum içerisinde başarılı çalışmalara imza attığımıza inanıyorum. Ancak, kişi, hangi makam ve mevkide bulunursa bulunsun ‘yeter artık’ demesini de bilmeli diye düşünüyorum. Artık aileme, sevdiklerime ve kendime daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Kuşkusuz bu her şeyden elimi çekmem anlamını taşımıyor. Kentimi ilgilendiren yine her konunun bu kentin insanı olarak takipçisi ve içinde olmayla çalıyşacağım. Genç, dinamik, kendi işinde başarılı, deneyimli bir çok arkadaşımız, üyemiz var. Kendi iş yaşamlarındaki başarılarını temsil ve sorumluluk anlamında Ticaret Odası  Başkanlığını seve seve üstlenecek bir çok arkadaşımız, üyemiz var.  Edim ve Bahadır arkadaşlarımın başkan adayı olma yönündeki arzu ve isteklerini biliyor, ben de her arkadaşım gibi izliyorum.. Birlik ve beraberlik içerisinde Odamızın gerçekleştireceği  kongre ile yaşanacak bayrak yarışını  başkanlığa aday olacak arkadaşlarımızın başarıyla gerçekleştireceğine inanıyorum ve hepsine şimdiden  çalışmalarında başarı diliyorum. Ancak, Odalarımızla ilgili hala seçim takvimi açıklanmadı. Açıklanırsa 2022’nin Ekim-Kasım belki de Aralık ayında kongremizi yapabiliriz. Tabii ki, kongremiz ani bir kararla 2023 yılına da sarkabilir. O nedenle kongremize daha çak zaman var ve o zamana kadar ne olur bugünden kesin bir şey söylemek zor. Örneğin, bugün konuşulan başkan adayları kendi aralarında uzlaşarak kongreye tek liste halinde de  girebilirler. Gelişmelere bakmak lazım. Ben de  son gelişmelere göre aday olmama düşüncesini yeniden değerlendirebilirim. Sabırla bekleyip, görmek gerekiyor.”

Oda başkanlığı için Bahadır Çolak ve Adem Yılmaz aday.!

Bandırma Ticaret Odası’nın  2.300’ün üzerinde üyesi ve 18 Meslek Komitesi’nin bulunduğu öğrenilirken, 2022 yılı Nisan-Mayıs aylarında gerçekleşmesi beklenen Oda seçimlerinde başkanlığa aday olması beklenen Adem Yılmaz ile Bahadır Çolak’ın  isimleri öne çıkıyor.

Adem Yılmaz: Bandırma Yılmazlar İnşaat Genel Müdürü ve Kılkışlı’nın Oda başkanlığı döneminde  Ticaret Odası Yönetiminde bulunan Adem Yılmaz, 2019 yerel seçimleri öncesi Kılkışlı’nın isteğiyle Oda Meclis üyeleri Onur Çon ile Cihan Yılmaz, Odada seçilmiş oldukları görevlerinden istifa ettirilerek, CHP’den Belediye Başkan Adayı Av.Tolga Tosun’un meclis aday adaylığı listesinde görev aldılar ve yerel seçimlerde belediye meclis üyesi seçildiler.

Bahadır Çolak: Bandırma Yemtar Makine Sanayi Ticaret A.Ş’nin Yönetim Kurulu 2.Başkanı ve Genel Şirketin Müdürü, Kılkışlı’nın başkanlığına Oda yönetiminde görev aldı.

Ozan Tüm, beklemede..

Ozan Tüm: Tüm  İnşaat ve Otel İşletmesi Şirketinin Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürlüğü yanı sıra  2014-2019 yerel seçimlerinde CHP’den Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptı. Kılkışlı’nın  Oda başkanlığının her iki döneminde  Yönetim Kurulu’na seçildi.

Tüm, gazetemize yaptığı açıklamada, 2022 yılı içinde ilan edilecek kongre takviminin ilan edilmesi ve kongre gününe kadar gelişmeleri izledikten sonra Oda başkanlığına aday olup olmayacağına karar vereceğini açıkladı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kılkışlı:, Şimdilik, aday, olmayı, düşünmüyorum.! ,
Yorumlar
Haber Yazılımı