Mehmet Doğan: Özlemimiz yaşanabilir bir Bandırma.!
Haber
09 Mayıs 2022 - Pazartesi 05:21 Bu haber 4438 kez okundu
 
Mehmet Doğan: Özlemimiz yaşanabilir bir Bandırma.!
SonKurşun gazetesi adına Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, Bandırma’da ana muhalefet partisi AK Parti’nin İlçe Başkanı Mehmet Doğan ile söyleşerek, hem parti çalışmaları hem de Bandırma konusunda kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ilk bölümünü okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunuyoruz.
Siyaset Haberi
Mehmet Doğan: Özlemimiz  yaşanabilir bir Bandırma.!

 

-Öncelikle siyasi yaşama girişinizden bahseder misiniz? Ne zaman ve  nerelerde siyasete başladınız? AK Partiyle ne zaman buluştunuz? AK Partide üstlendiğin sorumluluklarınız  ve  ilçe başkanlığı döneminde  neler yaptınız?, Mehmet Doğan’ı  okurlarımıza  tanıtır mısınız?

M.Doğan- 1976 doğumluyum. Doğduğum günden beri Bandırma’dayım. Sunullah mahallesinde yetiştim. Sunullah gençliğindenim. Marmara ilkokulunda okudum. Bandırma İmam Hatip Lisesinden mezun oldum. Kendimi bildim bileli, 12 yaşımdan beri Bandırma’nın çarşısında çıraklık, kalfalıktan gelen esnaflığımız var. 4 arkadaşımla beraber yaklaşık 12 yıldır süren bir ortaklığımız var, bir işletmemiz var. 1990-’95’li yıllarda Refah Partisi Gençlik Kollarında çalıştım. Bandırma’da 2015 yılında, Alp Bostancı’nın başkanlığı döneminde, önce Sosyal Politikalar Başkanlığı, ardından Siyasi Hukuki İşler Başkanlığıyla beraber siyasi hayatımız başladı AK Parti ile. Alp beyin belediye başkan aday adaylığı sürecinde görevi bize tebliğ ettiler.’ Sen emaneti al yürü’ dediler. Emaneti yürüttük, seçimden sonra genel merkezin takdiriyle 2019’da kongrede aday oldum. Ciddi bir delege oyuyla, ciddi bir oy oranıyla seçildim. O gün bugündür teşkilatımızda, Bandırma ve bölgede neler yapabiliriz, nasıl geliştirebiliriz, nasıl faydalı olabilirizin derdi ve sorumluluğuyla teşkilat arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Evliyim ve iki kızım var.

 

‘NEZAKET SİYASETE VE SİYASETÇİYE ÇOK  YAKIŞIYOR’

 

-İlçe başkanlığı çok ciddi bir sorumluluk. 2015’te girmişsiniz AK Parti’ye  ve   2019’da görev alıp ilçe başkanlığı görevine  vekaleten atanıp, daha sonra ise kongre yoluyla yönetiminle işbaşı yapmışsınız.  Bandırma’da AK parti ilçe başkanlığı görevi sürecini  nasıl değerlendiriyorsun?

M.Doğan- Biz  çok güzel insanlarla çalıştık. Yani Alp Bey  bence tecrübeli ve iyi bir insandı. Biz iyi şeyler öğrendik. Bir kere siyasette  nezaketli olmayı öğrendik. Hakikaten nezaket siyasete ve siyasetçiye  çok yakışıyor. İlçe başkanlığı sadece benim için değil, tüm  siyasi parti ilçe başkanlarının işleri zor. Belediye başkan vekillerinin işleri bizden biraz daha kolay. Çünkü, tek işleri o. Biz, hem ilçe başkanlığı yapıp, hem normal hayatımızı idame ettirmek zorundayız. Bu ikisi bir arada hakikaten çok zor gidiyor ama bu görevi bize layık görenleri mahcup etmemek için canla başla çalışıyoruz. Kuyumculuğun dışında da başka bir işimiz yok.

 

‘TOLGA BAŞKAN BENİM ÇOCUKLUK ARKADAŞIM’

 

-Hem esnaf olarak hem AK parti siyasi çerçevede Bandırma’nın genel profilini nasıl değerlendiriyorsunuz?

M.Doğan-Ben, Bandırma’nın her geçen gününe üzülüyorum. Dertleniyorum. Tolga başkan benim çocukluk arkadaşım. Bugün tanışmadık. Dün, geçmişte beraber top oynadığımız, dolaştığımız arkadaşımız. Ama şimdi yapılanları gördükçe tabiri caizse kahroluyorum. Bandırma sahipsiz bir şekilde... Bandırma her geçen gün büyüyen bir şehir ve ben bir yere gittiğim zaman özlüyorum Bandırma’yı. Merkezimiz Balıkesir ama Balıkesir’den bile inanılmaz güzel bir şehir ama Bandırma’nın çok ciddi anlamda problemleri var. Bandırma’nın sadece alt yapı üst yapı vs. problemleri yok.  Mesela engelli aileleri ile ilgili problemleri var. Yaşlılarla ilgili problemleri var. Bunların çözülmesi lazım. Bu da düzgün ortak akılla olur. Bunları üç dönemdir yapamayan bir belediye anlayışı var. Bizim temennimiz planlarımız 2024 yılında Bandırma’yı AK Belediyesi  ile tanıştırmak. Ve Güzel bir şekilde Bandırma’ya sahip çıkmak.

 

‘TEMİZ VE GÜRÜLTÜSÜZ BİR BANDIRMA’

 

-Hayalindeki Bandırma ne mesela?

M.Doğan- Benim hayalimdeki Bandırma daha yaşanılabilir,  daha temiz ve gürültüsüz bir Bandırma. Sahil bandı projesini hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Güzel bir sahil bandı projesiyle Bandırma’nın nefes alacağına inanıyorum. Yaşlısıyla genciyle çocuklarıyla Bandırma halkının sahil kentinde yaşadığını hissedeceği bir sahil bandı projesini gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Şehir içinde caddelere kadar taşan sandalyeler, masalar, hoş bir görüntü değil. Biz sahil kentiyiz. Aydın Özen ulaştırma bakanlığındayken Cemal Öztaylan ile bir proje yapmışlardı. Tüm bu mekanların hepsini taşıyacaklardı.  Büyük bir trafik sorunu var Bandırma’nın. Merkezden uzak bir çarşı modeli bulmak gerek. Kent merkezi tıkanmış durumda. Paşakent mahallesi buna bir örnek. Büyükşehir meclis  üyemiz Fahri Atlı oraları düşünerek, bir çarşı modeli olarak yaptı. Bir nebze olsun rahatlatıyor kenti. Şehrin vizyonu, çehresi değişiyor bu tür projelendirmelerle. Ama kent merkezi çok düzensiz, büyük bir imar sorunu, çarşı problemi, trafik problemi vs. Bunları çözmeyi temenni ediyoruz ve düşünüyoruz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Mehmet, Doğan:, Özlemimiz, , yaşanabilir, bir, Bandırma.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı