Provokatörler devrede..Uyanık olalım.!
Haber
04 Şubat 2022 - Cuma 13:32 Bu haber 2771 kez okundu
 
Provokatörler devrede..Uyanık olalım.!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan yazdı..
Manşet Haberi
Provokatörler devrede..Uyanık olalım.!

 

"Kitleleri etkilemek istiyorsanız, ortaya kocaman bir yalan atın. Ama çok büyük bir yalan olsun. İkinci kriter çok basit bir yalan olsun. Sonrasında da bu basit ve çok büyük yalanı sürekli tekrar et. Ve ardından kitlelerin o yalanı gerçekmiş gibi nasıl kucakladığını otur seyret" sözleri C. başkanı Erdoğan’a hakaretten tutuklanmış Sedef Kabaş’a ait değil, tarihte ve gerçekte Hitler’in Propaganda Bakanı Goebbels’ e   aittir.

Kılavuzu iblis olanın burnu pislikten kurtulmaz.!

Geçtiğimiz hafta içinde  hem Balıkesir’in Susurluk Belediyesi Meclisi’nde hem Ulaştırma Bakanlığı’nın Bandırma’yı  Bursa’ya bağlayacak Osmaneli’nden İstanbul veya Ankara’ya devam edecek hızlı tren projesi çalışmalarıyla ilgili hem de sözde Mardin/Kızıltepe’de şehit düştüğü iddia edilen  bir askerin annesinin mektubunda yer alan  ithamlar üzerinden bir dizi düzmece yalan üzerine kurulduğu görülen ‘vaka’ yaşandı.  Samsun’un İlkadım ilçesinde  Ata’nın heykeli  ile  Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde ‘Adalet’ heykeline dönük provokatör işi  ve provokasyon kokan saldırılar  gerçekleştirildi. Aklı başında olan bir kişi ya da kişilerin Ata’nın heykeli ile ne işi olabilir?

Ne oluyoruz?

Sahte, düzmece belge ya da bilgilerle, toplumu tahrik edecek, en hassas  provokatif kışkırtma ve kaşımalara, tahrik edici davranış  ve yeltenişlere  millet olarak dünden bugünlere aşinayız, aşılıyız  ve alışığız. Olmayan, yaşanmamış bir ‘şey’i olmuş ve yaşanmış gibi kurgulayarak ortaya atmanın, bir kurgu ve yalanın peşine şu veya bu nedenle insanları düşürüp, milletin kafasını karıştırmaya çalışmanın kime ne faydası olabilir ki.!

Atalarımız kurt puslu havayı sever demiş ama  son zamanlarda ortalıkta dolaşanlar kurt değil çakal, sırtlan..! Oysa ki, Çakalların, hava puslu da olsa kurda kuracağı pusunun sonucu baştan bellidir.

Birlik ve beraberliğimize ,kardeşliğimize ve dayanışmamıza dört elle sarılalım ve millet olarak uyanık olalım. Yüzlerce yıldır bu topraklarda oynanan bıkkınlık vermiş karanlık, kirli ve kanlı oyunlara yine yem olmaktan, uzak durup, oynanan oyunu bozalım.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Provokatörler, devrede..Uyanık, olalım.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı