Subaşı: Ortada bir yalancı var.!
Haber
04 Mart 2022 - Cuma 13:12 Bu haber 2922 kez okundu
 
Subaşı: Ortada bir yalancı var.!
AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, 28 Şubat ve Türkiye’nin dış politikası olmak üzere CHP ve muhalefet partilerinin gerçekleri çarpıtmaya ve yalana dayalı bir politika izlediğine dikkat çekerek, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan sorunlar ve savaşla ilgili de C.başkanı Erdoğan’ın izlediği ‘Dünya 5’ten büyüktür’ söyleminin bir kez daha doğruluğunun öneminin tüm dünya da görüldüğünü vurgulayarak,Türkiye’nin uluslararası barıştan yana olduğunu ve ülke olarak hiç kisenin gazına gelmeyeceklerini belirtti.
Siyaset Haberi
Subaşı: Ortada bir yalancı var.!

“Bizim muhalefetimiz tam bir evlere şenlik muhalefet. Ne dediklerini ya bilmiyorlar ya da milletimizi balık hafızalı zannediyorlar.

CHP’nin kaset operasyonu ile Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu 28 Şubat mağduru olduğunu söyledi, geçtiğimiz günlerde…

Neymiş? Kemal Kılıçdaroğlu’nu da fişlemişlermiş…

O zaman açıkla! Neden fişlediler? Yoksa SGK Genel Müdürü iken yanlış olan bir şeyler mi yaptın? 28 Şubat’ın fişlemeden sorumlu BÇG üyesi Çetin Doğan ‘Biz onu fişlemedik’ diye açıklama yaptı.

Ortada bir yalancı var!

Ya Kemal Kılıçdaoğlu yalancı ya da Çetin Doğan yalancı!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Şubat’a özgü olan davranışını hatırlayalım ve kimin yalan söylediğine milletimiz karar versin. Seçim kampanyalarında çarşaf giymiş bir kadına CHP rozeti takıp, seçimden sonra başörtüsü yasağını kaldıran düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunan partinin adıdır CHP.Ve Başörtüsü iptali için verilen dilekçede imzası olan kişinin adıdır Kemal Kılıçdaroğlu. 27 Şubat 2008 tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne Başörtüsünün iptali için başvurduklarını tekrar milletimize hatırlatmakta fayda var.

Soruyorum hangi CHP, hangi Kılıçdaroğlu?

Meral Akşener ise Kemal Kılıçdaroğlu’nu taklit etme yarışında son sürat gidiyor.

Ama bu gidiş hayra alamet bir gidiş değil.

Herkes Akdeniz’de gaz arıyor, bir tek biz aramıyormuşuz!

Dün Kılıçdaroğlu, bugün Akşener.

Peki o zaman soruyorum .meclis görüşmelerinde Mavi Vatan’a neden karşı çıkmıştınız? Daha dün CHP’li Ünal Çeviköz, “Mavi Vatan diye 200 millik alanı ‘egemenlik alanı’ olarak görürseniz, saldırgan ve yayılmacı olursunuz.” derken ‘neden alkışladınız?’ diye sorarlar. Mavi Vatan AK Parti ve MHP oyları ile kabul olmasaydı, Türkiye Antalya Limanı’na hapsolunacaktı.

6+1, milletsiz ittifak; S400’leri geri verelim derken, Akkuyu Nükleer Santral’e karşı çıkarken ‘kime hizmet ediyor ve edecek? Aziz Milletimizin takdirlerine arz ediyorum.

Ülkeler arası kalıcı gerginlik istenmeyen bir durumdur. Ülkeler arası sınır sorunları ve bölgesel sorunlar yaşanabilir. Ülkeler arası ilişkileri yönetirken bölgesel ve küresel gelişmeleri doğru okumak gereklidir. Türkiye Cumhuriyeti olarak Ukrayna’nın siyasi birliğinin, toprak bütünlüğünün, egemenliğinin korunmasını savunuyoruz. Türkiye olarak iki ülke arasında savaşın bir an önce sonuçlanmasını, ateşkesi öneriyoruz. Ukrayna’dan da, Rusya’dan da vazgeçmeden… Ülkemizin milli çıkarlarından taviz vermeden ne ABD’nin ne de NATO’nun gazına gelmeyeceğiz. Taşeronu olmayacağız.

Ukrayna’da savaş var, evet. Ukrayna’da işgal var, evet.Ukrayna’da süreç belki de bir soykırıma doğru gidiyor.

Afganistan’da işgal yok muydu? Irak’ta işgal, kargaşa, iç çatışma yok muydu? Suriye’de işgal, kargaşa, iç çatışma yok muydu? Türkiye’de on binlerin ölümüne neden olan PKK terör örgütü ne arıyordu Irak’ta? Ne arıyordu Suriye’de? Peki, 60 yılı aşkın süredir süren İsrail’in Filistin’de yaptığı işgal ve soykırımı nereye koyacaksınız? İsrail’in yaptığı katliamları nereye koyacaksınız?

Merhum Mehmet Akif’in ‘Tek Dişi Kalmış Canavar’ olarak nitelendirdiği batı medeniyetine göre ‘tenin esmerse boğulmak, saçın siyahsa, gözlerin siyahsa, dinin İslamsa donmak, bombalar altında yaşamak, tecavüze uğramak’ normal mi ki bu işgal ve soykırımlar oluyor.

Rus saldırılarından kaçarak Ukraynalılara Avrupa ülkelerinin kucak açması aslında olması gereken bir dayanışma örneği. Saç rengi, göz rengi ayrımı olması yadırganması gereken bir şey. Afganistan’da, Irak’da , Suriye’de Bosna Hersek’te, Filistin ‘de yaşananlar ve oradan kaçanların günahı neydi peki? Ukrayna’da okuyan Afrikalı öğrencilere ise yapılan ayrımcılık, savaşta bile çifte standardın göstergesi oldu. Yapılan tüm bu çifte standartları, insanlık dışı uygulamaları kınıyorum, lanetliyorum.

Batı her zaman çifte standardını ilk fırsatta göstermiştir. ABD, hangi gerekçe ile Afganistan’a girdi? İsrail, hangi gerekçe ile Filistin topraklarını işgal etti?

Avrupa, hava sahasını Rusya’ya kapattı. Rusya, nükleer tehditte bulundu. Sadece Türkiye uluslararası hukuka uygun iki ülke arasında ara bulucu bir rol oynamaktadır. BM Rusya’yı kınadı, sadece kınadı.

Ne oldu? Hiçbir şey olmadı.

BM Daimi üyesi olan ABD- Rusya - Çin - İngiltere - Fransa Veto hakkına sahip ülkeler. Rusya veto etti, bu veto sonucu kınama açığa düşmüş oldu.

Rusya - Ukrayna savaşı bir kere daha Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın DÜNYA 5 ‘TEN BÜYÜKTÜR , çağrısının doğruluğunu ve haklılığını göstermiş oldu.

Sizlere Minsk Protokolü ‘nü hatırlatmak istiyorum. Aslında Batı, NATO, BM Rusya’ya karşı bugünkü savaşı 2014 yılında kaybetti. 2014 yılında Rusya Kırım’ı ilhak edince sadece Türkiye olarak biz  BM’yi, Dünyayı uyarmıştık , karşı çıkmıştık .

Minsk Protokolü, Ukrayna’nın Donbass bölgesindeki savaşı durdurmak için Ukrayna-Rusya-Donetsk Halk Cumhuriyeti-Luhansk Halk Cumhuriyeti ve AGİT arasında 5 Eylül 2014’te imzalanmış bir anlaşmadır.12 Şubat 2015’te Minsk II adında yeni bir anlaşma imzalanıp 15 Şubat 2015’te ateşkes ilan edildi. Ama Kırım unutuldu.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Subaşı:, Ortada, bir, yalancı, var.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı