M.DOĞAN:2023’TE, YARIM KALAN HİÇBİR PROJEMİZ KALMAYACAK.!
Haber
12 Mayıs 2022 - Perşembe 04:46 Bu haber 3822 kez okundu
 
M.DOĞAN:2023’TE, YARIM KALAN HİÇBİR PROJEMİZ KALMAYACAK.!
Bandırma AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Bandırma’da yarım kalmış ve tamamlanamamış tüm çalışma ve yatırımların 2023 yılına kadar bitirileceğini belirterek, Liman AVM önündeki kavşak düzenlemesinin de yaz sonu tamamlanıp, hizmete açılacağını vurguladı. SonKurşun olarak Sn.Doğan ile gerçekleştirdiğimiz söyleşinin 3.bölümünü de okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz..
Bandırma Haberi
M.DOĞAN:2023’TE, YARIM KALAN HİÇBİR PROJEMİZ KALMAYACAK.!

-‘ Millet ittifakı bileşenleri ile Tolga başkan ortak bir basın  toplantısı yaptı. Toplantıda hem ittifak adına hem de CHP adına ilçe başkanı  Selim Panç’ın dile getirdikleri, hem de Tolga başkanın dile getirdikleri çok keskin ve netti. Şunu dedi; ‘ belediyesi Bandırma’ya ne yaptı? Hangi sorunları çözdü? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

 

‘BANDIRMA BELEDİYESİ BUGÜNE KADAR NE YAPMIŞ?’

 

- Büyükşehir ne yapmadı ki.! Mesela,  Bandırma belediyesi bugüne kadar ne yapmış? Bir bulvardan bahsediyorlar, Atatürk bulvarını yaptık diyorlar. Orada yapılan peyzaj çalışmasında bile Balıkesir Büyükşehir Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın bir desteği var. O altyapıda, sulamada, o peyzajda ciddi desteği var. Bu 6 benzemez bir arada toplanıyorlar. Onların genel merkezinden bu söylemler, ‘böyle konuşulacak’ diye söyleniyor. Sonuçta kendileri bir şey yapabiliyorlar mı? Yok! Yücel başkanın Bandırma’ya yaptıkları yanı sıra, Bandırmaspor’a kazandırdığımız tesis 3 milyon lira civarında. Şimdi yeni bir tesis daha yapılacak Bandırma’ya. Hiçbir zaman su ile ilgili ciddi problem yaşanmadı. Bunların hepsi bir süreç. Sahil Bandı Projesini gerçekleştirdiğimizde Bandırma’nın çehresi değiştireceğiz.

 

-Rahmetli Edip Uğur’un başkanlığı  döneminde sahil düzenlemesi ile ilgili ciddi çalışmalar yapılarak planlar, projeler hazırlandı . Olamadı ve görevden gitmek zorunda kaldı. Büyükşehir başkanlığına sn. Kafaoğlu geldiğinde Edip Bey döneminde şekillenen bir çok proje iptal oldu. Yeniden gündeme gelmesi 2019’da Yücel Yılmaz’ın başkan olmasıyla beraber yeniden gündeme taşındı. Yine  “yapacağız, ” rendi ama  üzerinden  8 yıl geçti ve , hala yapılacak. Yani sahil bandında yetki Büyükşehirde ve özlendiği, planlandığı, projelendirildiği gibi gerçekleşmesi ne zaman mümkün olacak?

 

‘BANDIRMA SAHİL BANDI PROJESİNE  2024 YEREL SEÇİMLERİNE KADAR BAŞLANIR.!’

 

-  Ancak şimdi  sıra bize geldi. Şimdi Büyükşehir’in körfezde yaptıklarını gördük. Tatlısu Büyükbakraç, Küçükbakraç, vs. sahilde neler yaptıklarını gördük. Yıllardır yüzüne bakılmayan Tatlısu’nun sahilinin bile düzenlenmesi çehresini değiştirdi. Ramazan ayında Yücel başkan buralarda esnaf ziyaretlerinde bulundu, sokakta vatandaşla bir araya geldi, vatandaşın ilgisi, sevgisi çok iyiydi. Tanınırlığı çok yüksek Yücel başkanın burada. Ben bu projelere kayıtsız kalacağına inanmıyorum. Kendisi de söyledi, önümüzdeki günlerde buraya güzel şeyler yapılacak. Yıllarca olmadık işler yapan bir belediye başkanı yüzünden kitlenen Erdek, Yücel başkan el attıktan sonra turizm almaya, yaşanabilir bir Erdek olmaya başladı. Şimdi Erdek Büyükşehirle uyum içinde gidiyor.  Büyükşehir sonuçta ‘abi’  konumunda. Şu an Erdek’te çok güzel işler yapıyor Büyükşehir. Altyapı, üstyapıyla beraber çok güzel iyi işler yapılıyor. Yücel Yılmaz deneyimi, tecrübesi ve babacan tavrıyla bölgeye, bize destek sağlıyor. Bandırma’da Önümüzdeki süreçte daha gözle görülür bir etkisi hissedilecek Büyükşehirin.Ayrıca bazı şeylerin farkında değiliz gibi. Büyükşehir hem Edip Başken  döneminde hem de Yücel başkanın döneminde derin dejarz ünitesi başta olmak üzere Arıtma inşaatının başlatılmasına kadar bir dizi  çalışmanın, projenin başlatılmasına tanık oldu. Kuşkusuz konu sahil bandı olduğunda yapılan çalışmaların yeterli olmadığı açık bir gerçek. Başta Arıtma olmak üzere bu çalışmalar tam olarak bitmeden kapsamlı bir sahil bandı çalışması güç görünüyor.  Bandırma bir deniz kenti ve kentimizin denizle kucaklaşması AK Parti’den belediye başkanı seçilmiş Öztaylan döneminde başladı ve yine  bugüne kadar yapılmış çalışmalar bizim iktidarımız ile tamamlanacak. Bandırma, layık olduğu sahil bandına kavuşacak. 2024 yerel seçimleri öncesinde Büyükşehirin hazırladığı sahil bandı ile ilgili proje fiilayata geçmeye başlar.

 

-Bandırma’da Projelerin hayata geçmesi için yerel seçimleri mi bekleyeceğiz? Bu çerçevede şunu da sormak istiyorum; Bandırma ve Bandırma’lı açısından en büyük sıkıntı kaynağı, öfke kaynağı, Bandırma girişindeki kavşak düzenlemesi. Büyükşehirin Balıkesir nezdinde merkezde yaptığı viyadükleri, alt ve üst geçitleri, vs. biliyoruz. Çok kısa süre içinde yaptı. Çok güzel eserler çıkartıldı ortaya. Bandırma’ya baktığınız vakit o viyadük, kavşak düzenlemesi artık Bandırma’yı, Bandırma’lıları burnundan solur hale getirdi. Kavşak düzenlemesinin bu kadar uzamasında problem yüklenici firma ile mi ilgili, yoksa bürokrasi ile mi ilgili  ?

 

‘KAVŞAK DÜZENLEMESİ 2022 YAZ SONUNA KADAR BİTECEK!’

 

