Suni gündem
Haber
29 Mart 2022 - Salı 15:54 Bu haber 2941 kez okundu
 
Suni gündem
Gazeteci- Yazar Engin Arıcan, devamsızlıkları gerekçe gösterilerek meclis üyelerinin meclis üyeliklerinin düşürülmesi esprisi sonrası yaşananları değerlendirdi...
Manşet Haberi
Suni gündem

2022 yılına girmemiz ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘Cumhur İttifakı’ ile Millet İttifakı’ arasındaki siyasi dengelerin muhalefet lehine dönüşmesi ve Büyükşehir Başkanı Yılmaz’ın hizmet üretirken zora sokulmasına yönelik Susurluk’ta bir AK Partili meclis üyesi ile başlayan, Bandırma’da üç AK Partili bir Bağımsız büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyesinin ‘devamsızlıkları’ gerekçe gösterilerek  meclis üyeliklerinin CHP ve İyi Partili  üyeler tarafından düşürülmesine yönelik siyasi hamle Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı ile bozuldu, çöktü…

Meclis üyelikleri düşürülenler seçildikleri  görevlerine bir-iki ay gecikmeyle döndü. Meclis üyeliği düşürülen Bağımsız Meclis üyesi Ersan Kırbaş’ın mahkeme kararı ile görevine  iadesi sonrası Ak Parti’ye üye olmasıyla üç yıl sonra Büyükşehir Meclisi’nde ‘Cumhur İttifakı,47’ya 46 olarak çoğunluğu sağladı.Meclis de denge tartışmaları bitti..

Yani bumerang hesabı, ava çıkan avlandı..!

Şimdi, 2020-2021 yılları içinde ilçe belediyelerinde pandemi gerçeğini unutarak, meclis üyelerinin ‘mazeret’ belirterek, genel de oy birliğiyle katılamadıkları meclis toplantılarını gerekçe göstererek, meclis üyeliklerini düşüren CHP-İyi Parti’li   ilçe belediye başkanları ile meclis üyeleri dertli.

Yine bumerang hesabı, Başkan Yılmaz ve AK Parti-MHP’nin  ‘bu operasyon tersine döner’ yönündeki tüm uyarılarına karşın uzlaşmaz tavır sergileyen  CHP-İP’liler  şimdi meclis üyeliklerinin düşürülmesi yönünde verilen dilekçelerin akıbeti ile karşı karşıya.. Bu arada Manyas’ta da iki AK Partili meclis üyesinin devamsızlıkları gerekçe gösterilip, üyeliğinin düşürülmesinin gündemde  olduğunu da belirtelim ki bu karar da emsal olduğu için yargıdan geri dönecektir.

Daha önce de yazdık: Hem belediyelerin hem de milletin suni gündemlerle, matematiksel oyunlarla yitirecek zamanı yok.! Yaşanan akıl tutulmasının kimseye bir yararı da yok..!

Kaynak: Editör:
Etiketler: Suni, gündem,
Yorumlar
Haber Yazılımı