Ya böylesi bir Başkanımız olsaydı.!?
Haber
24 Haziran 2022 - Cuma 15:53 Bu haber 2669 kez okundu
 
Ya böylesi bir Başkanımız olsaydı.!?
“BURNUMA SAKSI DÜŞTÜ, GÖZLERİM AÇILDI, BUNDAN SONRA HİÇ KİMSEYE MÜSAMAHA YOK…”sözleri ile Edremit Belediyesi'nde 3 yıldır yaşanan skandallara karşı savunmaya geçen Belediye Başkanı Arslan, Kemal Sunal'ın filmleri gibi hem güldürüyor hem de Edremitli seçmeni kara kara düşündürüyor..
Siyaset Haberi
Ya böylesi bir Başkanımız olsaydı.!?

Bir süre önce makamında saldırıya uğrayan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, olay sonrasında soruşturmalar açtı, en yakınındaki isimleri görevden uzaklaştırdı. Arslan, basın ve kamuoyundaki spekülasyonlara yanıt vermek için düzenlediği basın toplantısında, “filmlerde kafasına saksı düşen adamın gözleri açılıyor, bizim de burnumuza saksı düştü, gözümüz açıldı, bundan sonra kimseye müsamaha göstermeyeceğim” dedi.

 

Görevden alma operasyonlarını savunan Arslan, saldırı olayında suiistimal ve ihmaller tespit ettiklerini, Belediye’de bundan sonra daha farklı bir yönetim anlayışı ortaya koyacaklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Metin Tunçer’in görevden alınmasının sebebini ise şu sözlerle açıkladı: “Görevden alınmasında kamu yararı gördük. Bu kadar net konuşuyorum. Bunun görevden alınması Edremit halkının yararınadır. Başkan yardımcısı maaşı alıyor, halkın vergileriyle maaşını alıyor, ama hiçbir şey yapmıyor.”

 

 

 

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, kendisine yönelik makamında yapılan saldırının ayrıntılarını ve saldırı eylemi sonrasında Belediye’de başlattığı görevden alma işlemlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Son olarak görevden aldığı Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer’le ilgili spekülatif yayınları ve sosyal medyadaki çeşitli paylaşımları gündeme getiren Arslan, Tunçer’in kendisiyle uyum içinde çalışamadığını, mesai saatlerine uymadığını, 657 sayılı kanuna tabi devlet memuru olmasına karşın memuriyetin yasal sorumluluklarını yerine getirmediğini öne sürdü.

Kendisine yapılan saldırının, Edremit Belediyesi’nde yeni bir yönetim anlayışının zeminini hazırladığını belirten Başkan Arslan, “Türk filmlerindeki gibi, adamın kafasına saksı düşüyor, gözleri açılıyor. Bizim de burnumuza saksı düştü, gözümüz açıldı” şeklinde konuştu.

 

BAZI ARKADAŞLARIN SUİSTİAMLLERİ

VE İHMALLERİ OLDUĞUNU GÖRDÜK

Düzenlediği basın toplantısında saldırı olayına ilişkin ayrıntıları anlatan Başkan Arslan şunları söyledi:

“Bir saldırı olayı yaşadık, ondan sonra gerekli bütün işlemleri başlattık. Açığa alınanlar, bunlarla ilgili görev değişiklikleri yapıldı, idari soruşturmalar açıldı, talimatımla yapıldı bu soruşturmalar. Ben kimseye kişisel çıkar uğruna bir şeylere müsaade etmem, benim mal varlığım belli, alnım açık başım dik. Maalesef bu olay gösterdi ki, bazı arkadaşlarımızın suiistimalleri ve ihmalleri var, bunu net biçimde gördük.

Saldıran arkadaş, Edremit Belediyesi’nin kiracısı. Belediye’nin araçları bu arkadaşa tahsis edilmiş çalışıyor. Meclis üyesi bir arkadaşım ‘Belediye’nin araçları burada neden çalışıyor’ diye sordu. Bir şey diyemedim. Bazen Belediye araçlarını ücreti karşılığında veriyoruz, Meclis Tarife Komisyonu bu araçların çalışma saat ücretlerini belirledi. Müdahale ettik kendisine, ne kadar malzeme gittiyse bu arkadaşın hesabına yazılsın dedik. Sonra bu arkadaş geldi, bunu yapmaya mecburmuşuz gibi ifadeler kullandı. Sonrasında darp olayını yaşadık.

Olaydan sonra Park Bahçeler ve Fen İşleri müdürlerine sordum, bir başkan yardımcısından talimat aldınız mı, siz böyle bir talimat verdiniz mi diye. Onlar vermedi, peki kim verdi bu talimatı? Ne gerekçeyle yaptınız, tehdit mi, şantaj mı, soruşturduk hepsini. Görevden aldığımız arkadaşların bu işle ilgili suiistimalleri ve ihmalleri olduğu çok açık. Kendilerini açığa aldık, soruşturma yürüttük. Bir arkadaş, bu işle ilgili bir başkan yardımcısından talimat aldıklarını söyledi. Onu da açığa aldık, soruşturmaya dahil ettik. Bu soruşturmaları açmaya yetkim var, bu yetkiyi yasalar ve Edremit halkından alıyorum.”

 

BURNUMUZA SAKSI DÜŞTÜ, GÖZLERİMİZ AÇILDI…

Saldırı olayından sonra yeni bir yönetim anlayışıyla hareket etmeye başladıklarını söyleyen Başkan Arslan, “bundan sonra her şey çok farklı olacak. Kim olursa olsun, idare edelim demeyeceğiz. Herkes görevini layıkıyla yapacak. Mesai saatlerinde herkes burada olacak, hiç acımayacağız. Personel geç gelmeyecek, ilk önce müdürler hizaya gelecek. Hepsine yazılı olarak tebliğ ettik. Bu saldırıyı içime sindiremiyorum. Altyapısını araştırınca sebepleri bulduk. Suistimaller var, ihmaller var. Kamera kayıtlarını bile niceledik. Bir personelimiz saldıran vatandaşla öpüşüp sarılıyor, bana gelip ‘tanımıyorum’ diyor. Bu olay bizim için bir güç tazelemesi oldu. Herkes bizim için iyi niyetli diyor, iyi niyet yetmiyor, bir sistem olmalı. Türk filmlerindeki gibi, adamın kafasına saksı düşüyor, görmeyen gözleri açılıyor, bizim de burnumuza saksı düştü, gözümüz açıldı.”

 

METİN TUNÇER DEVLET MEMURU OLARAK

O AÇIKLAMALARI YAPAMAZ…

Görevden alınan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer’le ilgili açıklamalar yapan Başkan Arslan, Tunçer’in bu olayla bir ilgisinin olmadığını, ancak kendisini görevden almanın kamu yararı teşkil ettiğini kaydetti.

Arslan şunları söyledi:

“Bu olayla hiç ilgisi olmayan bir başkan yardımcımız. Bu arkadaş bir takım şeyler yapıyor, CHP’li arkadaşların bir kısmıyla beraber bir siyaset geliştirmeye çalışıyor. Kendisi 657 sayılı yasaya tabi devlet memuru. Görevdan alınanca basın açıklaması yapıyor. Böyle bir açıklama yapmaya yetkisi yok. Kamunen yapamaz. Bununla ilgili soruşturma başlatıyoruz. Basın açıklaması yapması suçtur. Basın da bu konuda yazdı, neymiş düğün yemeğindeymiş, masada oturuyormuş, Nevin Sayman’la aynı masadaymış, ben herkesin içinde ‘benim düşmanlarımla hareket ediyorsun’ demişim. Ben kimseye düşman değilim, böyle bir ifade kullanmadık. Nevin benim düşmanım olabilir mi? Arkadaşım, onu evlendiren benim. Ne düşmanlığım olur. Siyasi rakibimiz olabilir, parti içinde mücadele verebilir, bu yüzden görevden aldığımızı söylüyor. Bu arkadaş benimle siyasi olarak hiçbir dönemde beraber olmadı. Gerekçe olarak oraya sığınıyor. 3.5 yıldır bizimle. Başkan yardımcısı yapan ben yapmadım, geçmiş dönemden gelen görevi bu.

 

GÖREVDEN ALINMASINDA KAMU YARARI VAR!

Arkasında defalarca durdum, hakkında bir çok şey söylendi, hep arkasında durdum. Mesai saatleri içinde makamında görevinin başında ol dedik, uyardık defalarca. En son bir rahatsızlık geçirdi, birkaç ay raporluydu. Döndü geldi. Yeniden göreve başlayınca yazı işlerini kendisine bağladık. Yazı işleri zaten odasının karşısında. Sen lütfen bundan sonra sabah 8.30’da gel, Belediye dışına çıkma dedik. Yazı İşleri Müdürü’nü illallah ettirdi, yazışmaların bağlı olduğu başkan yardımcısının onayı lazım, adam ortada yok. Nerede olduğunu sizler daha iyi biliyorsunuz. Ne mesai disiplini, ne kurumsal disiplin. Liyakatsiz, yetersiz bir arkadaş olduğu için görevden alındı. Başkaca bir siyasi sebebi yok. Görevden alınmasında kamu yararı gördük. Bu kadar net konuşuyorum. Bunun görevden alınması Edremit halkının yararınadır. Başkan yardımcısı maaşı alıyor, halkın vergileriyle maaşını alıyor, ama hiçbir şey yapmıyor. Nerede görüyorsunuz, açılışta, düğünde, doğum günlerinde. Mesai saatleri içinde mesaide yok. Aldığı maaşı hak etmiyor.”

Hasan Arslan, bundan sonra iş yapmayan adamlarla yürümeyeceğini, müsamaha göstermeyeceğini de vurguladı. Basına yönelik bir tavrının da olmadığını söyleyen Arslan, Belediye’de sadece kendisi ve Özel Kalem Müdürü ile muhatap olmalarını istedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ya, böylesi, bir, Başkanımız, olsaydı.!?,
Yorumlar
Haber Yazılımı