Panç: 1/100 .inlik imar uygulaması Şehircilik Bakanlığınca onaylandı
Haber
29 Ağustos 2022 - Pazartesi 21:01 Bu haber 2075 kez okundu
 
Panç: 1/100 .inlik imar uygulaması Şehircilik Bakanlığınca onaylandı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Balıkesir ve Çanakkale illerinin 1/100.000'lik imar uygulamaları yapıldı ve onaylandı.
Siyaset Haberi
Panç: 1/100 .inlik imar uygulaması Şehircilik Bakanlığınca onaylandı

Bandırma gibi gelişen şehirlerin artan konut ve sanayi yatırımları ile diğer yerleşim yerlerindeki turizm, arkeoloji, tarım bölgelerinin planlanması bu kararla hedefleniyordu.
 
Bu amacın uygulamaya geçirilmesi için de 1/5.000'lik Nazım plan uygulamalarını hayata geçirmek gerekiyor bunun yetkisi de  Büyükşehir Belediyesi’ndedir.
 
Geçen 8 yıllık süreçte 1/5.000'lik planlar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmadı.. Bu da nüfusu artan, konut ihtiyacı ortaya çıkan şehrimiz Bandırma'da yeni yerleşim alanları açamamak, açılmasına engel olmak anlamını taşımaktadır.
 
Bu plan ile amaç yerleşim yerleri ,sanayi,eğitim alanları,yeşil alanlar, ana arter yolların düzenlenmesi anlamına gelmektedir 1/5000 likler yapılmadığı için Bandırma Belediyesi ‘de 1/1000 ‘lik planlarını yapamamaktadır.
 
Yücel Yılmaz'ın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Eski Askeri Çamlık'a çökmeye çalışırken "Bandırma'daki çalışmalarımız kira fiyatlarını yükseltti" demesinde kastettiği bu olsa gerek.  Partileri Türkiye Cumhuriyeti'ni enflasyonla ezmeye yemin etmiş bir tavırla ilerlerken, Yücel Yılmaz'da anlaşılan konut enflasyonu yaratarak kendi beceriksiz partisi ile  yarıştırmaktadır.
 
Öte yandan 1/5.000'lik uygulaması; Kayacık ve Edincik bölgelerindeki konut alanlarının imarlarının sağlanması ile sınırlı değildir. Bölgeye gelen sanayici ve yatırımcı da gerekli imar alanları açılmadığı için yatırım yapamamaktadır. Bu da bölgedeki işsizlik artması anlamına gelmektedir.
 
Kendileri ve bu siyasi olarak cezalandıran anlayışları paçaya bulaşan çamur gibidir. En yakın zaman söküp atılıcaktır. 
 Burdan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ‘a sesleniyorum.Görevinizi yapınız.Gölge etmeyiniz yeter..
Bandırma’nın  gelişmesine ilerlemesine engel olmayın..Bandırma ‘nın önünü tıkamayın. 
Bandırma asla bu cezalandırıcı tavrınızı hak etmemektedir.
 
Elinizdeki yasal avantajı Bandırmalı'ya ceza vermek için kullanıyorsunuz. Küçük hesaplarınız ve  siyasi ihtirasınız sizi çok yakında gönderecektir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Panç:, 1/100, .inlik, imar, uygulaması, Şehircilik, Bakanlığınca, onaylandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı