Vatandaş, belediye ve emniyette muhatap arıyor.!
Haber
12 Nisan 2022 - Salı 12:47 Bu haber 2697 kez okundu
 
Vatandaş, belediye ve emniyette muhatap arıyor.!
Bandırma’da at arabalarının kentin ana caddelerinde ve ara sokaklarında ‘özgürce’ dolaşmaları, kent trafiğini olumsuz etkilerken, sürücülerin ve vatandaşların şikayetlerine konu oluyor. Lögar kapaklarını kimler çalıyor?Kimler satın alıyor?İnşaatları kimler soyuyor?
Bandırma Haberi
Vatandaş, belediye ve emniyette muhatap arıyor.!

Bandırma’da sağlıksız ortamlarda barındırılan ve yük amaçlı kullanılan atların, arabaya koşularak çöp toplama dışında  günün belli saatlerinde ve özellikle de geceleri hırsızlık amaçlı kullanılması inşaat halindeki bina sahipleri ve müteahhitler ile vatandaşların yoğun şikayetlerine konu oluyor.

 

Vatandaşlar, konu hakkında kime ve hangi kuruma şikayet edeceklerini bilemediklerini, dertlerini anlatacak mercii ve kişi bulamadıklarını, herkesin  ve her kurumun sorumluluk üstlenmek yerine bir başka kişi ya da kurumu muhatap göstermelerinden bıktığını  ifade ederlerken, ”Bandırma, sahipsiz gibi ortada muhatap yok. Belediye emniyet, emniyet belediyeyi  muhatap olarak gösteriyor. Çöpleri ayıklamak için dolaştıklarını söyleyen at  arabacılar çöpleri ayıklamanın dışında para eden ne bulurlarsa  at arabasına atıp, gidiyor. Kentin lögar kapakları hurda niyetine yağmalanıp hurdacılara satılıyor. Gece geç saatler de gördükleri inşaatın kalasları, elektrik kabloları, muslukları sökülüp taşınıyor. Vatandaş olarak müdahale etme şansımız yok. Ya tehdit ediliyoruz ya da  sinkaflı küfürlere maruz kalıyoruz. At arabaları peşi sıra giden sokak köpekleri de çocuklarımız yanı sıra hepimiz için bir tehlike.İlla birinin ısırılması ya da parçalanması mı gerekiyor? Kaymakamlığımızın Belediye ve Emniyet ile işbirliği içinde  hırsızlıklara da neden olan bu olumsuzlukların üzerine gitmesini ve derdimize çare bulmasını istiyoruz” diyerek  tepki ve taleplerini dile getiriyorlar.

 

İsmini vermeyen bir ev hanımı ise,” Bahçemize, balkonumuza çamaşır asamıyor, bir eşyamızı dışarda unutamıyoruz. Çocuklarımızın topu, bisikletini kapımızın önünden çalınıyor. Ayakkabılarımızı kapımızın önünde, dışarda bırakamıyoruz. Çalınıyor. Bir şey söyleyebilmemiz mümkün değil. Bir şey söylesek sinkaflı bin laf işitip, tehdit ediliyoruz. Gözümüzün önünde belediyenin lögar kapakları kaç defa  çalındı. Allah korusun, içine bir çocuk düşse orasını burasını kırar yada canından olur.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Vatandaş,, belediye, ve, emniyette, muhatap, arıyor.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı