Savaş suçlusu ABD bölgeden defol.!
Haber
15 Şubat 2022 - Salı 14:37 Bu haber 2705 kez okundu
 
Savaş suçlusu ABD bölgeden defol.!
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna sınırındaki tatbikatlar kapsamında görevlerini tamamlayan bazı askeri birliklerin, bağlı bulundukları üslere dönmeye başladıklarını duyurdu.
Dünya Haberi
Savaş suçlusu ABD bölgeden defol.!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’nın Güney ve Batı Askeri Bölgelerindeki bazı birliklerin tatbikat kapsamındaki görevlerinin tamamlandığını belirtti.

 

Söz konusu birliklerin bağlı bulundukları garnizonlara döndüğünü kaydeden Konaşenkov, “Söz konusu birlikler demir yolu ve kara yolu ile bağlı bulundukları garnizonlara dönmek için gerekli yüklemeleri yapmaya başladı.” dedi.

Konaşenkov, Belarus’ta devam eden tatbikatlara ise yabancı ülkelerin askeri ataşelerinin de davet edildiğini belirterek “Müttefik Kararlılığı-2022 ortak askeri tatbikatı kapsamında 19 Şubat’ta gerçek mühimmatlarla atışlar yapılacaktır.” diye konuştu.

‘BATI’NIN SAVAŞ PROPAGANDASI BAŞARISIZ OLDU’

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus ordusuna ait bazı birliklerin askeri üslerine geri dönmesine atıfta bulunarak “15 Şubat 2022, Batı’nın savaş propagandasının başarısız olduğu gün olarak tarihe geçecek.” dedi.

Zaharova, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, tatbikatlar kapsamında görevlerini tamamlayan bazı Rus askeri birliklerinin bağlı bulundukları üslere dönmeye başladığını söyledi.

Söz konusu gelişmenin Batılı ülkelerin yürüttüğü propagandalara bir yanıt olduğunu savunan Zaharova, “15 Şubat 2022, Batı’nın savaş propagandasının başarısız olduğu gün olarak tarihe geçecek. Tek bir kurşun atılmadan, rezil ve yok edilmiş olarak.” değerlendirmesinde bulundu.

‘GÖSTERİ İÇİN YAPILAN HİSTERİ’

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin, “Rusya’nın 16 Şubat’ta Ukrayna’ya saldıracağı” yönündeki açıklamasını “Avrupa’da gerilimi kışkırtacak enformasyon kampanyası” olarak nitelendirdi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya’nın 16 Şubat’ta Ukrayna’ya saldıracağı yönündeki iddiasını değerlendirdi.

Peskov, “Gerçekten tüm dünya bundan dolayı endişe içinde. Bu, Avrupa’da gerilimi tırmandırmak ve kışkırtmak yönünde görülmemiş enformasyon kampanyasından başka bir şey değil.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Rusya ile güvenlik endişelerini tartışma isteğini ifade etmesi halinde, Avrupa’daki durumun daha sakin olacağına dikkati çeken Peskov, suçlamalar, diplomatları tahliyeler, elçiliklerdeki ekipmanları imha etmeyi ilan etmeler, telefon kablolarını kesme gibi eylemlerin, hiçbir şeye dayanmayan gösteri için yapılan “histeri” olduğunu ifade etti.

RUS ASKERİ BİRLİKLERİN GERİ DÖNMESİ YENİ BİR ŞEY DEĞİL

Rusya’da askeri birliklerin, tatbikatlarını tamamlandıktan sonra kalıcı konuşlandıkları yerlere geri döndüklerini her zaman söylediklerini hatırlatan Peskov, askerlerin batı ve güney bölgelerinden geri dönmesinin bundan ibaret olduğunu, bunun yeni bir şey olmadığını kaydetti.

Rusya’nın kendi topraklarında askeri tatbikatlar yapmaya devam edeceğinin altını çizen Peskov, “Rusya bütün topraklarında tatbikatlar yaptı ve yapmaya devam edecek. Bu, bizim topraklarımızda uygun gördüğümüz yerlerde tatbikat yapma hakkımızdır, kimseyle tartışmaya tabi değildir.” dedi.

Ayrıca Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, bugün Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile de Kovid-19 için PCR testi vermemesi nedeniyle aynen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile olduğu gibi mesafeli görüşeceğini aktardı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Savaş, suçlusu, ABD, bölgeden, defol.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı