PAMUKÇU BELDE OLMALI
Haber
03 Ağustos 2022 - Çarşamba 16:36 Bu haber 1980 kez okundu
 
PAMUKÇU BELDE OLMALI
Vatan Partisi, Altıeylül ilçesine bağlı Pamukçu köyünde Üretim Devrimi Kurultayı düzenledi. Altıeylül İlçe Başkanı Yasemin Çelimli’nin yönettiği kurultaya köy muhtarı Ahmet Ordu ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Şanlı’nın yanı sıra 70 üretici katıldı.
Siyaset Haberi
PAMUKÇU BELDE OLMALI

Kurultayda konuşma yapan Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, partilerine yetki verilmesi durumunda eski belde olan Pamukçu’nun tekrar belediyeye kavuşacağını söyledi. Albayrak’ın konuşmasının ardından üreticilerin yeniden kalkınması için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.

 

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak kurultayda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ABD-NATO, Türkiye’yi kuşatıyor. Ülkemizi, Doğu Akdeniz ve Suriye’nin kuzeyinden tehdit ediyor. ABD’nin stratejik müttefik değil baş düşman olduğunu bütün milletimiz öğrendi. Şimdi bu kuşatmayı yarmak için kararlı bir hükümet gerekiyor. Zorlukları aşmak için 2023 seçimlerinde bu seçeneği yaratmamız gerekiyor. Öncelikli görev NATO’dan çıkmak olmalı.

 

“DEVLET YEM VE GÜBRE FABRİKASI AÇMALI”

Vatan Partisi ekonomi konusunda diğer partilerin tamamından farklı bir anlayışı temsil ediyor. Haziran ayı enflasyonu yüzde 78 olarak açıklandı, yılsonu tahmini ise yüzde 60 civarında. Peki, yem, gübre mazotta enflasyon ne kadar? Hepsinde yüzde 300-400 aralığında. O zaman birincisi, İHA-SİHA yaparak önemli bir işe imza atan devletimizin yem fabrikası, gübre fabrikası da açması gerekiyor. Tarımın geleceği için bu zorunlu. İkincisi, makam araçlarının, şatafatın devri bitecek. Milletvekili maaşlarına zam söz konusu olduğunda iktidarıyla muhalefetiyle meclisteki bütün partiler oybirliği yapıyor. Çiftçi zorluk yaşarken, devleti yönetenlerin saltanatı kabul edilemez. Tasarruf yapmadan yatırım yapamayız. Devlet bu konuda öncü olacak. Tabii en başta planlama yapılacak. Üçüncüsü, devlet gençlerin KYK borçlarını silerek iyi yaptı. Biz de buradan çağrı yapalım. Çiftçinin kredi faizleri de derhal silinsin. En azından girdi maliyetleriyle zorluklar yaşayan çiftçimiz biraz nefes alsın.

 

“BÜYÜKŞEHİR YASASINI KALDIRACAĞIZ”

Son olarak dördüncüsü, biz Vatan Partisi olarak ‘büyükşehir yasasını’ kaldıracağımızı ilan ediyoruz. Bunu parti programımızda da belirtiyoruz. Köylerin tüzel yapısını ortadan kaldırarak taşınmaz malların ilçe veya büyükşehir belediyelerine devredilmesi büyük yanlış. Vatan Partisi yetki sahibi olduğu takdirde bu yasa kalkacak. Pamukçu gibi 2 bin nüfusun üstündeki yerleşim yerleri yeniden belde olacak. Belediye hizmetine kavuşacak.”

 

“FİİLEN NATO’NUN DIŞINDAYIZ”

Köylülerin NATO’dan çıkmanın yararlı olup olmayacağı sorusu üzerine ise Albayrak, ”NATO’daki veto hakkı kimseyi aldatmasın. PKK’ya 30 bin tır silah verirken ya da 15-16 Temmuz gecesi veto hakkımız mı vardı? Fiilen NATO’nun dışındayız. NATO’dan çıkışın resmiyete dökülerek Türkiye’nin Asya’ya yönelmesi stratejik bir tercih olmalı. Çünkü ulusal güvenliğimiz, enerji güvenliğimiz, ortak kaderimiz komşularımızla ve Asya ülkeleriyle beraber.” diye konuştu.

 

Kurultaya katılan üreticiler, Vatan Partisi’nin bu önerilerini alkışlarla karşıladı ve Vatan Partisi’nin “NATO’dan çıkalım” çağrısına imzalarla destek verdiler. Albayrak, Pamukçu kooperatifinin YÖRSAN’dan 400 bin TL anapara alacağı olduğunu belirterek konuyla ilgili yaptıkları girişimleri aktardı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: PAMUKÇU, BELDE, OLMALI,
Yorumlar
Haber Yazılımı