MARMARA OSB SPEKÜLATİF ARAZİ SATIŞLARI ve YALAN BEYANLAR
Haber
17 Mart 2022 - Perşembe 00:53 Bu haber 3214 kez okundu
 
MARMARA OSB SPEKÜLATİF ARAZİ SATIŞLARI ve YALAN BEYANLAR
Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çay ve Bandırma Kaymakamı Müteşebbis Heyet Başkanı Engin Aksakal, spekülatif arazi satışları ve yalan beyanlarla ilgili emlak simsarlarına karşı kamuoyunu ve vatandaşları uyardı.
Ekonomi Haberi
MARMARA  OSB SPEKÜLATİF ARAZİ SATIŞLARI ve YALAN BEYANLAR

"BANDIRMA KAMUOYUNA DUYURU

 

16 MART 2022

 

 

 

Bandırma kamuoyunun yakından bildiği ve takip ettiği gibi, ilçemiz Beyköy ve Bezirci Mahalleleri arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca sınırları belirlenmiş 344 sicil numaralı Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmaktadır. 

 

MarmaraOSB olarak, çeşitli vesilelerle kamuoyunu aydınlatmaya yönelik açıklama ve duyurular yapılmakta olup, özellikle Organize Sanayi Bölgesi ve çevresine yönelik “Arazi Spekülasyonları” konusunda art niyetli kişilere itibar edilmemesi hususunda tekrar bir uyarı/duyuru yapılması hasıl olmuştur.

 

 

SPEKÜLATİF ARAZİ SATIŞLARI ve YALAN BEYANLAR

 

Tüm uyarı ve duyurularımıza rağmen, son zamanlarda bazı mağduriyetlerin tekrar yaşandığı gözlemlenmiştir.

 

Kanun gereği, kamulaştırma yetkisine sahip olan MarmaraOSB, almış olduğu ‘Kamu Yararı Kararına’ istinaden Balıkesir Valiliği, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı aracılığı ile OSB sınırları içinde bulunan toplam 74 Parsele Tapu Müdürlüğünce Şerh konulmuştur.

 

Bundan önceki kamuoyu duyurularımızda da ifade ettiğimiz gibi; tüm tapular üzerinde şerh olmasına rağmen, bazı şahıslar tarafından OSB sınırları içindeki araziler veya tamamen OSB ile ilgisi olmayan araziler yanıltma yöntemi ile vatandaşlarımıza değerinin çok üzerinde fiyatlarla satılmaktadır.

 

Bursa, İstanbul ve Kocaeli’nden pek çok iş insanının OSB içinde gibi gösterilen bu arazileri satın alarak dolandırıldıkları bilinmektedir. (Bu konuda bazı iş insanları hukuki yollara müracaat etmişlerdir.)

 

Ayrıca, bölgede bulunan bazı kişilerce, planlı olarak küçük tarım arazileri kendi aralarında yüksek tapu değeri ile satılmakta ve bu rakamlar örnek gösterilerek OSB’nin de bu fiyat ve daha üzerinden alım yapmak zorunda olduğu şeklinde alıcılar aldatılarak ilgisiz araziler 3. kişilere satılmaktadır.

 

Bütün bu spekülatif ve aldatıcı işlemlerin yanı sıra, bu bölgede bulunan ve merkezleri İstanbul’da olan sanayi şirketlerine ait bazı araziler, arazi sahiplerinin haberi ve rızası olmaksızın bazı emlak ofisleri aracılığı ile mülkiyetleri kendilerine aitmiş gibi, gazete ve internet ilanları yolu ile satılmaya çalışılmaktadır. Bu ilanlara fotoğrafları konulan binlerce dönüm arazinin, MarmaraOSB içinde, yanında, civarında veya genişleme alanı dahilinde olduğu ifade edilerek çok yüksek bedeller üzerinden kaparolar alınmaktadır.

 

Son günlerde, İstanbul ve Kocaeli sanayi bölgelerinden gelen bazı kişiler ise Türkiye’nin büyük sanayicileri adına arazi topladıklarını ifade ederek görüşmeler yapmaktadırlar. Görüşmelerde köylülere arazilerini çok büyük rakamlara alabileceklerini, arazilerin MarmaraOSB genişleme alanında olduğu için şu anki değerinin 10 misli edeceği, bazı sanayicilerin OSB alanı yerine kendi arazilerini tercih edip OSB ye buradan dahil olacağını ifade ederek arazi sahipleri ile komisyon anlaşmaları imzalatmakta, peşinatlar talep etmektedirler.

 

Bu kişiler, kendilerini sanayicilerin özel emlakçısı gibi tanıtarak, Bandırmadaki MarmaraOSB Yönetim Merkezimize de gelmişler ve görevli personelimizle görüşerek OSB hakkında web sitemizde de yer alan bilgileri sormuşlardır.

 

Sayın Muhataplarına daha önceden de defalarca belirtiğimiz gibi;

 

MarmaraOSB tüzel kişiliği, yöneticileri veya çalışanları tarafından, hiçbir şekilde arazi satın alımı ve kamulaştırması yapılmamaktadır. İlgili kanun gereği, tüm arazi satın alımları ve kamulaştırmalar Balıkesir Valilik, YİKOB tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

 Her ne sebeple olursa olsun, MarmaraOSB ile arabuluculuk yapabileceklerini söyleyen ve bundan dolayı komisyon talep eden aracılara itibar edilmemesini, tarafımıza intikal edenler dışında, mağdur olan vatandaşlarımızın vakit geçirmeksizin hukuki süreç başlatmalarını,

 

Bölgede yatırım yapacak olan Özel ve Tüzel kişilerin, herhangi bir mağduriyete uğramamaları için aşağıdaki iletişim bilgilerinden bizlere direkt ulaşmalarını önemle rica ederiz.

 

 www.marmaraosb.org   &  0216 5271010  &   info@marmaraosb.org  

 

 

Bandırma Kamuoyuna ve İlgili kişilere saygıyla arz ederiz."

Kaynak: Editör:
Etiketler: MARMARA, , OSB, SPEKÜLATİF, ARAZİ, SATIŞLARI, ve, YALAN, BEYANLAR,
Yorumlar
Haber Yazılımı