Ukrayna Ordusunu ABD'li komutanlar yönetiyor.!
Haber
20 Nisan 2022 - Çarşamba 12:17 Bu haber 3400 kez okundu
 
Ukrayna Ordusunu ABD'li komutanlar yönetiyor.!
Fransa'nın köklü gazetelerinden Le Figaro'nun kıdemli muhabiri Georges Malbrunot,"Uluslararası tugaylarla birlikte olduğumu sanıyordum ve kendimi Pentagon'la karşı karşıya buldum" dedi.
Dünya Haberi
Ukrayna Ordusunu ABD'li komutanlar yönetiyor.!

Ukrayna’nın sahadaki savaş faaliyetlerinin arkasında Amerika Birleşik Devletleri çıktı. Bu gerçeği Fransa’nın köklü gazetelerinden Le Figaro’nun deneyimli muhabiri Georges Malbrunot yazdı.

 Fransız gönüllü savaşçılarla birlikte Ukrayna’ya giden Malbrunot uluslararası yayın yapan Fransa kanalı CNEWS’e itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı.

 

 

 Sahada yetkili kim sorusuna Amerikalılar yanıtını veren Malbrunot “Bunu kendi gözlerimle gördüm, Uluslararası tugaylarla birlikte olduğumu sanıyordum ve kendimi Pentagon'la karşı karşıya buldum” dedi.

 Fransız gazeteci, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin sahada yürüttüğü çalışmaları ABD’li yetkililerin "komuta ettiğini" öğrenince şaşırdığını söyledi.

 Malbrunot sosyal medya hesabından “savaşın başından beri İngiliz SAS birimlerinin de tıpkı “Amerikan Özel Kuvvetleri” gibi Ukraynada bulunduğunu” içeren bir paylaşım yaptı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ukrayna, Ordusunu, ABD'li, komutanlar, yönetiyor.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı