Olacağı zaten buydu..!
Haber
25 Mart 2022 - Cuma 13:21 Bu haber 3291 kez okundu
 
Olacağı zaten buydu..!
Susurluk'ta Mahkeme kararıyla Meclis üyeliğine dönen AK Partili İbrahim Gürmüş'ten sonra Bandırma'da meclis üyelikleri düşürülen AK Partili meclis üyeleri Yaşar,Atlı, Kırbaş görevlerine iade edildi.
Bandırma Haberi
Olacağı zaten buydu..!

Susurluk Belediye Meclisi’nde üyeliği düşürülen AK Partili İbrahim Dürmüş’le ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından, şimdi de Bandırma Belediye Meclisi’nde üyelikleri düşürülen AK Partili üyeler için aynı karar çıktı. Balıkesir 2. İdare Mahkemesi, Bandırma Belediye Meclisi’nin Ramazan Yaşar, Hasan Fahri Atlı, Basri Ersan Kırbaş’ın üyeliklerinin düşürülmesini hukuka uygun bulmadı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, “CHP ve İYİ Parti’nin kurduğu kumpas çöktü” dedi. 

Şahin, üyelik düşürme operasyonlarıyla Meclis aritmetiğinin değiştirilmek istendiğini öne sürdü. Üyelikleri Meclis kararıyla düşürülen isimlerin avukatlığını da üstlenen Şahin, “Bilindiği gibi İyi Parti ve CHP, Balıkesir Büyükşehir Meclisi’ndeki aritmetik dağılımı kendi lehlerine değiştirebilmek için Susurluk ve Bandırma ilçelerinde aynı zamanda Büyükşehir Meclis üyemiz olan Ak Partili Meclis üyelerinin devamsızlık yaptıkları iddiası ile üyeliklerinin düşürülmesine karar vermişti. Karar üzerine geçtiğimiz ay Susurluk Meclis üyemiz İbrahim Dürmüş hakkında açtığımız davada Yürütmeyi Durdurma kararı verilmişti. Şimdi de Bandırma Meclis üyelerimiz hakkında açtığımız davalarda Yürütmenin Durdurulmasına karar verilmiştir” dedi. 

 

AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin’in açıklaması şöyle:

“Bu iki partinin siyasi kumpası Mahkeme duvarına toslayarak çökmüştür. Şehrimizi Meclisimizi son iki aydır gereksiz biçimde tartışmalara iten CHP ve İYİ Parti’nin Büyükşehir’in hizmetlerini engelleme çabası böylelikle sonuçsuz kalmıştır. Hizmete değil kavgaya odaklı bu zihniyet bir kez daha şehrimize ne kadar faydasız olduğu belgelenmiştir. Sürecin başından beri konu hakkında yaptığımız hukuki değerlendirmeler Mahkeme tarafından doğrulanmış ve CHP ve İYİ Parti’li Başkan ve Meclis üyelerinin son derece açık olan kanun maddelerini nasıl eğip bükerek siyasi çıkarları için kullanmaya çabaladıkları bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu ilçelerimize, şehrimize faydasız tartışma, muhalefetin Meclisimizi kilitleyerek Büyükşehrimizin Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı hizmetlerini engelleme ve bu yolla siyasi söylem geliştirme planları ortadan kalkmıştır.”

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Olacağı, zaten, buydu..!,
Yorumlar
Haber Yazılımı