-Kavşak düzenlemesi büyükşehir belediyesinin projesi değil. Merkezî hükümetin projesi. Ulaştırma Bakanlığı’nın. Burası  Bursa’ya bağlı, Bursa Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı. Yeni, genç bir arkadaş göreve başladı Karayolları Bölge Müdürlüğünde. O arkadaşla haftada iki kez konuşuyoruz. Pandemi bir kenara ama maalesef işlerini düzgün yapmayan müteahhit arkadaşlar var. Bu işe Bölge Müdürümüz bakıyor, inceliyor, ilgileniyor. Devletin  ödeyecek delikli bir kuruş borcu yok müteahhite. Sorun para değil. Fakat çok güzel bir şey oldu, devasa çok güzel bir eser kazandırdı Cumhurbaşkanlığı, Çanakkale 18 Mart 1915 köprüsü. Çanakkale köprüsüyle bağlantılı olan tek yer burası, yani Bandırma istikameti. Bir de körfez tarafından gidecekseniz Edremit. Onunla beraber bir hız kazandı sözkonusu kavşak düzenlemesi. En geç bu yaz sonuna kadar  çift yol açılır ve rahatlarız. BayramBen önümüzdeki aylarda sağ taraf kapatılıp orada köprünün bir işlemi olan hızlı bir şekilde o ayaklar konulup 2022 yaz sonuna kadar bu işlemi bitiriyoruz, Allah nasip ederse. Yani kavşak düzenlemesi 2022 yılının sonuna doğru bitecek ve bu yaz ve yaz sonuna doğru bu çileden kurtulacağız. Beş kuruş da borcumuz yok yüklenici firmaya. Problem yüklenici firma ile ilgili, bürokraside de problem yok. Karayolları Bölge Müdürümüz ciddi çalışıyor. Yüklenici firma ile uzun uzun toplantılar yapmaya başladı. Problemi çözdüler. Ciddi çalışma var.

 

-Onunla ilgili en son Yücel başkanla görüştüğümüzde, “demiryolunun geçtiği kısımda kod olayını düşünememişler, o sorunu çözmeye çalıştık ve çözdük” demişti.

 

- 8 m. Civarında bir ölçü alınmış. Böyle bir ölçü daha bugüne kadar hiçbir yerde yok. O ölçüyü aldıkları zaman yan taraflarda devamlı duvarlarla, oradaki işletmelerin önünü kapatacak, şehire de kötü bir hava getirecekti. Gelen, şehri görmeden basıp gidecekti. Yücel başkan onu fark etti, gördü, baktı öyle düzeltti. Önümüzdeki günlerde köprünün diğer tarafı da yapılıp, paletler konulmaya başlanacak. 2022 yaz sonuna doğru bitecek.

-Diğer bir problem  de Bandırma’lılar ve ‘Millet İttifakı’ nın gündeme getirdiği, Tolga Başkanın da dikkat çektiği  Paşabayır’daki  Kültür Merkezi inşaatı. Yılan hikayesine döndü. Son aylar ve günlerde inşaatında  bir hareketlilik var. Yapımının gecikmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?Bugüne kadar hep bitti-bitiyor denildi..

 

HEDEF: 2023 YILINA KADAR TÜM YATIRIMLARIN TAMAMLANMASI

 

-Yüklenici firmada sorun. Elbistan’da diş hastanesi ihalesi verilmiş, Erdek’te diş hastanesi ihalesi verilmiş, Bandırma’da, Sındırgı’da diş hastanesi verilmiş, Kültür Merkezini de almış, yapamaz, edemez, denilmesine rağmen, nasıl olduysa bir hızla başladı, ondan sonra zaten yapamayacağı belli dediler. Kaldı. Sonra devreye valilik girdi. Valilik de doğrudan temlik verdi ve firmayla anlaştı. Şimdi firma yapıyor. Sayın Vali. Kültür Bakanı Yardımcımızla bir görüşme gerçekleştirdiler. Kültür Merkezi inşaatı yüklenici firma ile yaşanan sorunlar çerçevesinde gecikti ancak 2023 yılına kadar bölgede diğer kamu yatırımları ile beraber bitirilecek diyebilirim. Şöyle söyleyeyim, yeni bir yatırım yok ancak, 2023’te Bandırma’da yarım kalan hiçbir projemiz kalmayacak. Bu projelerin hepsi 2023 yılına girmeden bitecek. Ne kadar proje varsa hepsini bitireceğiz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: M.DOĞAN:2023’TE,, YARIM, KALAN, HİÇBİR, PROJEMİZ, KALMAYACAK.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı