Yeşiltaş ADD Başkanlığına adaylığını açıkladı
Haber
25 Şubat 2022 - Cuma 01:55 Bu haber 2400 kez okundu
 
Yeşiltaş ADD Başkanlığına adaylığını açıkladı
Zeynep Yeşiltaş, genel kurul öncesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şube Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Bandırma Haberi
Yeşiltaş ADD Başkanlığına adaylığını açıkladı

Zeynep Yeşiltaş’ın Yönetim Kurulu Sadullah Batur, Leyla Çetin, Nergis Şengül, Deniz Taylan, Bülent Çalışkan, Sıdıka Irmak, Göker Ceylan, Uğur Salur’dan Denetleme Kurulu ise Semih Pak, Jale Bal ve Hakan Çağatay’dan oluşuyor.

-1994’den bu yana onurlu mücadelenin öncülerindeniz

 

Yeşiltaş açıklamasında “Atatürkçü Düşünce Derneği 1980 darbesi sonrasında oluşan siyasi tabloda ak saçlı hocamız Prof. Dr. Muammer Aksoy tarafından Kemalist devlet  yapılanmasının Kemalist ideolojiden uzaklaşmaların başlaması üzerine ortaya çıkmıştır. Dernek Tüzüğümüzün Derneğin amacı kısmında bunu net bir şekilde görebilmekteyiz. Ne yazıktır ki kuruluşunun hemen ardından Muammer Aksoy hocamız haince katledilmiştir. Aynı yolda Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu aydınlarımızda devrim şehidi olmuştur. Buda gösteriyor ki karanlık odaklar Atatürkçü Düşünce Derneği’nden rahatsız olmuşlar, filizlenmesine ve düşüncelerini açıklamasına engel olmaya çalışmışlardır. Ancak bu milletin kalbindeki Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığı hiçbir güç silemeyecektir” dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesinin  1994 yılından bu yana onurlu mücadelenin öncülerinden olduğunu dile getiren Yeşiltaş “Bandırma Şubemizin kuruluşundan bu güne yaptığı çalışmaların içinde olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Buradan Bandırma Şubemizin bu günlere gelmesinde büyük emeği olan Bandırma Şubemiz Kurucu Başkanı Melih Çınar hocamızı saygı, minnet ve şükranla anıyoruz” ifadesini kullandı.

-Göreve talibiz

Cumhuriyet Devriminin en önemli bölümünün Kadın Devrimi olduğunu vurgulayan Yeşiltaş “Ulu Önderimizin kadınlara yönelik birçok ülkeden önce tanıdığı haklar bunun en açık göstergesidir. Bugün geldiğimiz noktada kadına yönelik anlayışı ve şiddeti üzülerek izliyoruz. Eminim Atatürk bu günleri görseydi kahrolurdu. Bunun için kadınlarımızın daha örgütlü olması ve siyasi partilerde, sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve benzeri görevleri daha çok alması gerektiğini düşünüyoruz. Biliyoruz ki kadın eli değen her yer güzelleşiyor. Yıllarca Bandırma Şubemizin Kadın Komisyonunda aktif olarak görev almaktayım. Derneğimizi geldiği noktadan daha ileriye götürebilmek, taşın üstüne taş koyabilmek için siyaset üstü bir anlayışla hangi siyasi görüşe kendini ait hissederse hissetsin Atatürk Türkiye’si için Atatürk ilke ve devrimlerini halkımıza, özellikle gençlerimize aktarabilmek için Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şube Yönetimine talibiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Medeniyet yolunda başarı, yenileşmeye bağlıdır.” sözü çerçevesinde 19 Mayıs 1919 Ruhu ile Şubemize yıllardır emek veren mücadele arkadaşlarımız ve farklı alanlarda Kemalist felsefede mücadele eden yeni ve genç arkadaşlarımız ile bu görevi yapmak istiyoruz. Sinerji içinde derneğimizi daha ileriye taşımak için çalışacağız. Atatürk Dönemi politikaların önemini çok iyi anladığımız bu günlerde Cumhuriyetçi ve Atatürkçü insanların yaşadığı Bandırmamızda, Bandırma Şubemizin çok kıymetli üyelerinin desteğini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yeşiltaş, ADD, Başkanlığına, adaylığını, açıkladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı