Oyun büyük.!
Haber
08 Mart 2022 - Salı 16:05 Bu haber 3397 kez okundu
 
Oyun büyük.!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı...
Manşet Haberi
Oyun büyük.!

Önceki gün Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, karşılıklı ticaretin milli paralarla yapılması ve Azak Denizi’nde yağ ve buğday yüklü 30 gemiye yol verilmesi konusunun da ele alındığı ve Putin, bunun için talimat vereceği öğrenildi.


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz ve son bir kaç aydır kuru gıda ve sebze üzerinden sahnelenen oyunlara, stokçuluğa, fahiş fiyat uygulamalarına, bir anda market raflarının boşaltılmasına tanık olan kadınlar, son olarak da suni olarak yaratılmış Ayçiçek yağı tedariki ve pazarlanmasında yaşanan kirli oyunlara tanık oluyor.


Yaşanan rezilliğin ve artan fiyatlar ve stokçuluğun nedenini sorarsanız, ‘ülkede serbest piyasa ekonomisi uygulandığına göre istediğimizi istediğimiz fiyattan satarız.’ Gerekçesi öne sürülüyor. Doğal olarak da vatandaş ve özellikle ev hanımları yaşananlar karşısında iktidara bilenip, öfkeleniyor, tepki gösteriyor. Vatandaş ile iktidar arasındaki güvene dayalı ilişki sarsılıp, kriz hızla derinleştiriliyor.


Oynanan karanlık ve kirli oyunu görmemiz, anlamamız ve deşifre etmemiz, gıda ürünleri ve piyasalar üzerinden inatla sahnelenen siyasi operasyona karşı durmamız gerekiyor. Milletin varlığına, canına, beslenmesine yönelik bu oyunu bozmak ve boşa çıkartmak, devlet ve iktidarın piyasalarda kontrol ve denetimini arttırarak, piyasalarda yaşanan kaosu, karmaşayı vatandaşının lehine yeniden düzenlemesi ve disipline etmesi vazgeçilmez bir zorunluluk haline geliyor.


ABD Başkanı Biden’ın ve AB’nin alenen Türkiye ve Başkan Erdoğan ile iktidarı hedef aldığı bir ortamda doğrudan gıda ürünlerinde sosyal medya ve kimi basın organları, mandacı kimi siyasi odaklar üzerinden yürüttüğü algı operasyonlarının sonuçları ile amaçlanan milletin devlet ve iktidara karşı güvenini yok ederek, ’yönetemiyorlar’  kanaatini pekiştirip, halkın iradesine müdahale edip, halkın öfke ve tepkisini sandığa  taşıyıp, seçim sonuçlarını etkilemek…


Kuşkusuz, hala bilemedikleri, anlayamadıkları  bir şey var: Bu topraklar da yağ ile şeker ile domates ya da patlıcan ile buğday yada  pirinç ile bu ülkeyi ve milleti,  kadınlarını yola getiremezsiniz…Ülkenin ve milletin üzerinden elinizi çekin,ülkenin ve milletin kaderini seçimler ve sandık belirlesin..!

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Oyun, büyük.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı