Tatlıses’in AVM ihalesi neden iptal edildi?
Haber
23 Şubat 2022 - Çarşamba 16:12 Bu haber 3040 kez okundu
 
Tatlıses’in AVM ihalesi neden iptal edildi?
28 Aralık 2021 tarihinde Burhaniye Belediyesi’nde yapılan ve ses sanatçısı İbrahim Tatlıses’e ait şirketin kazandığı AVM ihalesi, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in ani manevrasıyla iptal oldu. İhalenin iptali kamuoyunda farklı soruları da beraberinde getirdi.CHP Genel Merkezi'nin AVM projesi ile ne alakası var?
Bölge Haberi
Tatlıses’in  AVM ihalesi neden iptal edildi?

Burhaniye Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ihalede yeterli rekabet ortamının oluşmaması ve yer seçimi konusunda kamuoyundan gelen yoğun tepkiler nedeniyle iptal edildi belirtildi. Belediye’nin açıklamasında, “Belediyemizce 23 yıllık üst kullanım hakkı tesis edilerek yapımı ve işletmesine ait ihalesi yapılan AVM (Alışveriş Merkezi) sözleşmesi; idaremizce yeterli rekabet ortamı oluşmadığının değerlendirilmesi ve ayrıca yer seçimindeki kamuoyunun hassasiyeti de göz önüne alınarak iptal edilmiştir. Belediyemizce daha uygun bir yer seçimi tespiti için çalışma yapılacaktır” denildi.

İHALEYİ TATLISES KAZANMIŞTI

Taylıeli mahallesi sınırları içindeki 23.7 dönümlük zeytinlik alanda yapılması planlanan AVM’nin yapımını ses sanatçısı İbrahim Tatlıses’e ait şirket üstlenmişti. Tatlıses, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’le yaptığı anlaşma gereği nişaatın yapımını 720 günde tamamlayacak ve 23 yıl süreyle bu tesisi işletecekti. Başkan Deveciler ve İbrahim Tatlıses arasında AVM’nin yapımıyla ilgili sözleşme imzalanmış, Tatlıses tesis faaliyete geçtiğinde 700 kişilik istihdam sağlanacağını açıklamıştı. Başkan Deveciler de sözleşme imza töreninde AVM projesiyle ilçeye değer katmaya devam ettiklerini, söz verilen projeleri birer birer yaşama geçirdiklerini söylemişti.

TATLISES VAZGEÇTİ İDDİASI

Ali Kemal Deveciler’in ihaleyi iptal gerekçesi olarak her ne kadar kamuoyunda oluşan tepkiler gösterilse de, AVM’nin yapımını ve 23 yıl süreyle işletme hakkını üstlenen İbrahim Tatlıses’in rantabl bulmadığı gerekçesiyle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Bu arada AVM için belirlenen yerin zeytinlik alan olması nedeniyle kamuoyunda gelişen çevreci tepkilerin de Tatlıses’i vazgeçirmiş olabileceğine dikkat çekiliyor. Deveciler’in, Burhaniye Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgede AVM projesini uygulamayı planladığı da edinilen bilgiler arasında.

CHP GENEL MERKEZİ’NDEN TEPKİ Mİ VAR?

Bu arada bir diğer iddia da, AK Parti ile yakın temasta olduğu bilinen İbrahim Tatlıses’in, CHP’li bir belediye ile iş yapmasına CHP Genel Merkezi’nden tepki geldiği şeklinde.

İddiaya göre, AK Partili Tatlıses’e ihale veren CHP’li Başkan Ali Kemal Deveciler’e Genel Merkez’den baskı yapıldı. Burhaniyeli’lerin iptal gerekçesini sorduğu Başkan Deveciler’in, Genel Merkez’i adres gösterdiği ileri sürülüyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tatlıses’in, , AVM, ihalesi, neden, iptal, edildi?,
Yorumlar
Haber Yazılımı