Yazık.!
Haber
25 Mart 2022 - Cuma 15:22 Bu haber 3791 kez okundu
 
Yazık.!
Gazeteci-Yazar Engin Arıcan, Bandırma Belediyesi Meclis üyelikleri düşürülen AK Partili meclis üyelerinin mahkeme kararı ile geri dönüşlerini değerlendirdi...
Manşet Haberi
Yazık.!

 

Bir çok kez yazdık, tarafları haber ve yorumlarımızda  uyardık ve bu yolun yol olmadığını, bu şekilde  siyasi, sosyal ve hukuksal açıdan arzulanan sonucun elde edilemeyeceğine önemle dikkat çektik ama kâr etmedi.

Neden?

Çünkü, akıl tatile çıkmış, siyasi ihtiraslar ve iktidar olabilme hırsı aklı galebe çalmıştı…!

Sonuçta; Susurluk’ta İP- CHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla Büyükşehir Meclis üyeliği ile Susurluk Belediyesi Meclis üyeliği  ‘devamsızlığı’ gerekçe gösterilerek düşürülen İbrahim Gürmüş, Bölge İdare Mahkemesi’nin  yürütmeyi durdurması ile görevine iade edildi. Aynı gerekçelerle Bandırma Belediye Meclis üyesi üç AK Partili ve bir Bağımsız meclis üyesinin üyelikleri düşürüldü. İP ve CHP’nin amacı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu yol ve yöntemle bir şekilde dengeleri kendi lehlerine çevirerek, Başkan Yılmaz’ı görevinde işlevsiz kılmaktı.

Meclis üyelikleri düşürülen isimlerin Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptıkları itirazlar yerinde görüldü ve üyelikleri düşürülenlerle ilgili mahkeme yürütmenin durdurulması kararını vererek, üç AK Partili meclis üyesinin görevlerine iade kararı alındı.

İyi Parti ve CHP’nin bu siyasi girişim ve yeltenişlerinin böyle sonuçlanacağı da biliniyordu. Günlerdir, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde, siyasi kamuoyunda, basın ve sosyal medyada  bu konuda yaşanan polemikler, kopartılan fırtınalar bitti..!

Bu, yeltenişlerin ve siyasi hamlelerin kazananı yok..!

İyi Parti ve CHP eliyle gündeme taşınmış siyasi operasyon çöktü..!

Ben bu operasyonun İyi Parti üst yönetimi tarafından kotarılıp, CHP’ye dayatıldığına ve ‘İttifak’ adına Başkan Tosun’un da  dayatmayı kabullenmek zorunda bırakıldığına inanmak istiyorum.. Çünkü, AK Partili meclis üyeliklerinin düşümü ve sonrası Başkan Tosun ile CHP’li Meclis üyelerinin yüzünden düşen bin parçaydı..

 Ancak, arkasında kalmış enkaz da , bir güven sorunu var..!

Artık, Büyükşehir ve ilçe belediye meclislerinde ‘Cumhur İttifakı’  ile ‘Millet İttifakı’ndan seçilmiş belediye başkanları ile meclis üyeleri arasında zehirlenmiş ilişkiler nedeniyle  önümüzdeki yerel seçimlere kadar hiçbir şey eskisi gibi olamayacak ve her iki taraf da birbirini  kollayıp, birbirinin açığını arayacak.!

Kim bilir, belki de İP ve CHP’de ‘birileri’ bunu istedi.!

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yazık.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı