Zelenskiy'den 'yalnız bırakıldık' açıklaması
Haber
25 Şubat 2022 - Cuma 17:52 Bu haber 2165 kez okundu
 
Zelenskiy'den 'yalnız bırakıldık' açıklaması
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, 27 NATO ülkesine Ukrayna’nın birliğe girip giremeyeceğini sorduğunu söyledi.
Dünya Haberi
Zelenskiy'den 'yalnız bırakıldık' açıklaması

Telegram hesabından yayınladığı bir videoyla durum değerlendirmesi yapan Zelenskiy, Ukrayna'nın ülkenin savunulmasında yalnız bırakıldığını ve Batı'nın sadece destek açıklaması yaptığını vurguladı.
"İlk belirlemelere göre maalesef bugün 10'u subay olmak üzere 137 kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik" diyen Zelenskiy, 316 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Zelenskiy, "Bugün Moskova'dan Ukrayna'nın tarafsızlık statüsünü konuşmak istediklerini duyduk. Rusya'dan korkmuyoruz, Rusya'yla konuşmaktan korkmuyoruz, ülkemiz için güvenlik garantileri hakkında, hiçbir şey hakkında konuşmaktan korkmuyoruz, tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Biz zaten NATO'da değiliz, ancak bu durumda hangi garantileri alacağız? En önemlisi de, onları bize tam olarak hangi ülkeler verecek?" ifadelerini kullandı.
'AVRUPA LİDERLERİ KORKUYOR, NATO'YA ALINIP ALINMAYACAĞIMIZA CEVAP VERMİYORLAR' 
NATO ülkelerinin Ukrayna'ya güvenlik garantileri sunmaya ve Kiev'i üyeliğe kabul etmeye hazır olmadığını söyleyen Zelenskiy, şöyle devam etti: 

 

 

"Kim Ukrayna'ya NATO'ya girme garantisi vermeye hazır? Dürüst olmak gerekirse, herkes korkuyor. Tüm partnerlerimize 'Şu anda çok önemli bir andayız, ülkemizin kaderi belirleniyor. Bizimle misiniz?' diyorum. Onlar da, bizimle olduklarını ancak bizi İttifak'a alamayacakları yanıtını veriyorlar. Bugün 27 Avrupa liderine, Ukrayna'nın NATO'da olup olmayacağını direkt olarak sordum. Hepsi korkuyor, cevap vermiyorlar."
Kaynak: Editör:
Etiketler: Zelenskiy'den, 'yalnız, bırakıldık', açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı