On bir ayın sultanı
Haber
01 Nisan 2022 - Cuma 13:20 Bu haber 3540 kez okundu
 
On bir ayın sultanı
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı...
Türkiye Haberi
On bir ayın sultanı

 

Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Yüce Allah Kur'an'da "Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an'ın indiği aydır."(Bakara suresi, ayet 185) buyurur.

Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, biz müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.

Müslümanlar, ramazan ayında Kur'an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için müslümanlar evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur'an'dan yirmi sayfa okur, Ramazan ayının sonuna gelindiğin de ise Kur'an'ı baştan sona bir kez okumuş olarak hatim yapmış olurlar.

Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır, birlik beraberlik ayıdır. Bu ay fakir, yolda kalmışı kısaca yardıma muhtaç herkesi hatırlamamıza vesile olur. Ramazan ayı, bereket ve şükür, Allah’ın nimetlerini  muhtaç olanla paylaşım, dayanışma ve birlik  ayıdır.

Sonkurşun gazetesi ve Gönen GÜRSES  gazetesi olarak, tüm İslam Alemi’nin on bir ayın sultanı Ramazan ayını  kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: On, bir, ayın, sultanı, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı