ohn Bolton'dan darbe itirafı
Haber
13 Temmuz 2022 - Çarşamba 21:05 Bu haber 1957 kez okundu
 
ohn Bolton'dan darbe itirafı
Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bir televizyon programında kendisini, "başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri" olarak tanımladı.
Dünya Haberi
ohn Bolton'dan darbe itirafı

 

CNN televizyonunun, 6 Ocak Kongre baskınına ilişkin özel yayınına konuk olan Bolton, önemli itiraflarda bulundu.

Programda eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim sonuçlarına kabul etmeyip 6 Ocak’ta darbe yapmaya kalkışıp kalkışmadığı konusunda CNN sunucusu Jake Tapper ile Bolton arasında tartışma yaşandı. Bolton, 6 Ocak olaylarının ‘dikkatlice planlanmış bir darbe’ olarak nitelenmesine yönelik, Trump’ın böyle çalışmadığını, bir fikirden başka bir fikre kolay atladığını söyledi.

 

 

Tapper’ın “Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok” diye karşılık vermesi üzerine Bolton, şu yanıtı verdi: “Burada değil de başka ülkelerde darbe planlamalarına yardımcı olmuş biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Onun yaptığı bu değildi. Bir fikirden başka bir fikre atlıyordu. Sonuç itibariyle o, bu isyancıların Kongreye girmesinin önünü açtı ama anayasayı ortadan kaldırmak için değil.”

“NE GEREKTİĞİNİ GÖRDÜM”

Daha sonra Tapper, Bolton’a hangi girişimlerden bahsettiğini sordu.

Bolton Venezuela’yı kastederek “Ayrıntılara girmeyeceğim” dedi ve şu ifadeleri kullandı: “Bir muhalefetin yasadışı olarak seçilmiş bir başkanı devirmeye çalışması için ne gerektiğini gördüm ve başarısız oldular.”

 

 

Tapper, Bolton’dan yeniden bir yanıt isteyerek, “Bana Venezuela’nın ötesinde söylemediğiniz başka şeyler de olduğunu da hissediyorum” dedi ve Bolton buna “Eminim vardır” diyerek yanıt verdi.

“KOLOMBİYA’YA 5 BİN ASKER”

Bolton, 2019 yılında da Venezuella ile ilgili düzenlediği bir basın toplantısında defterinde yer alan notla gündeme gelmişti.

Bolton elinde taşıdığı sarı kağıtlı not defterini gazetecilerin yazıyı görebileceği şekilde tutuyordu. Defterde ise "Afganistan-görüşmeler olumlu. Kolombiya'ya 5.000 asker" yazdığı görülmüştü.

Daha sonra gelişen süreçte Pentagon’dan yapılan açıklama ile bu iddialar yalanlanmıştı.

 

 

BOLTON’DAN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Bolton, Türkiye’de 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimiyle ilgili olarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan devrilirse gözyaşı dökmem” demişti. Darbe girişiminin yaşandığı akşam Fox’a katılan Bolton, Türk ordusuna anayasayı koruma yetkisi verildiğini söylemiş ve şöyle konuşmuştu:

“Eğer darbe başarılı olursa Erdoğan’ın yeniden Osmanlı hilafetini geri getirme, Orta Doğu’da baskın bir güç olma ve Türkiye’yi daha İslamcı bir yöne götürmesi engellenecek.”

Kaynak: Oda Tv

Kaynak: Editör:
Etiketler: ohn, Bolton'dan, darbe, itirafı,
Yorumlar
Haber Yazılımı