Vatan Partisi: Elektrik üretiki ve dağıtımı kamulaştırılsın!
Haber
12 Şubat 2022 - Cumartesi 17:19 Bu haber 3341 kez okundu
 
Vatan Partisi: Elektrik üretiki ve dağıtımı kamulaştırılsın!
Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak, partililerle birlikte Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda basın açıklaması yaparak halkın ucuz enerji talebinin halkı olduğunu belirtti. Enerji konusunda köklü çözümün kamulaştırma olduğunu vurgulayan Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak, ”ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez” diye konuştu.
Siyaset Haberi
Vatan Partisi: Elektrik üretiki ve dağıtımı kamulaştırılsın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki hükümete öneride bulunan Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak halka ucuz elektrik vermek için kamulaştırmanın bir an önce yapılması gerektiğini dile getirdi.

“ENERJİ KRİZİNİN FATURASI HALKIN OMUZLARINA YÖKLENEMEZ”

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, haklımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim ve ticaret şevkini kırmıştır. Ağırlaşan enerji krizinin faturası, halkın omuzlarına yüklenemez. Yüksek elektrik fiyatlarından en çok etkilenen kesimin başında esnafımız gelmektedir. Biz de buradan Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndan hükümetimize sesleniyoruz. Türkiye’nin üretimine, ticaretine vurulan darbeyi engellemek için harekete geçmenin zamanıdır. Elektrik üretim ve dağıtımında özel çıkara son verilmektedir. Halkın ucuz elektrik kullanması derhal sağlanmalıdır.

“ÖZELLEŞTİRME YASA DIŞI YAĞLAMAMA YÖNTEMİNE DÖNÜŞTÜ”

Enerji güvenliği, tekellerin insafına bırakılmıştır. TEDAŞ 21 parçaya bölünerek tamamen elden çıkarılmıştır. Özelleştirme süreci devlete gelir kaybı, vatandaşa pahalı enerji ve enflasyon, şirketlere ise kâr olarak döndü. Üretim, iletim, dağıtım zincirinin bütünlük içinde ve düzenli çalıştırılması güvenliğin birinci şartıdır. Çiller-Karayalçın, IMF-Kemal Derviş, Gül-Babacan yönetimleri özelleştirme uygulamalarını yasa dışı yağmalama yöntemine dönüştürdüler.  Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı kârla satıyor. Hükümet halkı değil, özel şirketlerin çıkarlarını destekliyor. Enerji, kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarklarının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtilaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir.

“NÜKLEER ENERJİ PROGRAMINI UYGULAMAK KAÇINILMAZ”

Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye’nin geleceği açısından şarttır. Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Dünyadaki çoğu ülke, nükleer enerjiyi doğa dostu kategorisine almaya başlamıştır. Gelişmiş ülkelerin çoğunda onlarca nükleer santral olmasına rağmen, batı batılı ülkeler Türkiye’nin nükleer enerjiye geçmesini engellemeye çalışmaktadır. Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Milli Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır. Nükleer enerji programını uygulamak kaçınılmazdır.

“BİR AN ÖNCE KAMULAŞTIRMAYA GİDİLMELİ”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki hükümetimize öneriyoruz; üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidelim ve halka ucuz elektrik verelim. Dünyadaki yükselen enerji krizini komşularımızla iş birliği yoluyla aşabiliriz. Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir,. Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle iş birliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot, ucuz elektrik sağlayabiliriz. Vatan Partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir. Olumlu sonuçlar almak için şartlar uygundur.

“SİYASİ AKTÖRLER DİKKATLİ OLMALI”

Ülkemiz bir yandan terör örgütleriyle yürütülen işgal girişimleriyle, diğer taraftan insanlığa yönelik emperyalist saldırılarla mücadele etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti olağanüstü saldırıların hem hedefi hem de insanlık direnişinin öncüsü konumundadır. Bu süreçte kararsızlık, gevşeme, oyalama en kötü kararlardan daha ağır sonuç doğurur. Bütün siyasi aktörlerden milli direnişimin mevzisinde bulunmalarını beklemek hakkımızdır. Bunun ilk adımı anayasaya, yasalara, ahlak kurallarına sadakattir. Bir parti liderinin borç ödememe yöntemi, ne karşı karşıya olduğumuz tehditlere ne de milletimizin iş ahlakıyla bağdaşır. Bu parti liderleri, özelleştirmenin yapısal bir sorun olduğunu görmüyorlar. Siyasilerimizi daha sorumlu, daha dikkatli, etik değerlerimize daha saygılı olmaya çağırıyoruz. Üreticilerin ucuz elektrik talebiyle kitlesel eylemler haklarıdır. Bu eylemleri bölücü amaçlarla ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için saptırma girişimlerine halkımız fırsat vermeyecektir. Vatan Partisi olarak bu eylemlerin başarısı için üstümüze düşen görevlerin bilincindeyiz.

“ÇÖZÜM VATAN PARTİSİ’NDE”

Yükselen elektrik faturaları, sadece hane halkını etkilemiyor. Esas olarak Türkiye’nin üretimine darbe vuruyor. Yükselen maliyetler, yer yer kira bedelini aşan elektrik ve doğalgaz faturaları esnaf ve sanayiciyi çaresiz bırakıyor. Yatırım yapmak, üretime yönelmek, istihdam yaratmak külfete dönüşüyor. Bu durum kaynakların üretime değil; döviz, faiz, borsa gibi finansal araçlara yönelmesine yol açar. Sıcak paraya değil üretime dayanan yeni modelin, bu gidişata müdahale etmeden başarılı olma şansı yok. Enerji fiyatlarına müdahale etmeden, enflasyonla mücadele olanağı da yok.

85 milyon insanın yüz binlerce işletmenin ve ülkenin enerji güvenliğinin 21 şirketin insafına bırakılması, önümüzdeki zorlu sürecin gerekliliklerine uygun değildir. Hükümet, harekete geçmelidir. Sözde muhalefetin zaten kamulaştırma gibi bir gündemi olmadığı anlaşılmaktadır. Her zaman olduğu gibi, köklü ve gerçekçi çözüm bir tek Vatan Partisi’nde var.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Vatan, Partisi:, Elektrik, üretiki, ve, dağıtımı, kamulaştırılsın!,
Yorumlar
Haber Yazılımı