Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yerine Kirişçi atandı.!
Haber
04 Mart 2022 - Cuma 14:09 Bu haber 2289 kez okundu
 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yerine Kirişçi atandı.!
Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.Karar tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerce olumlu karşılandı.
Siyaset Haberi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yerine Kirişçi atandı.!

Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, görevden affını isteyen ve bu talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci getirildi.

Atama, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.

VAHİT KİRİŞÇİ KİMDİR?

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitiren Vahit Kirişçi, yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders veren Kirişçi, 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi. 22. ve 23. Dönem Adana Milletvekilliği yapan Kirişçi, 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı. 23. Dönem'de aynı komisyonun Başkanlığına yeniden seçildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tarım, ve, Orman, Bakanı, Bekir, Pakdemirli, yerine, Kirişçi, atandı.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı