Soylu: ABD'nin Ukrayna'da işleri nasıl karıştırdığını gördük
Haber
11 Nisan 2022 - Pazartesi 00:12 Bu haber 2896 kez okundu
 
Soylu: ABD'nin Ukrayna'da işleri nasıl karıştırdığını gördük
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen iftar programında konuşan İçişleri Bakanı Soylu Batı’nın Afganistan, Suriye ve Irak’ta olduğu gibi Ukrayna’da da provokasyon yaptığını belirtti.
Türkiye Haberi
Soylu: ABD'nin Ukrayna'da işleri nasıl karıştırdığını gördük

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasında  2022 yılı Global Terörizm Endeksi Raporu'na göre dünyada terörizmden etkilenen ilk 5 ülkeden 3'ünün Afganistan, Irak ve Suriye olduğunu belirterek bu üç ülkeye ABD’nin ve Batı’nın müdahale edip daha sonra ortada bıraktığı ülkeler olduğunu söyledi.

UKRAYNA’DA İŞLERİ NASIL KARIŞTIRDIKLARINI GÖRDÜK

Soylu ayrıca, Batı’nın Ukrayna’da işleri karıştırdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Üçü de Amerika'nın ve Batı'nın bir şekilde müdahale ettiği ve ortada bıraktığı ülkelerdir. 2021 yılı Dünya Uyuşturucu Raporu'na göre küresel afyon haşhaş ekimi 2020'de 2019'a göre dünyada yüzde 24, Afganistan'da yüzde 37 arttı. Güya demokrasi getireceklerdi, demek ki unutmuşlar onun yerine haşhaş tohumu getirmişler ve onu ekmişler. Tıpkı Afganistan, tıpkı Suriye, tıpkı Irak örneğinde olduğu gibi zengin ülkelerin Ukrayna'da işleri nasıl karıştırdıklarını, nasıl her tarafı tahrik ettiklerini ve ondan sonra da o insanlara neler olduğunu hep birlikte gördük. Hiçbir yerde ne terörle mücadele edebildiler ne göçü engelleyebildiler ne anlaşmazlıkları çözebildiler ne de virüs salgınını yönetebildiler."

BATI EMPERYALİZMİ BİRLİĞİMİZE SALDIRDI

Batı’nın Türkiye’nin birliğine saldırdığını ifade eden Soylu "Onun için bize saldıranlar, bizi bölüp parçalamak isteyenler tam da buraya saldırmak istiyorlar. Batı'nın emperyalizmi buraya saldırdı, PKK, FETÖ, sol terör örgütleri tam da buraya saldırdı. En büyük dertleri bizim inancımızdır, bizim anlayışımız, bizim birliğimizdir ve en büyük dertleri bizim kardeşliğimizdir." dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Soylu:, ABD'nin, Ukrayna'da, işleri, nasıl, karıştırdığını, gördük,
Yorumlar
Haber Yazılımı