Subaşı: Millete parmak sallama dönemi bitti.!
Haber
16 Haziran 2022 - Perşembe 15:34 Bu haber 3022 kez okundu
 
Subaşı: Millete parmak sallama dönemi bitti.!
Millete parmak sallama döneminin artık bittiğini vurgulayan AK Parti Balıkesir Milletvekili Subaşı,TÜSİAD’ın siyasal iktidarları ve devlete ayar verme döneminin kapandığını ve ülke ve toplumda tek söz sahibinin ve tek iradenin millette olduğuna dikkat çekerek,izinsiz gösteride polise yumruk atan HDP ‘li vekilin dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis’te yapılacak oylamada ‘evet’ diyeceklerini, asker ve polisin yalnız olmadığını belirtti.
Siyaset Haberi
Subaşı: Millete parmak sallama dönemi bitti.!

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, basın açıklamasında şöyle dedi:

“Bugün, 16 Haziran 2022.

Seneye bugün 16 Haziran 2023 tarihinde, muhtemelen, 4 veya 11 Haziran tarihlerinde seçimler olmuş olacak. ‘Ak mı, Kara mı?’ her şey belli olmuş olacak. Cumhur İttifakı adayı olarak, AK Parti-MHP-BBP olarak,  2023 yılı Cumhurbaşkanı adayımız belli.  Sayın Recep Tayyip Erdoğan.Ülkemize, Milletimize hayırlı olsun.

Diğer tarafta,Milletsiz ittifakta, 6+1 ittifakında, ‘Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş’ ittifakında, AK Parti gitsin de ne olursa olsun ittifakında hala aday belli mi, belli değil… Toplanıyorlar, toplanıyorlar yemek yiyip dağılıyorlar. Ülkede yaşanan sorunların çözümü ile ilgili bir çözüm önerisi duyan var mı?

-Yok. Duyamazsınız.

Çünkü ‘adayımız budur’ iradesi ellerinde değil. Bir taraftan Milletsiz İttifak Partilerinin Liderleri,  Diğer taraftan 5. Kol faaliyeti olarak değişik STK’lar çalışmalarını sürdürüyorlar. İşte son olarak Tüsiad başkanının haddini aşan sözleri ortada.

Tüsiad ne diyor?

Türkiye, küresel sisteme boyun eğsinmiş…AB’nin dediğini yapsınmış…Nato’ya girişlerinde İsveç ve Finlandiya’ya direnmesinmiş… İstanbul sözleşmesi yeniden uygulansınmış…12 Mart Askeri Muhtırası sonrasında kurulan Tüsiad’ın,  biz geçmişini, demokratlığını, neye hizmet ettiğini çok iyi biliriz.Bu Tüsiad değil miydi, 1979 yılında Başbakan Bülent Ecevit’i gazete ilanları ile deviren… Bu Tüsiad değil miydi, Turgut Özal’ın reformlarına karşı çıkan… Bu Tüsiad değil miydi, Refah-Yol hükümetinin yıkılmasına neden olan, 28 Şubat Post-Modern darbeyi savunan…

Soruyorum?

İnsanlar inançları nedeniyle okullarından, işlerinden atılırken sözde demokrat Tüsiad neredeydi? Başörtüsü mağdurları ağlarken Tüsiad ellerini ovuşturup gülüyordu. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Tüsiad’ın sesini duyan oldu mu? pkk/pyd terör örgütüne karşı Tüsiad’ın eleştirisini, tepkisini duyan oldu mu?

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tüsiad’a AK Parti Grup toplantısından seslendi. “Siz kimsiniz, bize ders veriyorsunuz?  Dış politikada sen bize ders veremezsin.  Sen daha kalfa bile olamadın. Haddini bil.  CHP ne sufle ediyorsa siz de onu diyorsunuz.  Tüsiad, chp, ip, Milletsiz ittifak bileşenleri şunu bilmeliler: Şu gerçek, artık akıllarında yer etmelidir: Millete parmak sallama dönemi’ bitmiştir.

