Sera muzu,domatesi,karpuzu Gönen'den
Haber
25 Nisan 2022 - Pazartesi 14:52 Bu haber 3524 kez okundu
 
Sera muzu,domatesi,karpuzu Gönen'den
Enerjisini rüzgardan alan teknolojik topraksız serada ilk ürün domates, hasatı bekliyor…
Bölge Haberi
Sera muzu,domatesi,karpuzu  Gönen'den

arım ve hayvancılığın gelenekten geleceğe her türünün yapıldığı Balıkesir’de kurulan rüzgar gülü enerjisi ile ısıtılan teknolojik cam sera proje alanında incelemelerde bulunan İl Müdürümüz Erkan Alkan, alternatif enerji kaynaklarının kullanılarak birim alandan daha fazla ürün alınması adına yürütülen projelerin bölgemiz için önemini vurguladı.
Yücel Eko Tarım tarafından Bandırma’da uygulanan proje ile çağın gelişen modern teknikleriyle topraksız tarım yapılan cam serada dikilen ilk ürün domates hasat için gün saymaya başladı.
Tamamı otomasyon ile yönetilen teknolojik topraksız cam serada çalışmaları yerinde inceleyerek firma yetkililerinden bilgi alan İl Müdürümüz Erkan Alkan, yenilenebilir enerji kaynaklarının tarımsal üretime kazandırılmasının bölge tarım ve hayvancılığının gelişmesi yolunda vazgeçilmez olduğunu ifade etti.
Bandırma’da birinci etabı tamamlanan tüm enerjisini rüzgar ve güneşten alan teknolojik cam serada, İl Müdürü Yardımcısı Zafer Bozgül, Şube Müdürleri Kutfettin Deper ve Kaan Erözmen ile birlikte incelemelerde bulunan İl Müdürümüz Erkan Alkan bölgede yeni yatırımcılarında benzer projelere imza atması için çağrıda bulundu.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Sera, muzu,domatesi,karpuzu, , Gönen'den,
Yorumlar
Haber Yazılımı