Tarıma can suyu
Haber
30 Mart 2022 - Çarşamba 17:14 Bu haber 2493 kez okundu
 
Tarıma can suyu
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Balıkesir’de yapımı tamamlanan 7 tesis düzenlenen törenle hizmete açıldı. Gönen İlçesi Asmalıdere Mahallesi Gürgen Deresi Taşkın Kontrol İnşaatı, yine Gönen İlçesi Gelgeç Mahallesi Gürgenli ve Kumlubalık Dereleri ile Sarıköy Mahallesi Fatma Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı Projeleri hizmete açıldı.
Bölge Haberi
Tarıma can suyu

 

22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nden canlı bağlandığı açılış töreni, Bigadiç İlçesi Adalı Mahallesinde bulunan Adalı Barajında gerçekleştirildi.

Balıkesir’de tarıma adeta can suyu olacak, toplamda 243 milyon 817 bin 831 TL’ye yapılan yatırımlar kapsamında Bigadiç Adalı Barajı, Balya Kayapınar ve Gökmusa Göleti Sulaması, Erdek Zeytinli Mahallesi Çeltikçi Deresi, Gönen İlçesi Asmalıdere Mahallesi Gürgen Deresi Taşkın Kontrol İnşaatı, yine Gönen İlçesi Gelgeç Mahallesi Gürgenli ve Kumlubalık Dereleri ile Sarıköy Mahallesi Fatma Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı ve Balıkesir Altınova YAS Suni Besleme Projeleri hizmete açıldı.

Vali Hasan Şıldak gerçekleştirilen canlı bağlantıda yaptığı konuşmada, “Bugün İlimizde toplam 7 tesisimizin açılışı yapılacak. Şu anda 14 milyon metreküp su tutabilen ve 193 milyon Türk Lirasına mal edilen, yerden temel yüksekliği ise 62,5  metre olan Adalı Barajımız, 100 su doluluk oranına sahip durumda bulunuyor. İlimizde, sulama projeleri tamamlandığında 24 bin 500 yüz dekar arazimiz sulanabilir hale gelecek ve çiftçilerimize yıllık 50 milyon Türk Lirası civarında bir gelir artışı sağlayacak.  Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleştirilen ve tamamlanan bütün yatırımların Balıkesir'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış törenine Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ve Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, Bigadiç Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, DSİ 25. Bölge Müdürü Nazmi Koçak, ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tarıma, can, suyu,
Yorumlar
Haber Yazılımı