"sıfır Noktasındaki Kadın" tiyatro Oyunu Seyirci İle Buluştu
Haber
07 Mart 2022 - Pazartesi 17:42 Bu haber 3560 kez okundu
 
"sıfır Noktasındaki Kadın" tiyatro Oyunu Seyirci İle Buluştu
Bandırma Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Kapsamında "Sıfır Noktasındaki Kadın" isimli oyun, Barış Manço Kültür Merkezinde tiyatro severlerle buluştu.
Bandırma Haberi

Sıfır Noktasındaki Kadın” Mısırlı feminist yazar Nevâl El Seddavi’nin 1974 yılında Kanatır Kadın Cezaevi’nde tanıştığı idam mahkûmu bir kadının hayat hikâyesini anlatıyor; Firdevs’in hikâyesini. Görüşleri yetkililer tarafından pek hoş karşılanmayan feminist bir araştırmacı ve romancı olan Seddavi, Sağlık Bakanı tarafından Sağlık Eğitimi Başkanlığı ve “Sağlık” dergisinin başeditörlüğü görevlerinden alındıktan sonra yapmak istediği araştırma için çalışma fırsatı buluyor. Psikiyatrist olarak gittiği cezaevinde tanıştığı Firdevs’in hikâyesini “Korkunç, yine de harikulade bir öyküydü bu” diye yazıyor kitabında. Cinayet işlediği için cezaevinde olan Firdevs, 1974’ün sonunda idam edildi. Benim aklımda ise Firdevs’in dilinden dökülen şu cümle kaldı: “Yaşamı da ölümü de aşmıştım, çünkü artık ne yaşama arzusu duyuyor ne de ölümden korkuyordum. Hiçbir şey istemiyor, hiçbir şey ummuyordum. Hiçbir şeyden korkmuyordum. Bu yüzden özgürdüm. Çünkü yaşamımız boyunca bizi köleleştiren isteklerimiz, umutlarımız, korkularımızdır.”

Oyuncu İpek Taşdan’ın sahneye uyarladığı ve tek başına oynadığı “Sıfır Noktasındaki Kadın” doksan dakika ve tek perde olan oyun izleyenlerden tam not aldı.

Oyun sonunda Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un değerli eşi Seda Tosun, oyunu sergileyen İpek Taşdan’a günün anısına çiçek takdim etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: "sıfır, Noktasındaki, Kadın", tiyatro, Oyunu, Seyirci, İle, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı