M.Doğan: Tolga’yı rahat bırakmıyorlar ki.!
Haber
16 Mayıs 2022 - Pazartesi 04:09 Bu haber 3234 kez okundu
 
M.Doğan: Tolga’yı rahat bırakmıyorlar ki.!
Bandırma AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan ile SonKurşun gazetesi olarak gerçekleştirdiğimiz söyleşinin dördüncü bölümünü okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz. Doğan, Diş ile Araştırma Hastanesi, Bursa-Bandırma, Bandırma-İzmir demiryolu hatları, güncel siyasi gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, Bandırma Belediye Başkanı Tosun’u yönetimde çekemeyenlerin AK Parti değil, CHP içindekilerden kaynaklandığına dikkat çekti.
Siyaset Haberi
M.Doğan: Tolga’yı rahat bırakmıyorlar ki.!

 

DİŞ HASTANESİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HİZMETE AÇILACAK.!

 

-Sn.Doğan, hem Bandırma’da ‘Millet İttifakı’ adına gerçekleştirilen toplantı da hem de Başkan Tosun, eski SSK hpastanesi alanı içerisinde inşaatı bitirilen Diş Hastanesi’nin bugüne kadar neden ve niçin hizmete alınmadığını ve yeni binanın çürümeye terk edildiğine dikkat çektiler. Diş Hastanesi, neden hizmete açılmıyor ve iddia edildiği gibi bina çürümeye mi terk edildi?

 

- Kültür Merkezi ile Diş Hastanesi’ni alan yüklenici firma aynı firma. Orası bayağı bitmişti. Sağlık Bakanlığı en son bir ceza kesti kendilerine. Çevre düzenlemesini büyükşehir yaptı. Makineler, çevre düzenlemesi, içeride temizlik yapılıyor. En son ciddi yağmurlar yağdığı günlerde, çatının birkaç yerinde sorun tespit edildi. Şu an bu yapılıyor. Tolga başkan gelsin gezelim içerisini birlikte. Tertemiz. Hatta ciddi destek aldık Kaymakam Bey’den de, sömestri tatilinde kaba temizliği oldu içeride birkaç rütuşu var. Haziran başı, Haziran ortası gibi de hizmet sunulmaya başlanacak. Diş Hastanesi bitti. Binanın çürümeye terk edildiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Bunu kim iddia ediyor ise, bina orada ve içeriye girip, binanın durumunu gözleriyle görebilir. Asılsız iddialarla Bandırmalı’ nın kafasını bulandırmaya hiç gerek yok. Tam tersi Diş Hastanemizin önümüzdeki günlerde hizmete girmesi iye kentimiz ve bölge insanı modern ve çağdaş bir Diş Hastanesi’ne kavuşacak.

 

400 YATAKLI HASTANE İNŞAA EDİLECEK.!

 

-Bir de Araştırma Hastanemizle ilgili ilgili basın organlarına da yansıyan şikayetler geliyor vatandaştan. Bir yandan Tıp fakültesinin kurulma kararı ile beraber, o çalışmalar yürüyor, bir yandan hastanenin fiziki olarak yetersizliği konuşuluyor ve  yeni,ek  hastanenin yapılacağı konuşuluyor. Hastanenin  acili ile randevu sistemi ile ilgili şikayetler geliyor.

 

- Sağlık Bakanlığı MHRS sistemini kaldırdı.  Direkt gidip tedavi olabileceksiniz. Randevu sistemini Sağlık Bakanlığı kaldırdı. Hastanenin fiziki koşulları yetersiz ama biz bölgede çok ciddi bir hastaneyiz ve adeta bölge hastanesi olarak hizmet veriyoruz. Başhekim Muzaffer Bey, bölgemizin insanı. Muzaffer Bey ikili ilişkileri ile beraber hastaneye çok ciddi yatırım, çok ciddi tıbbi cihazlar getirtiyor.  O yüzden Çan, Biga, Gönen, Erdek, Manyas buraya geliyor. O yüzden hastane de bir yoğunluk var.  Çok iyi doktorlarımız var. Bazı arkadaşlar randevu alamıyoruz diyorlar ama gün içerisinde hastaneye gittiğiniz zaman tedavi olabiliyorsunuz.

 

Yeni bir hastane yatırımı gündemde var. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Strateji Daire Başkanlığınca, hastanemizin hemen arka tarafında, üniversite ile hastane  arasında kalan yerde yerimiz var. Bu alana 400 yataklı hastane  projesi çizildi ve bekliyor. Biz ikili ilişkilerimizi kullanıp olayı anlatıp, çok hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz hastaneyi. Şu an için durdurdular ama ivedilikle bitirmek istiyoruz.

 

Bir diyaliz merkezimiz var. Son derece modern cihazlarla hizmet veriliyor. Bölgenin diyaliz ihtiyacını  karşılıyor. Ciddi rahatsızlıklarda Bursa’ya git-gel  çilesi de bitiyor. Erken yaşlarda çok ciddi kalp sıkıntıları geçirenler var. Bunlara anında müdehale ediliyor. Geçenlerde 43 yaşlarında bir arkadaşımız kalp krizi geçirdi, doktorların acil müdehalesiyle hemen işlemleri yapıldı, damarları açıldı, vs ne gerekiyorsa acilde yapılıyor. Kalp damar cerrahında çok güzel doktorlarımız var. Eskiden kalp krizi geçiren ambulansla Bursa’ya gidene kadar yolda yaşamı riske ediliyor ya da yaşamını yitirebiliyordu.

 

‘İDO’NUN ÖZELLEŞTİRİLMESİ YANLIŞTI.’

 

-Sn. Doğan,  Bandırma hızlı tren , İzmir Bandırma arası hızlı tren konusunda da çok ciddi bir sıkıntı yaşadı. Ayrıca son günlerde  özellikle sosyal medyada, bazı haber sitelerinde, “trenden sonra bir  de İDO’nun İstanbul/ Yenikapı-Bandırma   seferleri durduruldu, gemiler satılmaya başlandı gibi haberler düşmeye başladı. Deniz ve tren   yolu, Bandırma için ikisi de tarihsel önemde. Tren yolunda biz ne yaşadık? Bir ikincisi Denizyollarına ne oluyor, İDO ne yapıyor?

 

- Yenikapı-Bandırma  ulaşımı  ve İDO özelleşmeseydi keşke. Tren olayında pandemi herşeyi altüst etti zaten. Pandemiyi bahane edip seferler durduydu. Tren yolculuğu isteyen bir kitle var Bandırma’da ve  öğrenciler var. Konforlu da. Siz de  bir iki defa bana söylemiştiniz  daha önce. Müdürlere sorunu ilettik. Ulaştırma Bakanlığı’na ilettik. Şimdi başladı. Hatta sefer saatleri de artsın diye talepler var. Onların da çalışmasını yapıyoruz. Bu arada hem biz hem Bursa’dan vekillerimizin de katkılarıyla hızlı tren hattını Bandırma’ya kadar da getiriyoruz.

 

‘BANDIRMA VE BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK.!’

 

- Sn. Başkan, Bursa Hızlı tren hattı Binalı Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde gündeme gelmiş bir proje. Hatta Temel atmasını da Binalı Yıldırım Bey yaptı. Baktığınız zaman üzerinden  ciddi bir  zaman geçmiş. Daha önce Bandırma yoktu, Bandırma eklemlendi projeye, bir hamle daha yapıldı Çanakkale köprüsüyle beraber Bandırma-Çanakkale tren hattı geldi gündeme. Ve Biga- Çanakkale ciddi ciddi kamuoyunda bu  proje takip edilmeye, tartışılmaya  başlandı. Biga/Çanakkale Ticaret Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, herkes seferber olmuş o projeyle ilgili. Bandırma’da ilginçtir, bu projeyle ilgili yaprak kıpırdamıyor. Bu konularda da  bilgi verir misiniz?

 

- Bilgi açısından bizim de çok fazla bilgimiz yok ama özellikle Bursa’da bir vekilimiz var, Bandırma doğumlu Dr. Mustafa Eskin, bu konuda büyük çalışması var. O arada bizleri  bilgilendiriyor. Hızlı bir şekilde Ankara’dan Bursa’ya gelen hattan sonra Bandırma’ya da çok ciddi bir çalışma yapacağız. Hattı Bandırma’ya bağlayacağız. Aslında bazı güzel işler, ardından güzel işleri getiriyor. Çanakkale Köprüsü’nün olması, bu hızlı trenin olmasını hızlandıracak, bu kavşağı hızlandıracak. Çok ciddi anlamda bizim yıllarca üzerinde durduğumuz projelerin bir anda hızlı bir şekilde gerçekleşip tamamlanacağına inanıyorum. Şu an Bursa ile Ankara bir anlamda çalışmaları bitmek üzere. Bizimkiler de ihale aşamasında. Şöyle ki, ihaleyi yaptık, yüklenici firma geldi inceleme çalışmalarını yaptı. Bu demiryolu projesinin gerçekleşmesiyle birlikte projenin Bandırma ve bölgemize ticari, sosyal, turizm, tarım ve sanayi alanlarında çok önemli ve büyük sonuçları olacak.

 

. ‘BANDIRMA KENDİ DEĞERLERİNE,İNSANLARINA ORTAK AKILLA SAHİP ÇIKMALI.!’

 

-Bu gibi stratejik ve hayati projeler konusunda kent olarak Bandırma’yı ve yerel yönetimin, STK’ların, siyasi partilerin yaklaşımların nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

- Tabi  ama Biga’nın bir şehr-i emini var. Toparlayıcı olan o.  Harekete geçiriyor hepsini. Devamlı hepsiyle istişare edip bir vizyonu varsa ortak akıl koyuyor. Bandırma’da da isterse  Belediye başkanı toplumun her kesimini  toparlar, bir vizyonu varsa ortak akılla herkesi harekete geçirir. Mesela, Harun Algül, İç Anadolu’dan gelmiş, partizanlıkla işi olmayan ve kişisel hiçbir beklentisi olmayan “Bandırma için ne yapabilirim” diye çalışan bir arkadaşımız. Bunlardan faydalanmıyorlar ki . Harun Algül ve bunun gibi meclis üyelerini Çağırın, konuşun ve  ortak akılla hareket edin. Hem Bandırma, hem büyükşehir faydalanmalı Harun gibi bilgi birikimli, vizyon sahibi insanlardan. Kentimizde böyle çok insan var. Ben, bu gibi dolu insanlarla parti ilçe başkanı olarak konuştuğum da keyif alıyorum. Siyasal tercihleri ne beni ilgilendirmiyor. Örneğin,   bir Harun Algül’le ,Aydın Özen ile konuşurken keyif alıyorum. Çünkü, bir proje insanları. Onları bilgi konuşturuyor. Bandırma’nın  siyasi kaygılara düşmeden bu insanlardan kesinlikle faydalanması lazım.

 

‘TOLGA BAŞKANI ÇEKEMEYEN BİZ DEĞİL,KENDİ PARTİSİ CHP’NİN İÇİNDEKİLER ÇEKEMİYOR.!’

 

-Az önce Biga’nın profilini çizdiniz. Bandırma’da kentin yönetiminde, hem  kamu yatırımları anlamında, hem yerelde yapılacak işler anlamında, ortak akıl kavramıyla örtüşen bir yönetim anlayışı, bir toplumsal  yapı var mı?

 

-Yok!Bu, kötü bir şey tabi. Bir kentsel ortak akılın olması lazım. Birlikte hareket edince “doğru” çıkıyor. Birinden biri doğruyu söylüyor. Örneğin,  Tolga başkanı çekemeyen biz değiliz, kendi partisi CHP’nin içindekiler çekemiyor. Çekemeyenler kendi partisi içinden. Bizim kültürümüzde seçim oldu bitti, şehr-i emin Tolga Tosun.! Bize de bundan sonra ona yardımcı olmak düşer. Mesela, Harun Algül’de bu kültür fazlasıyla var. ‘Ne yapabilirim’in ‘nasıl yardımcı olabilirim’in kültürü var. Ama Tolga başkan en ufak bir şeyde bizden destek aldığı zaman, partilileri tarafından çarmıha geriliyor. Bizim meclis grubumuzda Harun tabi ki biraz daha tecrübeli. Bizim arkadaşlarımız hemen hemen hepsi yeni meclis üyesi olmuş arkadaşlar. Bilgi, deneyim paylaşınca güzeldir. Siyasette ve yönetimde mütevazi olmanın, paylaşmacı olmanın, kibre kapılmadan hep birlikte ortak aklın bir parçası olabilmenin başlı başına bir erdem olduğuna inanıyoruz. Biz, hizmetkârlığınıza talibiz derken bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Bandırma, bilgili, birikimli, deneyimli, vizyon sahibi, üretken, kenti ve insanlarıyla barışık, çalışkan, kişisel ve siyasi ikbal peşinde koşmayan kendi değerlerine ve insanlarına sahip çıkmalı diye düşünüyorum.

 

‘BANDIRMA’NIN MAKUS TALİHİNİ YENECEĞİZ.!’

 

- Siyasi ve sosyal hayatınızda ,ilçe başkanlığında gerekli deneyimleri kazandınız. 2024 yerel seçimlerinde meclis kadronuz bu düşünceleriniz ve beklentileriniz doğrultusunda  daha seçkin mi olacak?

 

- Kesinlikle. Daha bilgili, daha üretken, daha  ortak akılla beraber hareket eden. Şu an meclis üyesi arkadaşlarımız da bir deneyim kazanıyorlar. Onlarla beraber güzel bir harman yapıp, Bandırma’nın bu makus kaderini yeneceğimize inanıyorum. 2023’ü konuşmaya bile gerek yok. Cumhurbaşkanımız 2023’ü alıp götürecek zaten. 2024’te de Bandırma’yı AK Belediyecilikle, Ak Parti Belediyeciliği ile tanıştıracağız. Bandırmalı seçmen yerel yönetim de  bizim yönetimimizi de gördü, yaşadı CHP’li belediyeciliği de üç dönemdir görüp, yaşadı ve halen yaşıyor. Bizim parti olarak kimse ile kişisel derdimiz yok, olamaz da. Hangi siyasi partiden  yönetim yetkisini kim almış ise, kişi olarak yönetimde başarılı olmasını, görev sürecinde makamının hakkını vermesini isteriz. İçi boş, anlamsız muhalefetin hiç kimseye ama en başta yaşadığımız kente bir faydası yok. Milletinize inanıyor, seçmenin sandığa yansıyan iradesine saygı duyuyorsanız, seçmenin size verdiği yönetim sorumluluğuna da muhalefet  görevine de saygı duyacaksınız. Seçim zamanı geldiğinde seçmen karşısındaki partileri, adayları ölçüp-biçecek sandıkta en doğru kararı verecektir.

 

‘RAHAT  BIRAKMIYORLAR TOLGA’YI.!’

 

-Devamsızlıkları gerekçe gösterilerek meclis üyeliklerinin düşürülmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

 

 -Ben Tolga’yı tanımayan bir insan değilim. O akşam mecliste bir anda yüzünün hareketlerine herkes şahit oldu.  Meclis üyeliklerinin düşürülmesini kendi isteğiyle yapmadığı apaçık ortadaydı. Benim tanıdığım Tolga bu değil dedim. Bir yerden dikte edildiğini düşünüyorum. Çünkü, Tolga, insanî ilişkileri iyi olan biri ve hukukçu. Bu işin geri döneceğini de biliyordu. Devamsızlıkların neden olduğunu da biliyordu. Meclis üyelerimizin gelmediği zamanlar olmuştur. Ancak, çok kötü bir 2 yıl yaşadık pandemi ve hastalıklardan dolayı. Bir meclis üyemiz ciddi kalp rahatsızlığı geçirdi. Tolga ziyaretine geldi. Bir meclis üyemizin annesi çok ciddi rahatsızlık geçirdi.  Tek oğluydu. Hep o ilgilendi annesiyle. Her gittiklerinde izin kâğıtları imzalanıyor. Ben meclisleri takip ediyorum, herkes oy birliğiyle kabul edilmiştir dedi. Meclis üyeliklerinin düşürülmesi ile ilgili saçma sapan bir işe girdiler, boşu boşuna da kamuoyunu meşgul ettiler. O güne kadar bir birliktelik vardı ama başkanı sıkıştırdıklarını düşünüyorum., Mecliste AK Partiyle olan diyaloğunu koparması ve  siyasi  ortalığı gerginleştirmesi istenildi. Yapılan siyasi operasyondu . Çünkü,  ötekileştirmeden menfaati olanlar var. Orada başarılı olamadılar. Bu baskının sebebinin CHP genel merkezi olduğunu düşünüyorum. Rahat bırakmıyorlar Tolga’yı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: M.Doğan:, Tolga’yı, rahat, bırakmıyorlar, ki.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı