Ne olcak bu Atatürkçüler'in hali..?
Haber
03 Şubat 2022 - Perşembe 01:52 Bu haber 3172 kez okundu
 
Ne olcak bu Atatürkçüler'in hali..?
Bir süre önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Memleket Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, partisindeki Atatürkçüleri ‘faşist’ diyerek tasfiye etmek isteyen 10 Aralıkçılara dikkat çekti.
Siyaset Haberi
Ne olcak bu Atatürkçüler'in hali..?

Memleket Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Mehmet Ali Çelebi partisindeki 10 Aralıkçılara ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.

 

10 ARALIKÇILAR ATATÜRKÇÜLERİ TASFİYE PEŞİNDE’

Milli ve Atatürkçü kadroların ‘faşist’ diyerek tasfiye edilmeye çalışıldığını vurgulayan Çelebi, “10 Aralık zihniyetinin” partideki uzantılarına dikkat edilmesini istedi.
 
Twitter hesabından paylaşım yapan Çelebi şunları söyledi:
 
“10 Aralık zihniyetinin partideki uzantılarına dikkat. Milli ve Atatürkçü kadroları “faşist” diyerek, iftira atarak tasfiye peşindeler. Makam/mevki için şeytanla bile ittifak yapabilirler. O hesap tutmaz! Buradayız!”
Çelebi CHP’den de 10 Aralıkçıları gerekçe göstererek istifa etmişti.
 

NE OLMUŞTU?

Memleket Partisi’nden bir süredir yaşanan istifalar dikkat çekiyor.
 
Mehmet Ali Çelebi ile Genel Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Çiçek görevlerini bırakmış, ardından yeni istifalar gelmişti.
 

10 ARALIK HAREKETİ

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin yaptığı çağrıyla bir araya gelen isimler, 10 Aralık 2005’te İstanbul Dedeman Oteli’nde yapılan bir toplantıda, yeni siyaset tarzına ilişkin düşüncelerin yaygınlaştırılması amacıyla bir platform oluşturulduğunu kamuoyuna açıkladı.

Hareketin sözcülüğünü Burhan Şenatalar ve Süleyman Çelebi üstlendi. Hareketin merkezi ise İstanbul.

ANAYASA TEKLİFLERİNDE ‘TÜRK’ YOK

Hareketin “Yeni Anayasa” teklifi  daha önce gündeme gelmişti. Taslağı hazırlayan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili yaptığı Prof. İbrahim Kaboğlu’ydu. Taslakta “Türk” sözcüğüne karşı çıkıldı, “Türkiye yurttaşları” kavramı savunuldu:

“Anayasal yurttaşlık bilinci yerleştirilmelidir. Böylece, ‘ortak kimlik belgesi’ olarak algılanması, anayasal yurtseverlik bilincinin gelişimini de besleyebilir. Bu yönde, hak ve özgürlüklerin muhatabı bakımından; sadece yurttaşlara tanınan siyasal haklarda Türk yerine yurttaş denilebilir. Siyasal haklar bakımından, ‘Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı’, kapsayıcı ve farklılıklara olanak tanıyıcı kimlik olarak tasarlanmalı…”

“10 Aralık Hareketi”nin önde gelen isimlerinden biri de CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı.

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Kurucusu olan Salıcı, sonradan CHP’li olup partinin tepesine çıkan isimler arasında.

Salıcı, HDP ile ittifakı savunan, açılım politikalarını destekleyen, Batı yanlısı liberal politikaları savunan bir siyasetçi.

Salıcı daha önce FETÖ gazetesi Taraf’ın köşe yazarı Halil Berktay’a gönderdiği 2010 yılı başındaki açıklamasında da şöyle demişti:

“‘Atatürk tartışılamaz’ diye son derece saçma bir görüşüm hiçbir zaman olmadı…”

CHP’nin en tartışmalı isimlerinden İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da 10 Aralık Hareketi’nin etkin elemanlarından.

 
 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Ne, olcak, bu, Atatürkçüler'in, hali..?,
Yorumlar
Haber Yazılımı