AK Parti iktidarı ile, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile, ‘ABD, Avrupa, Nato ne der acaba?’ dönemi bitmiştir. Milletimiz ne der?’ dönemi başlamıştır. Bunların tek amacı, Muhalefet partilerinin tek amacı; ABD Başkanı Biden’in seçim beyannamesinde kendilerine verilen rolü-görevi yapmak. ‘AK Parti devrilsin, ne olursa olsun’ anlayışı ile AK Parti iktidarını sonlandırmak. Bunlar, ‘Yeter ki, Cumhur İttifakı dağılsın’ derken, chp, ip ve diğerleri; Atatürk’e katliamcı, Türk Milletine soykırımcı diyen hdp ile el ele, kol kola uçuruma doğru gidiyorlar. Ülkeyi kaosa götürmek istiyorlar.

Milleti kandıramazlar..

Dün AK Parti Grup Toplantısında Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tekrar meydan okudu, ‘hodri meydan!’ dedi. Cumhur İttifakının adayı belli. Seçim Tarihi de belli. Ne duruyorsunuz? Avara kasnak gibi boş boş konuşacağınıza adayınızı açıklayın! Açıklayamazlar! Çünkü bu irade kendi ellerinde değil. Bahaneleri de, kendi iradelerinin kendi ellerinde olmadığının en net örneği…ve ispatıdır… Neymiş efendim? Aday şimdi açıklanırsa o aday yıpranırmış. Bu aday nasıl aday ki, ismi gündeme gelince yıpranacağı kesin. Bu aday nasıl aday ki, milletimiz tanıdıkça o adaydan sırt çevirecek. Bu aday nasıl aday ki, ‘güneşi görünce eriyen buz’ misali itibar kaybedecek. Bu aday nasıl aday ki; gün geçtikçe adayın makyajı, boyası dökülecek, gerçek yüzü ortaya çıkacak. Bunların yaptığı, strateji değildir. Bunların yaptığı, demokratik yollardan iktidarı elde etme hareketi değildir. Bunların yaptığı, anti-demokratik olarak iktidara çökme operasyonudur. Bunların yaptığı, siyasi hokkabazlıktır. Bunların yaptığı, milletimizi kandırmaktır.

Bunların istediği başkan..!?

Şimdi Milletsiz ittifak, ABD, AB, NATO nasıl bir başkan istiyor onların istediği başkan profilinden söz etmek istiyorum. Mesela Bunların istediği Başkan, siyaset üretmeyecek, denileni yapacak. Mesela Bunların istediği Başkan, Bugün verdiği sözden yarın dönecek. Mesela, Bunların istediği Başkan; kolayca, milletin gözünün içine baka baka yüzü kızarmadan yalan söyleyebilecek. Mesela Bunların istediği Başkan, Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen bir başkan olmalı. Mesela Bunların istediği Başkan, kibirli - ukala - şovmen - millete tepeden bakan bir başkan olmalı. Mesela Bunların istediği Başkan, Milli ve Manevi değerlere bağlı olmamalı, vatan-bayrak-devlet-din gibi değerlerden uzak olmalı. Mesela Bunların istediği başkanın ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’, diye bir düşüncesi olmamalı. Mesela Bunların istediği Başkan ‘da, Ufuk - vizyon - proje - heyecan olmamalı,  Evet efendim, tamam efendim anlayışı hakim olmalı.

Askerimiz, polisimiz yalnız değildir

Değerli basınımız aracılığı ile Aziz Milletimizin görüşlerine havale ediyorum ve Milletime soruyorum? Sizce Başkan olarak kimi tarif ediyorlar, Kimi tarif etmiyorlar? Sözlerimin sonunda, Güvenlik Güçlerimize yasa dışı izinsiz gösteride polise yumruk atan hdp’li vekili şiddetle kınıyorum. hdp’li vekil Gazi Meclisimizde olmamalı, diye düşünüyorum. Bu vekil cesareti nereden alıyor? Elbette Türkiye karşıtı küresel güçlerden alıyor, chp’den alıyor, ip’ten ve 6’lı masadan alıyor. Bu kişi ile ilgili yaptığı kabul edilemez eyleme karşı ciddi bir eleştiri, kınama duyanınız oldu mu? Olmadı, çünkü yapamazlar. Bu kişinin fezlekesi bir an önce TBMM Genel Kuruluna gelmeli. Güvenlik güçlerimiz, Askerimiz, Polisimiz yalnız değildir.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Subaşı:, Millete, parmak, sallama, dönemi, bitti.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı