Subaşı: Başkan Erdoğan'dan müjdeler var.!
Haber
23 Mayıs 2022 - Pazartesi 12:00 Bu haber 3705 kez okundu
 
Subaşı: Başkan Erdoğan'dan müjdeler var.!
Balıkesir AK Parti Milletvekili Subaşı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ‘ben yaptım oldu’ devrinin son bulduğuna dikkat çekerek, kentin tüm sorunları ve beklentileriyle ilgili Milletvekili Akın ve Başkan Palaz ile uyum içerisinde birlikte çalışıp,girişimlerde bulunduklarını belirterek,Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin alan yetersizliği nedeniyle Susurluk ve Gönen’e doğru genişleyeceğini ve Gönen’in Fakülte inşaatı konusunda zamanı iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Bölge Haberi
Subaşı: Başkan Erdoğan'dan müjdeler var.!

Gönen’in sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla Mutlular Gönen Yıldız Termal Otel’de gerçekleşen toplantıda söz alan Balıkesir Ak Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs sonu bölgeye ve Gönen’e ziyaretinin olacağını ve  Gönen’e müjdeleri olacağına dikkat çekerek, Gönen’e yapılan ve yapılacak kamu yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

 

Siyasi diyalog, iş birliği, koordinasyon, uyum, girişim,!

 

“Belediye başkanımız söyledi. Bir çok noktada aynı şeyleri söyleyeceğim ama bizim iki aşamalı bir toplantımız vardı Balıkesir’de. Birinci aşamasına AK Parti’nin 6 milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı, il başkanımız; ikinci aşamasında da sayın Valimiz ve bazı ilimizdeki bürokratlarımızın katıldığı bir toplantı yaptık. Bu toplantıda sayın Belediye Başkanımız Palaz’ın dediği gibi gerek asfaltla ilgili, gerek betonla alakalı Büyükşehir Belediyemizin ilçe belediyeleri ile yaptığı koordinasyonla biz ilçe ilçe masaya yatırdık. Burada asıl amaç Üniversite. Oraya değineceğim ama, biz Büyükşehir Belediyesinin ulaşamadığı yerde, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, İçişleri Bakanlığımızın, biz Büyükşehir olunca, İl Genel Meclisi ve ona bağlı idare kalkınca, Büyükşehir olan 31 tane ilimizde YİKOP diye bir kurum kuruldu. YİKOP, Valinin başkanlığında toplanıyor, DSİ, Orman Müdürü, Tarım Müdürü de dahil olmak üzere bunlar ilgili çalışmalar yapıyor. YİKOP da ihale kapsamında olabilecek acil işleri, İçişleri Bakanlığı, Valilik ve Kaymakamlık nezdinde, okul mu yapılacak, okul mu onarılacak, bir yere acil yol mu yapılacak, bildiğiniz gibi bazı işler bugün ihaleye çıktım dediğiniz anda 30-40 günde, bir de ona itiraz ettiğiniz zaman , yer tespiti 2 aydan önce olmuyor. Biz bu çalışmaları Valimizle, Büyükşehir Belediyemizle takip ediyoruz. Ben, dün Bandırma Cem Evinde Ahmet Akın vekilimizle hemşehrimizle beraber başladık. Dünkü sözleşmemizde ayrıldığımızda o Erdek ve Balya taraflarına gitti, ben Manyas, Erdek, Gönen, bu taraflardaydım. Bu toplantıya o da gelecekti, hatta geliyor musun diye telefon da açtım. Selamlarını iletti sizlere. Tabi ortak payda Gönen olunca, seçimler 5 yılda bir oluyor. Biz Gönen’e ne yapabiliriz diye oturuyoruz konuşuyoruz. İbrahim başkanımız burada, onun da şahitliği, bilgisi dahilinde varsa eksiğimiz kendisi de söyleyebilir. Tolga Başkanımız Bandırma’da. Ankara’ya geldikleri zaman, bazı kurumlara beraber gidiyoruz. Mesela, Bandırma’yla alakalı Ferro Bor tesisleri, Bor Karbür tesisleri ile alakalı, diğer yatırımlarla alakalı biz Tolga Başkanımızla beraber gidiyoruz, gidilmesi gereken yerlere. Bu çalışmaları, şehrimizi nasıl geliştirebilirizle ilgili elimizden geldiğince yapıyoruz. İbrahim Başkanımızın da dediği Güneş Enerji Santralı, GES’lerle alakalı, GES’ler çok önemli, devlet bunun alım garantisi, satım garantisi, döviz bazında, TL bazında her türlü garantisini veriyor, artan enerjiyi kendisi alıyor. Yenilenebilir her türlü Enerji Kaynaklarının teşviği ve her türlü yönlendirmesi var. Bu konuda sayın başkanı tebrik ediyorum.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde işleyiş değişti

 

 

Tabi bizim en büyük sıkıntımız su. Bir örnek vermek istiyorum. Firma adı söylemeyeceğim, biz Balıkesir OSB’yi altyapısıyla beraber, arıtmalarıyla beraber, lojistik destekleriyle beraber, Gökköy tren hattı ve Gümrük de dahil olmak üzere, öyle aranabilir, öyle istenebilir bir seviyeye getirdik ki. Şu anda Dünya çapındaki bir firmaya geçtiğimiz günlerde “biz size yer veremeyiz” dediler. Tok satıcı oldu şu anda Balıkesir OSB. Bu niye; İzmir bildiğiniz gibi turizm limanı haline geldi. Çandarlı limanına ağır tonajlı gemiler ihracat, ithalat amaçlı boşaltmalarını getiriyorlar, konteynırlarını boşaltıyorlar. Çandarlı OSB 95 km. OSB ile Bandırma da hemen hemen 90-100 km. ve biz 225 milyar dolarlık Türkiye genelindeki geçen yılki ihracatımızın, 975 milyon dolarını Balıkesir için gerçekleştirdik, bunun 600 milyon dolarını Bandırma limanından gerçekleştirdik. Bu sabah yaptığımız toplantıda ilçe ilçe,  bakanlık bakanlık görev dağılımı yaptık. Bakanlıkları  vekiller olarak biz paylaştık. Sayın Valimizin de gelebileceği bazı randevuları aldık. Gönen’e neler yapılacak. Bunlarla alakalı bilgileri, biz tabloyu netleştirdikten sonra, çünkü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte, ben yaptım oldu demenin devri geçti.-  Önce tüm bakanlıklar, tüm kurumlar ilgili bilgilerini, yatırımlarını veriyor, Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Daire Başkanlığı, genel bütçe içerisinde, neyi nereye aktarabiliriz ile ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. Onaylar ondan sonra çıkıyor. Biz önce Bakanlıktan, daha sonra Strateji Başkanlığından, bunda da hedefimiz 31 Mayıs’a kadar bitirmek. Daha sonra her partinin kendi içinde yapmış olduğu, Cumhurbaşkanlığımızın, milletvekilleri ile beraber 2-3-4 Haziran tarihlerinde Kızılcahamam’da kampta, il il vekilleri alıyor. Bizler sayın Cumhurbaşkanımıza, şu bölgede şu eksiklikler kaldı, vs gibi, mesela bugün yaptığımız toplantıda her ne kadar 13-14 milyon+KDV ihale ettiğimiz Çay ihalesinin hem metrajını, hem miktarını, hem, muhtemelen 7.ayda, mevcut ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan bu fiyat farklılıklarıyla ilgili bakanlıklar bir imkan sağlayacaklar. Bunların hepsini biz bugün oturduk, görüştük. Gerek göletlerimizi, gerek yeraltı barajlarımızı, yerüstü sularımızı biriktirmeyle alakalı çalışmalar yapıyoruz. Belediye başkanımızla, siyasi parti ilçe başkanlarımızla, Ahmet Akın vekilimizle beraber Çay’a gittik. Siz bu Çay’ı ihaleye çıkarana kadar istediğiniz kadar kirletebilirsiniz, -hiç kimse isteyerek kirletmez- ama biz burayı ihaleye çıktıktan sonra, Cuma günü Çevre İl Müdürümüz Sadullah Beyle de görüştük. Bu çayı eskisi gibi, tabakhanelerdeki kısım da turizm alanı dahil olmak üzere,  belde döneminden kalma bazı sıkıntıları da Büyükşehir Başkanımız ve Gönen Belediye başkanımız bir araya gelip inşallah çözecekler.

 

Cumhurbaşkanımızın şehrimize müjdeleri var.!

 

Onunla alakalı olarak inşallah sayın Cumhurbaşkanımız ay sonu itibariyle şehrimize geldiği zaman, kendisinin açıklayacağı şehrimizle alakalı müjdelerimiz var. Oradan biz Gönen’e, Güney Marmara’ya, Bandırma’ya , Erdek’e,… mesela, Erdek çevre yolu projesi bitti, Erdek’te limanı kaldırıyoruz. Daha büyük bir liman.  Çünkü Bandırma limanı yetersiz hale geliyor. Bandırma Limanının da yerini değiştiriyoruz. Bunların altyapı çalışmaları bitti. İstanbul’dan ve Ankara’dan gelmek üzere, Bursa Yenişehir’den bir rota kırıp Bandırma Doğruca’dan İzmir’e gidebilecek Hızlı Tren’in kamulaştırması bitti. Fizibilitesi bitti. Muhtemelen önümüzdeki Eylül, Ekim gibi  ihale süreci başlayacak. Önce Bursa’dan Doğruca’ya kadar, ondan sonra İzmir’e kadar.

 

Onay da iki fakültemiz daha var

 

Bu çerçevede biz hakikaten sizlerin manevi destekleri ile çalışmalarımızı yapıyoruz. Bazı krizler avantaj olur. Bugün burada olmamızın asıl nedeni, biz milletvekili olduktan sonra Cumhurbaşkanımızın da uygun görmesiyle bir Tıp Fakültemizi  kazandırdık Güney Marmara’mıza, Onyedi Eylül Üniversitemize. Bir İslami İlimler Fakültesini kazandırdık. Onayda olan iki tane daha Fakültemiz var. Biz A isteriz de B fakültesi gelir. Yarın, A geldi ama B niye gelmedi denmesin diye isimlerini söylemeyeceğim. YÖK onayladı ama bunların üst kuruluşları var. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine 1200 dönüm yer verilmiş. Alınan yer Merinos Çiftliği. Pamukkale Üniversitesine gittim 600 dönüm yere çok güzel kampüs yapmışlar, bizden çok fakülteleri olmalarına rağmen. Biz 1200 dönüm almışız, 1200 dönümün içerisine 100 dönüm hastane yapmışız. 1200 dönümün içerisine 300 dönüme 5 tane lise, 1 tane kapalı spor salonu yapmışız. Geriye kaldı 800 dönüm. Ağaçlandırmışız 200 dönüm kadar. Şu anda üniversite yeni fakülteleri kurulmayı bırakın, şu andaki haliyle üniversitenin adım atacak yeri yok. Bir taraf futbol sahası, içine bir tane cami yapıyoruz, bir tane yüzme havuzu yapıyoruz vatandaşın istifadesine sunulacak ama Susurluk’taki arazi geniş olduğundan dolayı Susurluk’taki Meslek Yüksek Okulunu Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine Cumhurbaşkanımızın onayları ile dahil ettik. Abdülhamit’ten kalma orada çok güzel bir tarihi bina var.

 

Üniversite ya Susurluk’a ya da Gönen’e doğru genişleyecek

 

Şimdi gelelim asıl Gönen’i ilgilendiren kısmına, Üniversite genişleyecekse Ya Susurluk’a doğru gidecek, ya da Gönen’e doğru genişleyecek. Çünkü hazine diyor ki “ben size başka yer vermem”. 1200 dönümü zamanında optimal bir şekilde güzel projelendirseydiniz, yapsaydınız. Bize Tokat Üniversitesinin arazisini gösteriyor,  Denizli Üniversitesinin arazisini gösteriyor, hepsi 1200 dönümün altında. Ve çok güzel kampüs yapmışlar. Biz burada bu toplantıdan sonra, ki ben daha önceki toplantıya da katılmıştım. Buradaki hemşehrilerimizin, dostlarımızın, üniversiteye sahip çıkmaları, hem maddi, hem manevi olarak buradaki üniversiteye destek olmaları, inanın ki Balıkesir’deki merkez üniversitemizde yok. Bu krizi, yer krizini şehre doğru getirirsek, bizim yurtla alakalı, kampüsle alakalı bir sıkıntımız yok. İnşallah bunu değerlendirerek, biz rektör hocamızla da görüştük. şimdilik belki 1, adı konulacak yeni fakültelerden belki 2 fakülteyi buraya getirme kaydıyla, hem yerel ekonomiyi güçlendirme adına, hem öğrencilerimizle halkımızı kaynaştırma adına, bu çalışmaları yapacağız. Yaklaşık 10 sene Susurluk’a doğru gidemez. Üniversitemizin bu sene 40 öğrencisi Tıp Fakültesine alındı. Önümüzdeki sene sayı 60’a çıkacak. Hastanesinin genişlemesi lazım. Hastaneyi büyütüyoruz. Araştırma ve Uygulama Hastanesi olacak. Biz Gönen’e doğru üniversiteyi çekeceğiz. Bunun için de ben şahsım olarak, Ahmet beyin de sözü var, Belediye Başkanımızın da sözü var, saygıdeğer hemşehrilerimizin, STK’larımızın, işadamlarımızın, siyasi parti temsilcilerimizin sözü var, bunu hep beraber masada, gerekirse bir toplantı daha yapıp, el birliğiyle, güçbirliğiyle, bir sonraki toplantıya, rektörümüzü, ilgili üniversite yöneticilerini davet ederek, biz ne istediğimizi, elbirliğiyle, söz birliğiyle karşı taraftan isteyeceğiz, ve istediğimizi de yaptıracağız. Buradaki ilgi ve alakayı gördükten sonra rektör hocamız da kendi kurumunun bir adım geriye gitmesini istemez. Bir adım nasıl daha ileriye götürürüz diyerek, “biz bunun avantajını nasıl lehimize çevriririz”i, başaracağımıza inanıyorum.

 

Gönen’e 8 yeni gölet

 

8 tane daha Gönen’imize yeni göletimizi Kazandıracağız inşallah. Önce bana gelin dediği için, Tarım bakanlığından randevu aldığımızda, DSİ  Genel Müdürüyle görüşmüştük, yeni genel müdür var şimdi. Yeni bakan yardımcıları, yeni genel müdür.vs. inşallah yeni yapılacak planlanan projelerle 8 tane göletimizi şehrimize kazandıracağız. Bir çok daha yapacağımız şeyler var. El birliğiyle başaracağız.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Subaşı:, Başkan, Erdoğan'dan, müjdeler, var.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı