'Millet İttifakı' paydaşları iktidara ve Başkan Yılmaz'a seslendi.!
Haber
18 Şubat 2022 - Cuma 18:17 Bu haber 3636 kez okundu
 
'Millet İttifakı' paydaşları iktidara ve Başkan Yılmaz'a seslendi.!
Millet İttifakı paydaşları olarak Bandırma’da CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, İyi Parti İlçe Başkanı Necmi Sert, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ekrem Sözen, Demokrat Parti İlçe Başkanı Bülent Öztuna ile Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, CHP ile İyi partili Meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin katılımıyla Grand Asya Otel’de saat 14.30’da basın toplantısı gerçekleşti.
Bandırma Haberi
'Millet İttifakı' paydaşları iktidara ve  Başkan Yılmaz'a seslendi.!

Toplantının açılış konuşmasını yapan İyi Parti İlçe Başkanı   Necmi Sert,Bandırma’nın öncelikli sorunlarını ortak olarak belirlediklerini belirterek, sözü CHP İlçe Başkanı Dr.Selim Panç’a verdi. Dr.Panç, dört parti olarak hazırladıkları ortak metni okudu ve şöyle dedi:

“Bugün burada AKP iktidarının  Büyükşehir Belediyesi’nin  Bandırma’da vermiş olduğu ancak hala gerçekleştiremediği,  adeta ‘’ Yılan Hikayesi’’ne Dönen projelerini anlatmak için bir araya geldik

Şehrimiz Bandırma’da yapılması planlanan,  ihaleleri yapılmış, temelleri atılmış  ancak bir türlü bitmek bilmeyen adeta ‘’ Yılan Hikayesi’’ne dönmüş projeleri anlatacağız; kamuoyu adına akıbetlerini soracağız .Bunlar:

1-DEVLET HASTANESİ KAVŞAĞI

Neredeyse her ay bir can kaybının yaşandığı, sayısız kazanın olduğu, okul çıkış saatlerinde yoğun kuyrukların oluştuğu Devlet hastanesi Kavşağı, Bandırma’nın en riskli bölgelerinden birisi ve düzenlenmesi ile ilgili atılmış bir somut adım maalesef yok!

13.500 öğrencinin, öğretim görevlilerinin, personelin ve memurların her gün işlerine kullandığı bu kavşak  aynı zamanda 3 ayrı kamu lisesi, özel okullar, iki tane yüksek öğretim yurdunun  insan ve trafik yükünü çekiyor.

Bu kavşağı aynı zamanda Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeli ile sağlık hizmetine ulaşmak isteyen Bandırma Halkının; Susurluk, Erdek, Manyas gibi yerlerde ikamet eden vatandaşlarımızın da sağlık hizmetini almak için kullanıyor.  Bandırma Halkı’nın bu bölge için acil adım atılması talebi görüyoruz ki iktidarın ve ilgili kurumların umurunda değil!

Biz de 4 İlçe Başkanı olarak kamuoyu adına soruyoruz!

Başka bir yol alternatifi olmayan ve de bu kadar vatandaşın yükünü çeken bu proje ile ilgili ne zaman adımlar atılacak?

Proje çizimleri tamamlanmış mıdır veya ne zaman ihale edilmesi düşünülmektedir?

Şayet henüz bu konuda bir girişim olmamış ise;

Bu bölgede bunca mal ve can kayıplı kaza olmuşken; somut adımlar atmak için kaç kişinin daha hayatını veya malını yitirmesi gerekiyor?

2-DİŞ HASTANESİ

30 Tem 2018 tarihinde AKP Milletvekilleri’nin birlikte onlarca poz vererek, büyük bir reklamla temel atma töreni yaptıkları;  sonrasında ise sırası ile 2019 sonu, 2020 Mart ayı,  2020 Kasım’ı, 2021 başı ve 2022 yılbaşı sonrası açılacağını söyledikleri;  ama bu tarihlerin hiç birinde açılmayan Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi; bu gün hala açılmamış halde duruyor.

İnşaatı bitmiş gibi gözüken ama içi, tıbbi cihazları, hizmet alanları ile ilgili bir bekleme ve Bandırma Halkı’nı bekletme halinin sürdüğü bu merkezin hizmete açılması için adeta çürümesi beklenmektedir.

Bandırma Halkı adına soruyoruz:

Diş Hastanesi Binası neden hala faaliyete girmemiştir? Beklenilen nedir?

Toplumun Sağlığını doğrudan ilgilendiren bu projeye Hazine’den Bandırma Halkı’nın sağlığı için aktarılacak bütçe mi kalmamıştır?

İl Sağlık Müdürlüğü’nün ivedilikle Bandırma Halkı’nı bu konulara ilişkin bilgilendirmesi gerekmektedir.

3-AVM KAVŞAK VE YOL DÜZENLEMESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı’nın beraber yapacaklarını söyleyip ellerine yüzlerine bulaştırdıkları, Liman AVM önündeki viyadük inşaatı geçtiğimiz yıl durmuştu.  Geçtiğimiz sene projeyi bitirmek yerine trafik ışığı koyarak konuyu halının altına süpürmüşlerdi.

Geçen bir yılının ardından her sabah iş ve okul trafiğinde felç olan,  AVM önünde uzun kuyruklar oluşturan projede son dönemde hiçbir faaliyet göremiyoruz.

Şehri toza boğan, can ve mal güvenliğini riske atan bu kavşak çalışmasında son durum nedir?

İhaleyi alan firma neden hiçbir çalışma yapmamaktadır?

Proje ne zaman tamamlanacaktır?

Bandırma Halkının bu konuda acilen bilgilendirilmesi ve bir an önce inşaatın tamamlanması gerekmektedir.

4-YÜKSEK GÜÇ VE YÜKSEK GERİLİM LABORATUVARI

Bandırmamızın Ömerli ve Erikli mahallesi yakınlarında yapılacağı konusunda söz verilen Yüksek Güç ve Yüksek Gerilim Laboratuvarı projesi  24 Haziran 2018  seçimlerinde seçim vaadi olarak kullanılmıştı.

Seçimin ardından 4 yıl geçse de, 2019’da temeli atılacak denilen bu proje ile ilgili tek bir adım bile atılmadı. Bugün hala atılan temel yok,  yerine getirilen prosedürler yok!  Yapılacağı sözü verilen bu proje ile yüzlerce insanımız, gencimiz  doğrudan; nakliye, işçilik ve dönemsel çalışma programları ile de yine yüzlerce insanımız da dolaylı olarak iş ve ekmek sahibi olacaktı!

330 Dönümlük arazide, 350 mühendisin çalışacağı söylenen,  Türkiye’de ilk olacağı iddia edilen,  2019’da temeli atılacağı sözü verilen projede hala bir çivi çakılmadı.  Belirtilen bölgenin etrafının çitlerle çevrilmesi dışında da proje bölgesine ne giden var ne gelen!

Sonuç olarak proje ertelene ertelene yatırım planında 2021 yılında yapılacak listesine kadar ertelendi.  2021 yılında bölgeye çivi bile çakılmadığı gibi 2022 yılının ilk iki ayında da bölge ile ilgili atılmış bir adım yok!  Belirtilen bölgenin etrafının çitlerle çevrilmesi dışında da proje bölgesine ne giden var ne gelen!

Konuyu gündeme taşıdığımızda bir tane cevap alamadığımız malum projede son durum nedir?

Proje iptal edilmiş midir ya da başka bir şehre taşınmış mıdır?

Proje taşınmadı ya da iptal edilmedi ise ne zaman başlayacaktır?

5-KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

2001 yılında temeli atılan, ardından defalarca kez inşaatı durup devam eden,  çürüdü diye kaba inşaatı yıkılıp yeniden yapılan, Son olarak 2019’da biteceği sözü verilen;  Kültür Merkezi meselesinde hala bir gelişme söz konusu değil! Şehirde bu inşaatın biteceğine dair tek bir kişinin bile umudu kalmadı.

Biz buradan soruyoruz!

Bandırma, yılan hikayesine dönen bu yatırıma kavuşacak mıdır? Bu kadar müteahitin bu işi terk etme sebepleri nelerdir?

Özetlemek gerekirse, basında manşetlere taşıdığınız projeriniz görüldüğü üzere tamamlanmıyor, tamamlanması için mücadele verilmiyor. Her şeyden önce şeffaf değiller! Belki olmayan bütçelerle göz boyama ihaleleri yapıyorlar,  Ancak şunu iyi biliyoruz, Bandırma Halkının Tahammülü kalmadı ve yönetemiyorlar.  Bandırma’nın cezalandırılmasına izin vermeyeceğiz!”

Kaynak: Editör:
Etiketler: 'Millet, İttifakı', paydaşları, iktidara, ve, , Başkan, Yılmaz'a, seslendi.!,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
'Millet İttifakı' paydaşları iktidara ve  Başkan Yılmaz'a seslendi.!
'Millet İttifakı' paydaşları iktidara ve  Başkan Yılmaz'a seslendi.!
Yorumlar
Haber Yazılımı