Öcalan’ın mektubunu duyuran Ali Kemal Özcan’dan Demirtaş’a: Üç maymunu oynama
Haber
09 Şubat 2022 - Çarşamba 14:46 Bu haber 2947 kez okundu
 
Öcalan’ın mektubunu duyuran Ali Kemal Özcan’dan Demirtaş’a: Üç maymunu oynama
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın mektubunu okuyan Ali Kemal Özcan, Selahattin Demirtaş’a ilişkin yeni bir açıklama yaptı.
Siyaset Haberi
Öcalan’ın mektubunu duyuran Ali Kemal Özcan’dan Demirtaş’a: Üç maymunu oynama

2019 yılında yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşen ve Öcalan’ın HDP’ye yönelik “yerel seçimlerde tarafsız kalın” çağrısını bir mektupla aktaran Ali Kemal Özcan yeni açıklamalar yaptı.

 

Yeniçağ yazarı Arslan Tekin’e konuşan Ali Kemal Özcan, Selahattin Demirtaş’a çağrıda bulunarak “Seni türlü boya, cila ile Öcalan’ın karşısına koyup kullanmak isteyen damara “İstemem ama arka cebime koyun” dercesine üç-maymunu oynama!” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Demirtaş-Öcalan” açıklamasını da hatırlatan Özcan’ın açıklamaları şöyle:

“Erdoğan ve partisinin; Öcalan’ı merkezine koyarak başlattığı o çözüm sürecini ‘Facia Süreci’ne çevirip feci sona götüren koalisyonun sözcülüğünü Demirtaş’a verdiler… Bunları konuşacağız.

Vatan da millet de tehlikededir. Yani tehlikede olan Anadolu Türklüğü ve bir-bütün Kürtlerdir. Herkesi ciddi olmaya, suhulet içinde konuşmaya çağırdığım ‘Yer’ burasıdır.

Demirtaş ise, 9 Mart 2021’de T24 sitesine gönderdiği makalesinde ‘Bu siyaseti sevmiyorum. Yine de içindeyim siyasetin… Madem içindeyim, size içeriden kesin bilgi vereyim. Tanıdığınız siyasetçilerin tamamına yakını sürekli fırıldaklık yapar. Belki ben de öyle davranmışımdır bazen cümlelerini dizer.

Erdoğan’ın İmralı-Edirne açıklaması vesilesiyle beni arayan gazetecilere, Demirtaş’ın bu satırlarına atıfla ve özetle ben: ‘Selahattin Bey fırıldak siyaseti bıraksın! Onu bu fırıldak siyasetten çekip hayata döndürecek olan sadece Öcalan’dır’ dediğim için hep bir ağızdan, kabuk bağlamış yarasına basılmış gibi: ‘Haa huu, bak Demirtaş’ı Öcalan’la tehdit ediyor!’ diye velvele ettiler…  Müteakip sorulara cevaplarımda ise mealen:

‘Tehditten nefret ettiğim kadar bu faşistlerden bile nefret etmiyorum. Ben Selahattin’e tehdit değil, hayatî bir uyarı yaptım, kendisini ‘bazen’ ve ‘belki’ de olsa bu fırıldak hayattan MERT hayata dönmeye çağırdım. Kendini ‘fırıldak’ seçim hesaplarının hergele pazarına malzeme ederek ‘Başkan Apo’suna rest çekiyor’ zırvalarına değirmen suyu olma!’ dedim. Çağırmaya devam ediyorum:

Çıkıp Kızıltepe’de ‘Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz!’ deyip ortak vatanımızın kuzey, orta ve güney Anadolu vatandaşlarını kışkırtacağına, gel bu iki halk arasına bir dinamit fitili olarak döşenmiş Türkiye’nin Öcalan sorununu çözme -yani bu dinamite giden bu fitili yerinden çıkarma- mücadelesinde elini taşın altına koy! Seni türlü boya, cila ile Öcalan’ın karşısına koyup kullanmak isteyen damara ‘İstemem ama arka cebime koyun’ dercesine üç-maymunu oynama! ‘Fırıldaklığı bırak’ derken bunu diyorum!”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Öcalan’ın, mektubunu, duyuran, Ali, Kemal, Özcan’dan, Demirtaş’a:, Üç, maymunu, oynama,
Yorumlar
Haber Yazılımı