Siyasal tansiyon
Haber
05 Mayıs 2022 - Perşembe 15:03 Bu haber 2173 kez okundu
 
Siyasal tansiyon
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, C.başkanlığı ve milletvekili genel seçimleri öncesi siyasi atmosferi değerlendirdi..
Manşet Haberi
Siyasal tansiyon

Ramazan Ayı’nı ve Ramazan Bayramı ile birlikte ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir Büyükşehir’de de ilçelerde de  ‘Cumhur İttifakı’ ile ‘Millet İttifakı’ paydaşı parti başkan ve yönetimleri yanı sıra milletvekilleri ile belediye başkanlarının sahaya inmesi, ziyaretler, iftarlar, bayramlaşmalarla birlikte siyaset hareketlendi, siyasi tansiyon yükseldi, siyasi rekabet kızıştı.

 

Bu demokratik siyasal ve sosyal yaşamın gereğidir ve doğaldır.. Ayrıca 2023 Haziran’ında gerçekleşecek C.Başkanlığı ile milletvekilliği genel seçimlerine bir buçuk yıldan az bir zaman kaldı. ‘Cumhur İttifakı’ paydaşları AK Parti, MHP ve BBP rahat, C.Başkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan. Sıkıntı, ‘Millet İttifakı’ ile paydaşlarında. Kurulmuş 6+1’lik masada C.Başkanı adaylığı konusunda kriz var ve kimin aday olacağı hala belli değil.

 

2023 yılı Haziran’ında gerçekleşecek milletvekilliği genel seçimleri ise, iktidarı ve muhalefetiyle tüm partileri hareketlendirmiş durumda. Siyasi rekabet nicedir partilerin içinde yaşanıyor. Bu konuda da yine en rahat ‘Cumhur İttifakı’ ve listelerde yerini alacak vekil adayları kolaylıkla, merkezi olarak, eğilim yoklamalarıyla belirlenecek. Kriterler ve kıstaslar belli. Bu konuda sıkıntı ‘Millet İttifakı’ paydaşlarında ve yeni Seçim Kanunu, özellikle seçmende karşılığı bulunmayan partilerin belini büküp, kara kara düşündürüyor.

 

Öyle ki, seçimlere endeksli yükselen siyasal tansiyon, ekonomide yaşanan enflasyonist tansiyon yanı sıra ülkenin güvenlik sorunları ile yükselen tansiyonu ve seçmenin yaşadığı sıkıntı ve sorunları gölgede bırakıyor. Seçim sürecinde muhalefet partilerinin en korktuğu şey, siyasal iktidarın enflasyon ve hayat pahalılığı ateşini söndürerek, özellikle alt ve orta gelir gruplarının ekonomik açıdan rahatlatılması. Çalışan kesim ile esnafın, emeklinin yüzünün bir nebze güldürülmesi.

 

Yoksa toplum, vatandaş ve seçmen her şeyin farkında.. Seçmenin kararsızlığının nedeni de  bu..!Bir anlamda seçmen, güldür beni, güldüreyim seni mesajını veriyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Siyasal, tansiyon,
Yorumlar
Haber Yazılımı